Další vydání kultovní série TimeRoy. Atlantic pro milovníky vintage hodinek

Novinky

Další vydání kultovní série TimeRoy. Atlantic pro milovníky vintage hodinek

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

04 května 2023

Švýcarská společnost Atlantic má za sebou historii hodinářství již od roku 1888. Za tu dobu vzniklo mnoho ikonických modelů, jejichž obliba trvá dodnes. Tak je tomu i v případě kolekce Atlantic TimeRoy ze 70. let, jejíž reedice se těší uznání s každou další sérií. Jedná se o skvělou volbu pro milovníky vintage hodinek a pány, kteří hledají retro hodinky s elegantním a sportovním charakterem.

  • Nejnovější edice hodinek Atlantic TimeRoy kombinuje vintage styl s moderními standardy. Do čitelnosti ciferníku bylo zasaženo.
  • Kolekce se dělí na standardní hodinky TimeRoy a modely s 30minutovým chronografem TimeRoy CS Chrono.
  • Všechny hodinky jsou vybaveny strojky Ronda Swiss Made.
  • Více informací o hodinkách naleznete na našem blogu

Styl 70. let Proč jsou hodinky Atlantic TimeRoy vintage?

Hodinky Atlantic TimeRoy se objevily již v roce 2021 jako remake modelu ze 70. let. Tentokrát značka přišla s o něco modernější verzí, která si spolu s verzí CS Chrono zachovává typické prvky původních hodinek TimeRoy. Především zůstal nezměněn tvar obálky typu "želva", známý například z potápěčských hodinek 20. století. Atlantic navrhl obálku o průměru 42 milimetrů. Pro zdůraznění stáří hodinek bylo umístěno logo Atlantic používané na hodinkách od roku 1970, nad nímž je navíc písmeno "a". Detailem je také podlouhlá vteřinová ručička, která má přesně stejný tvar jako u původních hodinek TimeRoy. Nejnovější verze hodinek Atlantic TimeRoy však dostala poněkud svěží vzhled. Na ciferníku je více místa, písmo je o něco tenčí a samotný design je dynamičtější. Toho bylo dosaženo také tím, že se upustilo od vnitřního kruhu na číselníku a použily se kratší indexy, které byly v předchozí reedici ještě prodlouženy dovnitř (stejně jako u originálu), jak je dokonale vidět na hodinkách Atlantic TimeRoy 70362.41.65 a Atlantic TimeRoy CS Chrono 70462.41.65.

Hodinky Atlantic TimeRoy ze 70. let 20. století

6 nových hodinek Atlantic TimeRoy

Nabídka další edice hodinek TimeRoy zahrnuje 6 nových modelů s ciferníkem a řemínkem v podobných barvách jako u předchozí verze. Zde máme dvoje hodinky poháněné strojkem Swiss Made Ronda 515 s funkcí data. Oba modely jsou hodinky na perforovaném koženém řemínku. Svým stylem vyjadřují automobilový charakter, včetně modelu Atlantic TimeRoy 70362.41.59 v tmavě modré barvě a černé verze Atlantic 70362.41.69. Verze s chronografem jsou z kolekce Atlantic TimeRoy CS Chrono, poháněné strojkem Swiss Made Ronda 5021.D. Hodinky jsou vyrobeny v barvě tmavě modré. Je na zákazníkovi, aby si vybral styl, ve kterém si hodinky přeje zakoupit. V nabídce jsou verze na koženém řemínku Atlantic 70462.41.69 a modely na ocelových náramcích, včetně hodinek Atlantic CS Chrono 70467.45.39 s úpravou ze žlutého zlata. Stříbrné modely 70467.41.59 s tmavě modrým ciferníkem a 70467.41.69 s černým ciferníkem. Stejně jako u původní verze je ciferník modelu CS Chrono obklopen tachymetrickou stupnicí. Všech 6 hodinek představuje skvěle přepracovaný design pro současný formální i neformální styl.

Hodinky Atlantic Timeroy a Atlantic Timeroy CS Chrono 2023


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.