Terénní hodinky pro náročné - Luminox Atacama Field 1960 ve třech podobách

Luminox

Terénní hodinky pro náročné - Luminox Atacama Field 1960 ve třech podobách

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

12 března 2024

Švýcarská značka hodinek Luminox uvedla v únoru letošního roku na trh novou řadu hodinek Atacama Field 1960. Název řady samozřejmě odkazuje na poušť Atacama, která se nachází v Chile a je jednou z nejsušších oblastí na světě. Nová řada svým texturovaným povrchem číselníku evokuje právě drsnou pouštní krajinu. Tyto vysoce výkonné, mimořádně čitelné a odolné hodinky jsou určeny pro průzkum těch nejnepříznivějších prostředí.

 
  • Společnost Luminox představila svou nejnovější řadu hodinek Atacama Field 1960.
  • Model inspirovaný hodinkami do terénu se vyznačuje robustností a vysokou funkčností.
  • Je k dispozici ve třech barevných provedeních ciferníku.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.
 

Hodinky do terénu ve své nejlepší podobě - Luminox Atacama Field 1960

Polní hodinky získaly na významu během první světové války díky potřebě vojáků mít spolehlivé a přenosné hodinky. Zákopová válka vyžadovala okamžitou čitelnost a přesné měření času, přičemž hodinky musely být dostatečně kompaktní, aby se daly nosit na zápěstí. Vzhledem k drsným polním podmínkám musely být hodinky odolné vůči vodě a nárazům. Tyto požadavky daly vzniknout charakteristickému stylu polních hodinek "Field", které jsou robustní a praktické. Dnešní hodinky Luminox Atacama Field 1960 mají tyto vlastnosti společné a zachovávají si utilitární a efektivní design.

 

Luminox Atacama Field 1960

 

Luminox Atacama Field 1960 - čitelnost a funkčnost na nejvyšší úrovni

Hodinky Luminox Atacama Field 1960 jsou ztělesněním hodinek do terénu. Vyznačují se čistým designem s velkým ciferníkem s 12 a 24hodinovými časovými značkami, tritiovými trubicemi na lineárních indexech, hodinovou a minutovou ručičkou, červeně zakončenou vteřinovou ručičkou a červenou šipkou pro zvýšenou čitelnost umístěnou vedle datumovky dne v měsíci umístěné na 3. hodině. Technologie Luminox Light zajišťuje viditelnost za všech světelných podmínek (nebo při úplné absenci světla) po dobu až 25 let. Ciferník je chráněn před poškozením safírovým sklem s antireflexní vrstvou.

 

Luminox Atacama Field 1960 tmavě zelený ciferník

 

Tři verze ciferníku hodinek Luminox Atacama Field 1960

Nejnovější hodinky Luminox mají 43milimetrové pouzdro z karbonu s ocelovou korunkou chráněnou tvarovanou částí pouzdra. Šroubovací ocelové pouzdro zdobí rytina připomínající kompas s vyobrazením zeměkoule s vyznačením světových stran. Vodotěsnost 10 ATM umožňuje plavání a potápění bez kyslíkové láhve s hodinkami na ruce. Základem chodu modelu je švýcarský quartzový strojek. V nabídce jsou tři modely. Blackout s černým ciferníkem a šedými indexy a ručičkami, s tmavě zeleným ciferníkem a pískově zbarvenými indexy a s černým ciferníkem a pískově zbarvenými ručičkami a indexy. Všechny modely jsou vybaveny pevným plastovým řemínkem s textilním texturovaným efektem na horní straně. Poslední model je navíc dodáván s přídavným řemínkem typu NATO pískové barvy s černým prošíváním.

 

Číselník Luminox Atacama Field 1960 černá a písková


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.