Hodinky pro seniory - jak vybrat ty nejlepší?

Tipy

Hodinky pro seniory - jak vybrat ty nejlepší?

Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.

19 ledna 2024

V neustále se vyvíjejícím světě hodinářství se hodinky vyvinuly nad rámec pouhého přístroje pro měření času. Dnes jsou to doplňky, které uspokojují nejrůznější potřeby a významně usnadňují sledování mnoha parametrů v daném dni. Jsou nezbytným časoměrným doplňkem nejen pro mladé lidi nebo dospělé, ale i pro seniory. Pokud jde o seniory, kritéria výběru hodinek se posouvají směrem k funkčnosti, jednoduchosti a snadnému používání. V tomto průvodci se podíváme na klíčové vlastnosti, díky nimž jsou hodinky vhodné pro seniory, a upozorníme na nejlepší možnosti dostupné na trhu.

Jaké by měly být hodinky pro seniory?

Výběr hodinek pro seniory vyžaduje zohlednění jejich jedinečných potřeb. Ideální model by měl mít snadno čitelný ciferník s velkými indexy a širokými ručičkami. To vše proto, aby senior, který nemá nejlepší zrak, mohl bez potíží přečíst čas. Vyplatí se také poohlédnout se po hodinkách s podsvícením, ty jsou pro dědečka nebo babičku spásou ve večerních hodinách, kdy je k dispozici umělé světlo v podobě noční lampičky nebo lucerny. Velmi důležitý je samozřejmě také vzhled, protože nejen mladým lidem záleží na konkrétním designu. Většina starších lidí dává přednost klasickému stylu, elegantním hodinkám s tradičním vzhledem a funkčností - dobře tedy budou fungovat modely na kožených řemíncích, ocelových náramcích, s kulatým obalem a bílým nebo stříbrným ciferníkem. Je proto vhodné vybírat univerzální modely nebo modely s retro nádechem.

Které hodinky pro seniory

Chytré hodinky pro seniory jako jedinečný gadget

Zajímavým a, jak se ukazuje, velmi užitečným řešením je pořízení chytrých hodinek pro seniora. Obáváte se, že je starší člověk nebude umět ovládat? Nemusíte. Výrobci hodinek, jako je například značka Garett, nabízejí speciální řady vytvořené právě pro babičky a dědečky. Hodinky z těchto kolekcí jsou vybaveny funkcemi určenými pro seniory: GPS lokátorem, SOS tlačítkem a dokonce i mobilním telefonem. Pro ty, kteří mají problémy s krevním tlakem, může být užitečný také monitor srdečního tepu a možnost připomenutí, kdy si vzít léky.

Dotykové hodinky pro seniory

Klasa a elegance s dámskými hodinkami Adriatica Classic

Každý zná značku Adriatica, která je již po mnoho desetiletí jedničkou na trhu s hodinkami. Nabízí řadu modelů, které jsou ideální jako dárek pro ženu v seniorském věku. Jedním z nich jsou i slavné hodinky Adriatica Classic A3643.1113Q. V průběhu let se stal skutečným hitem a stále sbírá své příznivce. Tento jedinečný model pro dámy se skládá z minimalistického obdélníkového obalu, který v kombinaci se zlatou barvou a poněkud zdobným náramkem vytváří na hodinářském trhu jedinečný model. Bílý ciferník je vybaven decentními analogovými ručičkami a nápis Swiss Made přítomný vedle šesté hodiny naznačuje přítomnost kvalitního strojku. Celý model působí skvělým, klasickým dojmem, který jistě osloví dámy, jež ocení jemné a především delikátní doplňky.

adriatica pro seniora

Čistota a jednoduchost - Festina Classic

Starší muži oceňují především kvalitní klasiku. Pokud tedy chcete svému staršímu tatínkovi nebo dědečkovi věnovat mimořádně užitečný dárek, pánské hodinky Festina Classic F20446/1 jsou ideální volbou! Stříbrné pouzdro obklopuje bílý ciferník, na kterém jsou velké hodinové značky v podobě arabských číslic. Široké ručičky s luminiscenční vrstvou umožňují čitelnost ciferníku i za zhoršených světelných podmínek. Krásu modelu podtrhuje černý řemínek s minimalistickým prošíváním z kůže. Další vymožeností je vodotěsnost do 10 ATM, která umožňuje ponoření hodinek do vody. Taková funkce se bude jistě hodit během slunečné dovolené.

Festina pro dědečka

Funkčnost a skvělý vzhled každý den s hodinkami Certina Urban DS-1

SpolečnostCertina je také známou hodinářskou jedničkou po celém světě. Tato značka si vydobyla neuvěřitelnou pověst, kterou si stále udržuje skvělými novými a novějšími modely. Bezkonkurenční řada Urban nabízí pánské hodinky, které ukazují, že klasika nemusí být nudná. Kulaté stříbrné pouzdro je zavěšeno na odolném koženém řemínku v hnědém odstínu. Světlý ciferník, krytý pod safírovým sklíčkem, zdobí netradiční hodinové značky z růžového zlata. To, co dělá hodinky jedinečnými, je rozhodně vynikající strojek, který má rezervu chodu až 80 hodin! Hodinky Certina Urban DS-1 C029.807.16.031.01 jsou senzačními hodinkami pro každého muže, pro kterého je špičková kvalita mimořádnou hodnotou.

certina pro seniory

Moderní senior s chytrými hodinkami Garett

Je mýtem, že starší lidé nedokážou ovládat moderní zařízení, jako je chytrý telefon nebo počítač. Senioři jsou v oblasti elektroniky stále odvážnější a značky hodinek jim vycházejí vstříc - dokonalým příkladem a zároveň nabídkou pro seniory je značka Garett. Její modely nabízejí řadu funkcí, jako je GPS, měření zdravotních parametrů nebo rychlá komunikace s příbuznými. Navíc se často skládají z pružných materiálů v podobě silikonových nebo gumových řemínků. Za zmínku stojí modely chytrých hodinek Garett GRC STYLE Black 5904238484838 a chytrých hodinek Garett Classy 5904238483794.

chytré hodinky garett pro seniory

Hodinky pro seniory - které si vybrat?

Trh s hodinkami nabízí mnoho modelů, které osloví jak tradiční starší lidi, tak i ty, kteří dávají přednost modernějším doplňkům a nebojí se využívat technologický vývoj. Je však třeba mít na paměti, že při výběru hodinek jako dárku bychom se měli řídit především vkusem obdarovaného, nikoliv svým vlastním. Tím uděláme našemu seniorovi či seniorce velkou radost. Neváhejte si prohlédnout naši širokou nabídku a v případě jakýchkoli dotazů se obraťte na naše zákaznické oddělení!


Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.