Chlad Severního moře zachycený v hodinkách Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk

Sternglas

Chlad Severního moře zachycený v hodinkách Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

11 července 2023

Značka Sternglas představuje nové modely Hamburg Automatik Edition Neuwerk. Jedná se o speciální edici limitovanou na 1999 kusů. Série byla inspirována malým ostrovem Neuwerk, který se nachází v Helgolandském zálivu. Jaké jsou charakteristiky nových modelů?

  • Sternglas představuje nové modely hodinek limitované na 1999 kusů.
  • Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk vzdává hold svému rodnému městu a k němu patřícímu ostrůvku Neuwerk.
  • Všechny modely jsou k dostání v obchodě Hodinkovna.cz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

Hodinky Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk vzdávají hold ostrůvku ležícímu v Helgolandském zálivu.

Nové modely vyzařují nepopiratelné estetické kouzlo. Saténový ciferník v chladné šedé barvě s jemným zakřivením v kombinaci s postříbřeným pouzdrem z ušlechtilé oceli evokuje strohé Poloseverní moře. Tento design není náhodný. Rodným městem pro Sternglas je Hamburk, světoznámé přístavní město. K městu patří i skrytý klenot v pobřežní severoněmecké krajině, ostrůvek Neuwerk. Jak výrobce prohlašuje, hodinky Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk jsou poctou malému ostrůvku patřícímu k Hamburku, který se nachází v Severním moři, a vyjádřením lásky k rodnému městu.

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk a víko

Design hodinek Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk inspirovaný Severním mořem

Na šedém zakřiveném saténovém ciferníku připomínajícím chlad Severního moře najdete čtyři oranžové tečky, dvě skeletované ručičky v tyrkysové barvě a červenou vteřinovou ručičku, jejíž design byl inspirován mořskou bójkou. Celkový design zajišťuje čitelnost a vysoký vizuální kontrast. Číselný ciferník doplňuje datumovka s vyznačeným dnem v měsíci umístěná na 6. hodině. Ciferník hodinek je chráněn před nepříznivými vnějšími vlivy safírovým sklíčkem, které se na trhu s luxusními hodinkami používá nejčastěji. Pro čitelnost ciferníku za všech podmínek bylo sklo opatřeno dvojitou antireflexní vrstvou.

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk ciferník

Pro tento model hodinek z limitované edice vyvinul Sternglas speciálně segmentový náramek z kartáčované ušlechtilé oceli 316L. Náramek má lehký a jednoduchý design a zároveň zůstává výrazný. Jeho neutrální stříbrná barva zdůrazňuje barvy viditelné na ciferníku. Díky rychlovýměnnému systému lze náramek vyměnit během několika sekund bez námahy a dalších nástrojů. Hodinky jsou k dispozici také na hnědém koženém řemínku (S02-HHN11-VI11 ) a žlutém látkovém řemínku (S02-HHN11-FI01).

Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk kožený a látkový řemínek

Na zadní straně pouzdra je vyobrazen jeden ze slavných a historických koňských povozů známých jako "Wattwagen", na jehož pozadí vidíme symbol ostrova - historický maják Neuwerk, který je starý 700 let a je zároveň nejstarší budovou v Hamburku. Hodinky Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk jsou založeny na japonském automatickém strojku Miyota 8215, který se vyrábí od roku 1977 a je vždy robustním a spolehlivým strojkem s rezervou chodu 42 hodin.

Náramek Sternglas Hamburg Automatik Edition Neuwerk


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.