Funkčnost, třída a měsíční inspirace - Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition

Vratislavia Conceptum

Funkčnost, třída a měsíční inspirace - Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

26 února 2024

Vratislavia Conceptum je polská značka vyrábějící výjimečné hodinky, které oceňují zákazníci po celém světě. Za návrhy z této manufaktury stojí myšlenka, že výrobce vytváří také symboly a suvenýry, nejen časoměrné přístroje. Nejinak je tomu i v případě nejnovějšího designu hodinek Vrastislavia Conceptum, limitované edice Heritage Chrono.

 
  • Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition jsou hodinky z limitované edice inspirované prvními hodinkami na Měsíci a mají šroubovací zadní kryt zdobený rytinou.
  • Hodinky kombinují funkčnost s elegancí. Jsou mimo jiné vybaveny tachymetrem a chronografem, pouzdrem z ušlechtilé oceli a koženým řemínkem Rally.
  • Hodinky jsou k dostání v obchodě Hodinkovna.cz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.
 

Dvě limitované verze hodinek Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition

Hodinky Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition jsou k dispozici ve dvou verzích. Model H-C-S.16 má černý ciferník, zatímco hodinky Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition H-C-S.18 mají bílý ciferník. Verze s černým ciferníkem je omezena na 30 kusů, model s bílým ciferníkem čítá 100 kusů. Inspirací pro tento jedinečný design byly hodinky, které jako první přistály na Měsíci.

 

 Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition

 

Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition se šroubovacím, graficky zdobeným zadním krytem pouzdra

Proto je zadní strana pouzdra hodinek Vratislavia Conceptum zdobena rytinou zobrazující startující raketoplán. Autorem grafiky je Piotr Trojniel. Zadní strana pouzdra je navíc šroubovací, což zvyšuje vodotěsnost obálky. Obecně se vodotěsnost hodinek odhaduje na 10 ATM, což znamená, že hodinky lze bez obav používat k plavání a potápění bez kyslíkových lahví nebo akvalungu. Stříbrná obálka je vyrobena z ušlechtilé oceli a je opatřena černým rámečkem s tachymetrickou stupnicí.

 
 Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition s rytinou na zadní straně pouzdra
 Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition rámeček
 

Funkčnost a elegance hodinek Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition.

Na ciferníku se na 6. hodině nachází datumovka s vyznačeným dnem v měsíci. Nechybí ani totalizátory chronografu s ručičkami ve tvaru delty. Hodinová ručička, minutová ručička a lineární indexy jsou potaženy vrstvou Super-LumiNova, která ve tmě luminiscenčně svítí a umožňuje tak odečítání času i při nedostatku světla.

 

 Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition SuperLumi-Nova coating

 

Ciferník je chráněn před nepříznivými vnějšími vlivy safírovým sklíčkem s AR vrstvou na spodní straně. K obálce je připojen elegantní odvětrávaný řemínek ve stylu Rally. Je vyroben z kůže v černé barvě. Srdcem hodinek je japonský quartzový strojek Citizen Miyota 6S21. Hodinky jsou dodávány ve speciální krabičce z voskovaného dřeva, která je zdobena laserovým gravírováním.

 

 Vratislavia Conceptum Heritage Chrono Limited Edition box


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.