Historie amerického stylu. Módní ikony pod lupou

Zvědavost

Historie amerického stylu. Módní ikony pod lupou

Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.

23 května 2024

Americký styl je stejně rozmanitý a eklektický jako samotné Spojené státy americké a jejich obyvatelé. Sahá od minimalismu přes typicky americký preppy styl až po hollywoodský glamour. Objevte s námi tajemství oblékání ze zámoří. Podíváme se na ikony amerického stylu.

Přímo ze zámoří - definice amerického stylu

Čím se vyznačuje americký styl oblékání? Především ležérnost a pohodlí. To jsou samozřejmě úvahy v kontextu každodenního, popracovního oblečení. Američané nosí neformální oblečení. Dávají přednost džínům, objemným nadměrným mikinám a tričkům, legínám, teniskám, které v létě vymění za žabky. Zajímavé je, že dámy i pánové se vyhýbají nošení kabelek. Nejnutnější věci si jednoduše dávají do kapes. Jiná situace je, pokud jde o doplňky, jako jsou šperky, šály a hodinky, které jsou mezi obyvateli USA velmi oblíbené.

Muž s vlajkou USA

Jedním z nejoblíbenějších stylů v USA je preppy. Označuje oblečení studentů navštěvujících vysokou školu z takzvané Ivy League. Co ho odlišuje? Obratnou kombinací sportovního stylu a nenápadné elegance. Musí být ležérní, ale na úrovni. Vzhled doplňte doplňky, například hodinkami. Pro dosažení požadovaného efektu je důležité zaměřit se na kvalitní oblečení a doplňky. Když už mluvíme o Spojených státech, je těžké nezmínit zlatou éru Hollywoodu a styly přímo z kina. Ten je opět v módě a na největších galavečerech v USA lze vidět hvězdy a celebrity oblečené a stylizované tímto osobitým způsobem. Lesk a půvab je vidět i na přehlídkových molech významných návrhářů. Koneckonců si mnozí všimli, že nejvýznamnějším hlavním městem módy je v současnosti New York, kde se scházejí nejlepší fotografové, návrháři, ale i světové topmodelky.

Michael Kors - hodinky od prvotřídního návrháře

Michael Kors je návrhář, kterého není třeba představovat. Po jeho oblečení a doplňcích touží muži i ženy po celém světě. Jeho cesta na vrchol však neměla na růžích ustláno. Po prvních úspěších následovala krize a hrozba bankrotu. Díky své důslednosti a vytrvalosti se návrhář z dočasných potíží rychle dostal. Značka si získala stálé zákazníky a sám návrhář byl oceněn soškou CFDA v kategorii Designér roku. Značka měla být luxusní, ale zároveň dostupná, což byla pro některé odvážná, ale zároveň absurdní myšlenka. Čas však ukázal, že zvolený směr byl správný. Zákazníci oceňují, že Michael Kors vytváří věci, které jsou elegantní, vkusné, ale zároveň pohodlné. Protože pohodlí je pro Američany velmi důležité. Kromě oděvní řady nabízí Michael Kors i řadu doplňků včetně šperků a hodinek. Čím se odlišují? Určitě jsou jedinečné a funkční. Dámské hodinky Michel Kors jsou mimo jiné vybaveny datumovkou nebo chronografem. A jaké jsou šperky Michael Kors? Zaujaly nás především výrazné dámské šperky, kterými může každá žena podtrhnout svůj osobitý styl. Naším nesporným favoritem je prémiový náhrdelník Astor Link MKJ835600710. Doporučujeme ho nosit kaskádovitě pro efektní efekt.

Náhrdelník Michael Kors Premium Astor Link MKJ835600710

Guess - značka, která proměnila americký sen ve skutečnost

Guess je americká značka vytvořená francouzskými bratry Marcianovými. Okouzleni Spojenými státy, konkrétně Los Angeles, se zde rozhodli usadit natrvalo. Stalo se tak v roce 1981 a od té doby působí nejen na americkém trhu a stali se globální a rozpoznatelnou značkou. Kde se vzal nápad na název? Jednoduše řečeno, z billboardu propagujícího slavnou restauraci McDonalds. Stálo na něm: "Hádejte, co je v našem novém Big Macu?". Prvním návrhem bratrů Marcianových byly seprané džíny, výrobek tak silně spojený a ztotožňovaný s USA. Není divu, že si zákazníci jejich oblečení oblíbili. Dalším přirozeným krokem bylo doplnění kolekce o doplňky. Hodinky Guess se vyznačují vším. Nejvýraznějším modelem, který odráží lásku návrhářů k blesku, jsou hodinky Frontier. Dodává se v dámské verzi modelu W1156L2 a také v pánské verzi modelu W0799G2. Rámeček, ciferník a náramek zdobí třpytivé krystaly. Není možné kolem něj projít lhostejně. Na čem je založen úspěch značky? Především na účinné reklamě. Kampaně jsou poutavé, sexy a zobrazují lesk a půvab Hollywoodu. Značka každoročně spolupracuje s mimořádnými ambasadory. V současné době je to Georgina Rodriguez. Obdivovat ji můžete na plakátech, bannerech a billboardech v doprovodu dámských hodinek Guess Cubed GW0606L2.

Dámské hodinky Guess Cubed GW0606L2

Noste hodinky v americkém stylu s hrdostí

Americký způsob oblékání je synonymem amerického způsobu života. Vyznačuje se ležérností, která Evropanům někdy chybí. Chcete nosit skutečně americký styl? Vyberte si sportovní halenky, volné kalhoty a legíny, ale vše doplňte vkusnými doplňky, jako jsou módní sluneční brýle, elegantní náhrdelníky, lesklé náramky, výrazné náušnice a samozřejmě hodinky. Vezměte si příklad z IT Girls ze zámoří, ty moc dobře vědí, jak je důležité oblékat se kontrastně. V našem internetovém a kamenném obchodě najdete hodinky a šperky světových amerických značek.


Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.