Historie designu na zápěstí: Sternglas Naos Edition Bauhaus III

Sternglas

Historie designu na zápěstí: Sternglas Naos Edition Bauhaus III

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

11 března 2024

Společnost Sternglas uvedla na trh čtyři nové modely hodinek Naos Edition Bauhaus III v limitované edici. Jedná se o moderní interpretaci étosu Bauhausu, ve kterém se značka již léta pohybuje. Hodinky z nové řady se vyznačují esteticky příjemnou kombinací čistých barev a tvarů, použitím odolných materiálů a designem, který svědčí o vytříbeném řemeslném zpracování. Výrobce se neměnně řídí filozofií Bauhausu a nabízí dobrý design pro každého.

  • Společnost Sternglas uvedla na trh čtyři limitované modely hodinek Naos Edition Bauhaus III, které představují moderní interpretaci étosu Bauhausu.
  • Modely nabízejí různé varianty řemínků, včetně exkluzivního řemínku s geometrickým designem Bauhaus, elegantního kovového náramku a dvou řemínků z kozí kůže.
  • Hodinky budou brzy k dostání na stránkách Hodinkovna.cz.
  • Další informace o hodinkách najdete na našem blogu.

Bílá, černá a umění Bauhausu - nová nabídka z kolekce Sternglas Naos

Jednoduchá elegance stylu Bauhaus je reprodukována na bílém ciferníku s černými ručičkami a lineárními indexy. Novinkou v kolekci hodinek Sternglas Naos je použití luminiscenční vrstvy Super-LumiNova na ručičkách a šestibodových indexech, která zajišťuje optimální čitelnost i za zhoršených světelných podmínek. Na 6. hodině je umístěno okénko s datem pro dny v měsíci, které je obklopeno červeným rámečkem odkazujícím na vstup do školy Bauhaus, nejinovativnější kovárny umění, designu a architektury 20. století. Ciferník je chráněn před poškozením safírovým sklíčkem s dvojitou antireflexní vrstvou, která zajišťuje vynikající viditelnost ciferníku.

Náramek Sternglas Naos Edition Bauhaus III

Hodinky Sternglas Naos Edition Bauhaus III - spojení tradice Bauhausu s technologií quartz.

Šroubovací zadní stranu pouzdra zdobí rytina ilustrující milník v historii designu. Zobrazuje přesnou podobu slavného učebního plánu Bauhausu. Na zadní straně pouzdra najdete také číslo limitované edice hodinek Sternglas Naos Edition Bauhaus III, která je omezena na celkem 1999 kusů. Srdcem hodinek je přitom quartzový strojek Ronda 714, který zajišťuje životnost baterie až 60 měsíců a přesnost -10/+20 sekund za měsíc. Kalibr 714 je vysoký pouhých 2,5 mm, takže obal hodinek je štíhlý a plochý.

Víko Sternglas Naos Edition Bauhaus III

Sternglas Naos Edition Bauhaus III na třech řemíncích a náramku

Hodinky Naos Edition Bauhaus III jsou k dispozici se čtyřmi řemínky. Na výběr je nový exkluzivní řemínek Premium Edition s geometrickým vzorem Bauhaus na modelu S01-NAB15-EB09, elegantní kovový náramek SuperSlim, který je dodáván na kopii S01-NAB15-ME11, a dva řemínky z kozí kůže Capra - šedý (S01-NAB15-CA01) a červený (S01-NAB15-CA02). Díky systému rychlé výměny lze všechny řemínky i náramek snadno vyměnit bez použití nářadí. Řemínky jsou spojeny s obalem z broušené nerezové oceli s černou PVD povrchovou úpravou. Vodotěsnost hodinek Sternglas je 5 ATM, což znamená, že jsou odolné proti většímu postříkání, například při mytí rukou nebo dešti.

Sternglas Naos Edition Bauhaus III na řemíncích z kozí kůže
Sternglas Naos Edition Bauhaus III prémiová edice řemínku a náramku


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.