Historie benátské mince - vizuálně působivý projekt značky Venezianico

Venezianico

Historie benátské mince - vizuálně působivý projekt značky Venezianico

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

17 ledna 2024

Značka Venezianico představila další velkolepý model z řady Redentore. Tyto hodinky byly inspirovány mincí "Osella" z náměstí Piazza San Marco. Její historie se datuje 360 let zpátky do doby vlády 107. benátského dóžete. Pojďme se podívat, jak vypadá nejnovější design hodinek Venezianico po vizuální a technické stránce.

  • Společnost Venezianico představila nový model z řady Redentore.
  • Hodinky mají jedinečný ciferník inspirovaný benátskou mincí a vytvořený řemeslným postupem.
  • Hodinky budou k dostání v obchodě Hodinkovna.cz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

"Osella" - unikátní mince, která tvoří základ hodinek Venezianico Redentore Historia Temporis

Zmíněným 107. benátským dóžetem byl Marcantonio Giustinian, který vládl v letech 1684-1688. Proslavil se rázným zvládnutím morové epidemie, prosazováním zdravotních opatření a karantény. Byl také mecenášem umění a přispíval ke kulturnímu dědictví Benátek. Unikátní ciferník hodinek Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 čerpá inspiraci z výše zmíněné mince "Osella" ražené v letech Dohovy vlády. Název odkazuje na dialektický výraz pro samičky kachniček, které jsou proslulé svou jemnou chutí a jsou součástí tradičního každoročního daru nabízeného benátskou Doňou. V pozdějších dobách, kdy bylo obtížné získat divokou zvěř, byly raženy mince "Osella", aby byl zachován původní význam tohoto gesta.

Venezianico Redentore Historia Temporis

Řemeslný proces tvorby jedinečného ciferníku hodinek Venezianico Redentore Historia Temporis

Značka Venezianico nepochybně nešetřila úsilím při vytváření jedinečného designu výjimečných hodinek. Pro výrobu ciferníku byla digitalizována mince z 18. století, jejíž tvar byl přenesen do matrice z tvrzené oceli, což umožnilo získat mosazné polotovary mincovní technikou. Poté byly naneseny minerální oleje, které vytvořily efekt stárnutí. Tento složitý řemeslný proces napodobuje stárnutí starožitných mincí a dodává hodinkám uspokojivý a podmanivý vzhled. Aby nedošlo k narušení obrazu viditelného na ciferníku/minci, bylo upuštěno od použití indexů. Místo toho je ciferník chráněn safírovým sklem s antireflexní úpravou.

Venezianico Redentore Historia Temporis na zápěstí

Řemínek hodinek Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 představuje nezlomné pouto mezi minulostí a současností. Je vyroben ze starožitné kůže, která prochází řemeslným restaurátorským procesem, během něhož jsou použity přírodní přísady, které jí navracejí měkkost a zároveň zachovávají vrásnění a nedokonalosti, které se na kůži nahromadily.

strap Venezianico Redentore Historia Temporis

Venezianico Redentore Historia Temporis - pocta benátské historii

Na šroubovací zadní straně pouzdra hodinek Venezianico Redentore Historia Temporis 1221520 se objevilo výjimečné množství zajímavých detailů, v jejichž horní části se nachází nápis Redentore Historia Temporis, který vzdává hold benátskému mincovnictví. Níže jsou popsány detaily viditelné na ciferníku/monetě, kterými jsou Anděl strážný Benátské republiky, srdce města, konkrétně náměstí svatého Marka, a Galera, ikonická loď Benátčanů. Na hodinkách řady Redentore jsou jako obvykle odkazy na baziliku Del Redentore. Tentokrát je to tvar obálky, který odkazuje na zaoblenou klenbu tohoto chrámu. Model je vodotěsný do 10 ATM. Za přesnost svého chodu vděčí japonskému automatickému strojku Seiko NH35A nesoucímu 24 drahokamů s rezervou chodu 41 hodin. K dispozici je také varianta Venezianico Redentore Historia Temporis SET 1221520-SET, která se dodává s přídavným náramkem.

Venezianico Redentore Historia Temporis lid


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.