Vývoj elegance s historií Benátek v pozadí - jedinečná obálka Venezianico Nereide Bronzo

Venezianico

Vývoj elegance s historií Benátek v pozadí - jedinečná obálka Venezianico Nereide Bronzo

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

30 ledna 2024

Italská značka Venezianico, pocházející z Benátek, opět představila hodinky inspirované historií tohoto krásného města. Tématem nového modelu jsou koně svatého Marka, kteří jsou stejně jako obálka Venezianico Nereide Bronzo vyrobeni z bronzu. Model ztělesňuje nadčasový půvab tohoto materiálu, který je neodmyslitelnou součástí historie benátského řemesla.

  • Italská značka Venezianico představila nový model z řady Nereide - Bronzo.
  • Hodinky mají unikátní obálku vyrobenou z bronzu, která časem získá jedinečný vzhled díky tvorbě patiny.
  • Model bude brzy k dostání v obchodě Hodinkovna.cz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

Unikátní bronzová obálka Venezianico Nereide Bronzo

Pánské hodinky Venezianico Nereide Bronzo 4521555 upoutávají pozornost svým designem, ale vyznačují se také schopností se vyvíjet - bronz, z něhož je vyrobena obálka, získává jedinečný vzhled díky tomu, že se na něm tvoří patina. Model je k dispozici na pryžovém řemínku a volitelné verzi Venezianico Nereide Bronzo SET 4521555-SET s rafinovaným koženým řemínkem, který umocňuje estetiku hodinek. Je ručně vyroben z pravé italské kůže. Zdobí ho rytiny, které vyprávějí starověký příběh vyobrazený na slavné mozaice baziliky svatého Marka. Tímto pozoruhodným způsobem se zde snoubí slavná minulost Benátek a moderní řemeslné mistrovství.

Pryžový a kožený řemen Venezianico bronzo
Venezianico bronzo

Venezianico Nereide Bronzo inspirované starobylou sochou koní svatého Marka a historií Benátek.

Venezianico Nereide Bronzo 4521555 je inspirováno nádherou a majestátností sousoší Koně svatého Marka, symbolu moci a prosperity Benátek. Zvířata odlitá z bronzu ve starověkém Řecku našla svůj domov na bazilice svatého Marka ve 13. století a vyprávějí příběh o dobývání a velikosti města. Slavní čtyři koně jsou zvěčněni v podobě rytiny na šroubovacím krytu hodinek. Korunka je rovněž šroubovací, to vše chrání hodinky před zaplavením až do 30 ATM. Zadní strana pouzdra je vyrobena z ušlechtilé oceli 316L, která zabraňuje kontaktu patiny s pokožkou. Pro výrazný vzhled je střídavě zdobena pískovanou a zářivě saténovou úpravou.

Víko Venezianico Bronzo

Vysoce kvalitní komponenty, které tvoří hodinářské řemeslo hodinek Venezianico Nereide Bronzo

Ručičky, lineární indexy a značky na rámečku jsou potaženy švýcarským luminiscenčním pigmentem Super-LumiNova® BGW9, který je citlivý na světlo. Za denního světla je bílý, při přednabití slunečním nebo umělým světlem vyzařuje za špatných světelných podmínek velmi výraznou modrozelenou záři. Na ciferníku najdete také datum dnů v měsíci a vše bylo chráněno před poškozením safírovým sklem s antireflexní úpravou. Srdcem hodinek je švýcarský automatický strojek Sellita SW200-1 nesoucí 26 drahokamů s rezervou chodu 41 hodin.

venezianico bronzo superluminova


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.