Hodinky inspirované uměleckými díly. Swatch rozšiřuje kolekci Tate Gallery

Swatch

Hodinky inspirované uměleckými díly. Swatch rozšiřuje kolekci Tate Gallery

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

09 dubna 2024

Společnost Swatch pokračuje ve spolupráci se slavným řetězcem galerií Tate a rozšiřuje svou nabídku hodinek inspirovaných uměleckými díly. S letošním ročníkem Swatch Art Journey chce výrobce oslovit uměním širší publikum. Partnerství Swatch x Tate Gallery je cestou napříč časem a styly. Ikoničtí umělci a výjimečná díla vybraná pro letošní kolekci jsou synonymem pro posouvání hranic, inovace, pozitivní provokaci a radost ze života, kterými je značka Swatch proslulá.

 
 

Swatch Tate Gallery Turnerův Šarlatový západ slunce a Chagallův Modrý cirkus

Hodinky Swatch Tate Gallery Turnerův Šarlatový slunce SO28Z700 využívají ikonický obraz tak, že jej zobrazují na povrchu celých hodinek a zaměřují se na světlo a barvy. Kreativní využití datumovky dodává celkovému designu hloubku - slunce na ciferníku každý den jemně mění odstín ve čtrnáctidenním cyklu díky speciální vícebarevné datumovce. Další model byl inspirován obrazem Marca Chagalla. Hodinky Swatch Tate Gallery Chagall's Blue Circus SUOZ365 evokují vzpomínky na cirkus díky intenzivní, zářivě modré barvě řemínku a číselníku. Na konci hodinové ručičky se nachází srpek měsíce, zatímco na minutové ručičce je vyobrazeno oko.

 
Swatch Tate Gallery Turnerův Šarlatový západ slunce
Chagallův Modrý cirkus
 

Swatch Tate Gallery Mirovy Ženy a pták v měsíčním světle i Legerovy Dvě ženy držící květiny

Na hodinkách Swatch Tate Gallery Mirovy Ženy a pták v měsíčním světle SO29Z136 jsou vyobrazeny výňatky z obrazu španělského malíře, sochaře a keramika Joana Miróa Women And Bird In The Moonlight. Model má průhledné matné tmavě modré pouzdro, v němž se nachází barevný ciferník s natištěnými bílými indexy a tmavě modrými ručičkami. Fernand Léger patřil k pařížské umělecké avantgardě počátku 20. století a byl spojován s kubismem. Právě jeho podobizna je vyobrazena na řemínku a číselníku modelu Swatch Tate Gallery Leger's Two Women Holding Flowers SUOZ363. Čas zde udává žlutá hodinová ručička, červená minutová ručička a zelená vteřinová ručička.

 
Swatch Tate Gallery Mirovy Ženy a pták v měsíčním světle
swatch Leger's Dvě ženy držící květiny
 

Swatch Tate Gallery Matissův šnek a Barns-Grahamova oranžová a červená na růžovém podkladu

Hodinky Swatch Tate Gallery Matissův šnek SO28Z127 jsou inspirovány obrazem francouzského výtvarného umělce Henriho Matisse, zakladatele fauvismu - odvážného, vlivného malířského stylu, který se vyznačuje živými barvami a volnými tahy štětce. Na ciferníku a řemínku tohoto modelu je vyobrazena malba Šnek. Na řemínku je navíc umělcův podpis. Ciferník doplňují černé ručičky. Obrazy britské umělkyně Wilhelminy Barns-Graham jsou explozí živých barev a energických, volných tahů štětcem. Takové jsou i hodinky Swatch Tate Gallery Barns-Graham's Orange And Red On Pink SUOZ362 inspirované umělčiným dílem. U tohoto modelu jsou velké černé indexy natištěny na skle pokrývajícím ciferník. Hodinová a minutová ručička jsou černé, zatímco vteřiny měří bílá ručička.

 
Swatch Tate Gallery Matissův šnek
Swatch Barns-Graham's Oranžová a červená na růžové
 

Swatch Tate Gallery Bourgeoisovy spirály

Posledním modelem nové kolekce Tate Gallery jsou hodinky Swatch Tate Gallery Bourgeoisovy spirály SUOZ364. Mají průhledné matně modré pouzdro a ciferník i matně modrý řemínek zdobí vytištěný fragment obrazu Spirály. Čas ukazují červené ručičky, které dobře kontrastují s ciferníkem. Tento model je k dispozici také s funkcí SwatchPAY!, která umožňuje provést bezpečnou platbu pouhým pohybem zápěstí.

 

Swatch Tate Gallery Bourgeoisovy spirály

 

Všechny modely z řady.

 

Swatch Tate Gallery


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.