Jaké šperky vybrat jako vánoční dárek?

Tipy

Jaké šperky vybrat jako vánoční dárek?

Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.

12 prosince 2023

Vánoční dárky jsou pro mnohé noční můrou, ale co může být lepšího než darovat někomu blízkému něco, co je trvalé a krásné. Takový je šperk, který bude nejen dokonalým vánočním dárkem, ale také sentimentální památkou na dlouhá léta. Zbývá zodpovědět těžkou otázku: jaký šperk vybrat jako vánoční dárek? Spěcháme, abychom vám dali odpověď a také napověděli, čím se při výběru dárku řídit a co ve spleti možností vybrat.

Jaké šperky vybrat jako vánoční dárek?

Jaké šperky vybrat jako vánoční dárek? Odpověď na tuto otázku je nejednoznačná a poněkud matoucí. Nejprve je třeba zvážit preference, vkus a potřeby osoby, kterou chceme obdarovat. Za druhé musíme určit rozpočet, který chceme na vánoční dárek vyčlenit. Tím se naše hledání výrazně zúží. Zatřetí bychom měli zvážit, co chceme dárkem vyjádřit. Lásku, přátelství, vděčnost nebo třeba jen chceme někomu udělat radost. Mnoho mužů se rozhodne požádat o ruku právě o Vánocích. To je čas poohlédnout se po zásnubním prstenu.

pes corgy proti vánočnímu stromku

Velmi módní jsou šperky se symboly, jako je srdce, nekonečno nebo měsíc a hvězdy. Tento typ náramku nebo náhrdelníku je vynikajícím nápadem na dárek pro vaši matku nebo sestru. Za čtvrté je vhodné upřesnit typ a barvu slitků, které mají být ve šperku použity. To je důležité a přímo souvisí s bodem dva, tedy s cenou. Takový pragmatický přístup nám hledání značně usnadní a ušetří nás zbytečného stresu. Níže uvádíme tři návrhy na dárky.

Fosilní šperky k Vánocům

Šperky jako perfektní dárek pro maminku nebo tatínka

Jaký dárek byste měli vybrat pro svou maminku? Zvolte vkusný náramek ze zlata. Vyberte si ze tří odstínů zlata: bílého, růžového a klasického žlutého. Bonore připravil řadu zajímavých náhrdelníků a náramků s přívěsky různých tvarů. Vyberte si takový, který bude vaší mamince nejlépe slušet. Při výběru se můžete řídit také symbolikou daného znamení. Například znamení nekonečna znamená mimo jiné štěstí a dlouhověkost a čtyřlístek prý přináší štěstí a prosperitu. Kromě symbolů jsou velmi módní písmena; obvykle se volí první písmeno jména. Pokud si nechcete kupovat celý zlatý náramek, zvolte model na šňůrce. Zvláště ten s červenou barvou má zajímavý význam. Podle kabaly má chránit před negativními vlivy a emocemi a napomáhá štěstí a prosperitě.

Bonore náhrdelník 138109

Jaké šperky byste měli vybrat pro svého otce? Nebo, řekněme, že místo šperku koupíte prémiové hodinky. Na výběr máte modely založené na automatickém strojku, doporučujeme zejména Swiss Made modely značek Certina nebo Tissot. Milovníkům quartzových hodinek doporučujeme jednu z nejmužnějších značek na světě, Vostok Europe, která vytváří masivní a robustní modely. Pokud hledáte taktické hodinky, které vašeho tátu nezklamou v žádných podmínkách, určitě vsaďte na experta v této oblasti, a to na kultovní značku Traser. A co když váš táta nenosí šperky, ale má už celou sbírku quartzových hodinek, stejně jako automatických hodinek? Tak to je dobře, protože v takovém případě budou ideálním vánočním dárkem pro tátu elegantní a stylové rotační hodinky. Modely od značky Wolf vypadají jako malá umělecká díla a jsou vyrobeny z těch nejkvalitnějších materiálů. Doporučujeme také výrobky od značky Beco Technic a také Leanschi.

elegantní komoda s otočným rožněm Wolf 792202

Darujte svým sourozencům módní šperky

Pokud jste si se svými sourozenci blízcí a sdílíte s nimi nezlomné silné pouto, vsaďte na náramky pro dvojčata. K takovým modelům patří značka skládající se ze čtvercových korálků z přírodních i syntetických kamenů.

Vánoční cetka a hvězda a šperky Coeur de LIon

Jaké šperky můžete darovat svému bratrovi? Pokud váš bratr nastupuje do zaměstnání a dress code vyžaduje, aby nosil košili, byly by dobrým nápadem stylové manžetové knoflíčky; nás zaujaly kousky od italské značky Police. Zajímavé návrhy šperků připravila uznávaná značka Fossil. Tato značka vytváří nejen šperky, ale také hodinky pro muže a ženy. Co takhle souprava? Stylové pánské hodinky Fossil spolu s náramkem. Doporučujeme spárovat model na koženém řemínku s korálkovým náramkem a hodinky s náramkem sladit například s koženým náramkem z kolekce Fossil Vintage Casual. Velmi oblíbené jsou také náramky z nerezové oceli, u kterých se návrháři předhánějí, pokud jde o velikost a tvar článků. Nás zaujal model Classic AXG0105001 od společnosti Armani Exchange. Skládá se z odvážného řetízku na kotník. Celý kousek je vyveden v nadčasové černé barvě. Výše uvedené návrhy se hodí i jako dárek pro kamarádku nebo kamaráda, který je pro nás jako rodina.

Hodinky Fossil ležící na knize

Vánoční dárek pro přítele nebo přítelkyni

Pro naši druhou polovičku stojí za to pokusit se pořídit jedinečný dárek, který nejen udělá radost, ale také vyjádří naše nejhlubší city. Jedním z nejčastěji vybíraných a zároveň nejžádanějších motivů je srdce. Jemný, okouzlující a zároveň nesmírně výstižný. Rozhodněte se pro náhrdelník nebo . Pokud se rozhodujete pro zlaté výrobky, určitě se podívejte na různé nabídky od , které stojí za pozornost, jsou: Rolling Hearts, Guess Love Me Tender, Lovely Guess. Michel Kors vytvořil také krásné dámské náušnice ve tvaru srdce, výrobek, který osloví příznivce světových módních značek. Nás osobně okouzlily náušnice Furla, v nichž bylo srdce důmyslně vytvořeno z loga značky.

náhrdelník s hádacím srdcem z kolekce love me tender

Muži se stále častěji obracejí ke šperkům. Vybírají si klasické pánské náramky, řetízky nebo manžetové knoflíčky, ale i o něco extravagantnější náušnice nebo náhrdelníky. Zajímavou nabídkou jsou takzvané nesmrtelné náhrdelníky, které najdete jak mezi návrhy Fossil, tak Diesel a Police. Posledně jmenovaná značka také uvedla na trh zajímavou sérii náhrdelníků s kazetou i žiletkou. Našimi favority jsou model Police Showpiece PEAGN0005603 a náhrdelníky Police Razorblade dostupné ve zlaté, šedé a stříbrné barvě. Nadčasovou a bezpečnou volbou jsou náramky s námořnickou tematikou a zde kývneme na značky Tom Hope a Paul Hewitt, které mají celou řadu výrobků. Najdete zde mimo jiné barevné námořnické lanové náramky s přívěsky ve tvaru kotvy, stejně jako kožené náramky nebo modely se zapínáním na karabinku.

Pánské náramkové hodinky a náramek Paul Hewitt

Darujte stylový vánoční šperk

Zvyk vzájemného obdarovávání je nejen hezký, ale také dojemný. Zpočátku musíte trochu přemýšlet, zvážit potřeby, vkus i sny svých blízkých. Je to trochu únavné a stresující, ale radost v očích blízkých to více než vynahradí. Výběr dárku je okamžik, kdy se pro své blízké ohýbáme; v každodenním shonu na to nemáme čas. A vy už máte vánoční dárky nakoupené, nebo nakupujete na poslední chvíli? Neotálejte a dejte Ježíškovi vědět!


Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.