Ametystový ciferník v limitované edici hodinek Venezianico Nereide Ametista

Venezianico

Ametystový ciferník v limitované edici hodinek Venezianico Nereide Ametista

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

15 dubna 2024

Značka Venezianico oznámila uvedení nového modelu Nereide Ametista, jehož počet je omezen na 400 kusů. Hodinky kombinují bohatou tradici veneziánského řemesla s experimenty se současnými materiály. Kromě ametystového ciferníku a obalu z nerezové oceli model vyniká použitím wolframu na rámeček. Jedná se o mimořádně odolný kov známý svými vynikajícími mechanickými vlastnostmi.

  • Italský výrobce Venezianico oznámil nadcházející uvedení unikátního modelu Nereide Ametista, který má ametystový ciferník.
  • Hodinky budou k dispozici v edici omezené na 400 kusů.
  • Model bude k dostání na Hodinkovna.cz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

Elegance a lesk ametystu v hodinkách Venezianico Nereide Ametista

Ametyst je odrůda křemene s fialovými odstíny od světlých, jemných odstínů až po intenzivní, syté barvy. Jeho krása je podtržena schopností jemně odrážet světlo a vytvářet tak nádherný, třpytivý efekt. Díky svému výjimečnému lesku a eleganci se ametyst používá k výrobě vysoce kvalitních šperků a uměleckých předmětů. Od středověku zaujímá čestné místo při tvorbě benátských šperků a ozdob. Tento drahý kámen vždy fascinoval a inspiroval řemeslníky a stal se symbolem elegance a sofistikovanosti.

Venezianico Nereide Ametista po ruce

Jedinečný ametystový ciferník hodinek Venezianico Nereide Ametista

Na jedinečný ciferník hodinek Venezianico Nereide Ametista byl použit pravý ametyst. Ciferník byl vyroben z jediného kusu ametystu, což není snadný úkol. Jeho tloušťka je pouhých 0,4 mm. Tato operace vyžaduje výjimečnou přesnost a pečlivou kontrolu nástrojů vzhledem k přirozené křehkosti kamene a jeho sklonu k odštěpování. Po dokončení této fáze je disk pečlivě sestaven specializovanými řemeslníky.

Venezianico Nereide Ametista štít

Venezianico Nereide Ametista s funkcí divera

Celá kolekce Nereide čerpá inspiraci ze stejnojmenné ponorky, právě její obrázek zdobí šroubovací zadní kryt hodinek. Model má také šroubovací korunku a otočnou lunetu s minutovou stupnicí s wolframovou vložkou, což z něj v kombinaci s vodotěsností 20 ATM činí hodinky určené pro potápěče. Pouzdro hodinek o velikosti 42 milimetrů je vyrobeno z ušlechtilé oceli 316L. Ametystový ciferník doplňují čitelné lineární indexy a ručičky se švýcarskou luminiscenční vrstvou Super-LumiNova BGW9. Datum dnů v měsíci je umístěno na 3. hodině.

Venezianico Nereide Ametista gravírované víko

Hodinky Venezianico Nereide Ametista jsou k dispozici také s ocelovým náramkem

Ciferník hodinek Venezianico je chráněn před poškozením safírovým sklem s vnitřním antireflexním sklem. Srdcem hodinek, zajišťujícím přesnost chodu, je švýcarský automatický strojek Selitta SW200-1, doplněný v Itálii vyrobeným fialovým pryžovým řemínkem, který barevně koresponduje s ciferníkem hodinek. K dispozici bude také sada, která se dodává s ocelovým náramkem.

Venezianico Nereide Ametista na řemínku a náramku


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.