Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive a Venu. Srovnání hodinek

Garmin

Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive a Venu. Srovnání hodinek

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

22 května 2023

Společnost Garmin, která je lídrem v oblasti pokročilých sportovních hodinek, nabízí řadu funkcí, díky nimž je sledování vašich výkonů snazší než kdykoli předtím. Před nákupem však vyvstává řada otázek - které hodinky pro mě budou nejlepší? Jaké funkce potřebuji? Jak dlouho vydrží baterie? Podívejte se na konkrétní informace o hodinkách Garmin řady Lily, Vivomove, Vivoactive a Venu.

Garmin Lily, Vivomove, Vivoactive a Venu - pro koho?

Výše zmíněné verze hodinek Garmin jsou oblíbené zejména mezi ženami, i když své příznivce si najdou i mezi muži. Značka používá jednoduchý trik - některé své řady nabízí ve dvou různých velikostech, ve třídě S a standardní. Garmin navíc velmi uvážlivě vybavuje své modely, takže ne všechny budou silně funkčně pokročilé. V kolekcích Lily, Vivomove, Vivoactive a Venu najdeme spoustu rozdílů, pokud jde o GPS, výdrž baterie nebo možnosti přehrávání hudby. Uvidíme, které modely se budou lépe hodit pro každodenní používání a které do terénu. Podíváme se tedy na jednotlivé parametry.

Sportovní hodinky s elegantním designem Garmin Lily purple

Obecné vlastnosti, rozměry a displej hodinek Garmin

Garmin Lily - nejženštější sportovní hodinky, které budou uvedeny na trh v roce 2021. Jako jediné z uvedených hodinek nemají systém výměny řemínku QuickRelease. Zahrnuje chytré hodinky pro každodenní nošení. Jsou dámské a subtilní díky svým malým rozměrům.

  • Garmin Lily: Hodinky Garmin Lily se vyznačují vysokou kvalitou, která se projevuje na jejich výkonu: Rozměry: 34,50 x 34,50 x 10,15 mm, Corning Gorilla Glass 3, TFT LCD displej, rozlišení obrazovky 240 x 201 pixelů

Garmin Vivomove - jedná se o designovou kolekci uváděnou na trh v roce 2019 v moderním stylu. Je vybavena chemicky zesíleným sklem, displejem OLED a rozlišením obrazovky 64 × 132 pixelů. Značka nabídla zajímavé barevné varianty v pastelových odstínech.

  • Vivomove 3: 44 × 44 × 11,3 mm,
  • Vivomove 3s: Vivomove 3: 39 × 39 × 10,9 mm,

Garmin Vivomove Style - hodinky určené pro každodenní nošení. Jsou ideální pro aktivní lidi, kteří chtějí měřit své pokroky. Uživatelům nabízejí více než 30 různých sportovních možností a velmi dobrý displej.

  • Rozměry 42 × 42 × 11,9 mm, vypouklé sklo Corning Gorilla Glass 3, displej AMOLED, rozlišení obrazovky 240 × 240 pixelů.

Garmin Vivoactive - na trh uvedeny v roce 2019. Rozdělen na dvě verze s různými rozměry. Nosí je muži i ženy. Všechny mají displej Corning Gorilla Glass 3, čitelný na slunci, transreflexní, s technologií Memory-In-Pixel (MIP). Jedná se o chytré hodinky s GPS určené pro aktivní.

  • vívoactive® 4s: 40 × 40 × 12,7 mm, rozlišení displeje 218 × 218 pixelů.
  • vívoactive® 4: 45,1 × 45,1 × 12,8 mm, rozlišení displeje 260 × 260 pixelů

Garmin Venu - kolekce obsahuje několik verzí. Všechny jsou vybaveny sklem Corning Gorilla Glass 3 a displejem AMOLED.

  • Venu (2019): Rozměry: 43,2 × 43,2 × 12,4 mm, rozlišení displeje 390 × 390 pixelů.
  • Venu2 (2021): Venuno: 45,40 × 45,40 × 12,20 mm, rozlišení obrazovky 416 × 416 pixelů
  • Venu2s (2021): Rozměry: 40,40 × 40,40 × 12,10 mm, rozlišení obrazovky 360 × 360 pixelů

Hodinky Garmin/Sq2 Music Edition vydané v roce 2020. Designově se odchylují od svých předchůdců a mají výrazný zjednodušený obdélníkový obal. Verze Sq Music je rozšířena o přehrávání ze služby Spotify a má vestavěnou paměť na hudbu.

  • Rozměry 40,6 × 37,0 × 11,5 mm, displej LCD, rozlišení obrazovky 240 × 240 pixelů.

Hodinky Garmin lily, venu, vivomovie a vivoactive

Výdrž baterie hodinek Garmin

  • Garmin Lily: režim hodinek až 5 dní
  • Vivomove 3/3s: režim hodinek až 5 dní
  • Vivomove Style: režim hodinek až 5 dní
  • Vivoactive 4s: režim hodinek až 7 dní, režim GPS bez hudby až 15 hodin, režim GPS s hudbou až 5 hodin
  • Venu Sq/Sq Music: režim hodinek až 6 dní, režim GPS bez hudby až 14 hodin, režim GPS s hudbou až 6 hodin (platí pro verzi Sq Music)
  • Venu: režim hodinek až 5 dní, režim GPS bez hudby až 20 hodin, režim GPS s hudbou až 6 hodin
  • Venu 2: režim hodinek až 11 dní, režim GPS bez hudby až 22 hodin, režim GPS s hudbou až 8 hodin, režim úspory baterie až 12 dní.
  • Venu 2s: režim hodinek až 10 dní, režim GPS bez hudby až 19 hodin, režim GPS s hudbou až 7 hodin, režim úspory baterie až 11 dní
Žena s hodinkami Garmin Vivomove Style

Snímače. Které hodinky jsou lepší do terénu a které na kondiční trénink?

Těm, kteří rádi trénují venku, nejvíce doporučíme sportovní hodinky s GPS. Z uvedených zařízení budou mít všechny verze Vivoactive a Venu nezávislý satelitní systém. Hodinky Garmin Vivomovie a Lily budou vyžadovat smartphone v blízkosti, aby hodinky získaly polohu ze spárovaného telefonu. Tím se zpřesňuje výběr verzí Garmin, relevantních pro nejdůležitější potřeby uživatelů. Informace o dalších snímačích naleznete níže.

  • Měření tepové frekvence na zápěstí a pulzní oxymetr: na všech zařízeních.
  • Barometrický výškoměr: k dispozici u všech verzí Vivoactive a Venu.
  • Kompas: k dispozici u hodinek Vivoactive 4/4s, Venu SQ/SQ Music a všech hodinek Garmin Venu.
  • Gyroskop: k dispozici na hodinkách Vivoactive 4/4s a všech verzích Venu.
Nejvíce přizpůsobené hodinky Garmin pro běh v neznámém terénu budou verze Vivoactive 4/4s a Venu. To ovšem neznamená, že ostatní nejsou dostatečně dobré. Hodinky Garmin Lily nebo Vivomovie budou skvělým společníkem v posilovně nebo na hodinách fitness.
Fitness funkce v hodinkách Garmin

Které hodinky Garmin umí přehrávat hudbu?

Funkce neovládání, ale přehrávání hudby přímo z hodinek (po spárování se systémem sluchátek) je velmi pohodlným řešením při jakékoli formě aktivity. Společnost Garmin nabízí přehrávání hudby přímo v hodinkách bez nutnosti mít telefon v blízkosti u hodinek Vivoactive 4/4s, Venu SQ Music, Venu a Venu 2/2s. A Lily, Vivomove 3/3s a Vivomove Style umožňují ovládat hudbu na telefonu.

Bezkontaktní platby Garmin Pay

NFC v hodinkách, To je další funkce, která vám umožní nechat smartphone doma a užít si trénink bez zbytečného balastu. Funkci Garmin Pay najdete v hodinkách Vivomove Style, Vivoactive 4/4s, Venu SQ/SQ Music, Venu, Venu 2/2s.

Bezkontaktní platby pomocí hodinek Garmin

Funkce jsou k dispozici na všech hodinkách Garmin:

  • Upozornění z telefonu
  • Ovládání hudby v telefonu
  • Monitorování baterie v těle
  • Monitorování spánku
  • Denní monitorování stresu
  • Průměrná denní klidová tepová frekvence
  • Hydratace
  • Zdravotní údaje pro ženy
  • Počítadlo kroků
  • Spálené kalorie
  • Funkce TrueUp
  • Funkce Move IQ
  • Kyslíkový práh

Rozsáhlé sportovní funkce, jako je detekce stylu při plavání (volný styl, znak, klasika, motýlek), golfu, lyžování, běžeckém tréninku a funkce Auto Pause nebo stahovatelné tréninkové plány, jsou k dispozici především u hodinek Vivoactive 4/4s, Venu SQ/SQ Music a všech verzí Venu. Podrobnosti naleznete v produktovém listu jednotlivých hodinek. Pokud tedy chcete mít přístup k dalším údajům, doporučujeme tyto verze.

Varianty hudebních hodinek Garmin Venu Sq a Sq

Sečteno a podtrženo - které hodinky Garmin pro vás budou nejlepší?

Výběr hodinek Garmin skutečně závisí na skutečných potřebách budoucích uživatelů. Pro někoho může být vhodnou volbou absence GPS nebo ovládání hudbou, která je levnější a bude naprosto dostačující pro cvičení doma nebo v posilovně. Tak například hodinky Garmin Lily budou skvělou volbou pro ženy, které chtějí sledovat spálené kalorie, srdeční tep, spánek nebo úroveň stresu během dne. Stejně tak verze Vivomove s opravdu, zajímavým, moderním designem. Pro náročnější a pokročilé ve sportu, zejména outdoorovém běhu, budou nejlepší volbou hodinky Garmin Venu 2/2s a řada Vivoactive, které poskytují dlouhou výdrž baterie.

Stále ještě váháte? Podívejte se na hodinky Garmin v Hodinkovna.cz

V obchodě Hodinkovna najdete mnoho chytrých a sportovních hodinek. Garmin je značka, která je spolu se značkou Suunto nejoblíbenější mezi profesionály. Pokud ještě nevíte, které hodinky jsou pro vás vhodné, zeptejte se našich zaměstnanců. Rádi vám poradíme, na co si dát pozor a zda konkrétní model bude splňovat vaše požadavky. Určitě si prohlédněte naši nabídku a překonávejte rekordy s funkčními hodinkami.


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.