U-Boat - značka, která předběhla svou dobu

U-Boat

U-Boat - značka, která předběhla svou dobu

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

10 června 2022

Jestliže si myslíte, že pouze Leonardo da Vinci předběhl svou dobu, když v renesanci vytvořil prototypy výtahů a letadel, a že v dnešní době je vše odvozené... pak mi podržte hodinky a podívejte se: U-Boat. Ano. Vidíte dobře, U-Boat. Italská značka se vymanila z rámce odvozenosti a vybudovala si reputaci na novém pohledu na to, co - zdá se - už nemůže být modernější!

U-Boat aneb neobvyklé hodinky s charakterem

Italská značka U-Boat vyrábí své hodinky již 20 let, ale její původní "myšlenka" sahá mnohem dříve, do druhé světové války. Italo Fontana, vnuk Ilva Fontany, našel ručně vyráběné návrhy svého dědečka, který je vytvořil před půl stoletím. Přitom vzdal mimořádnou poctu práci svých předků a zároveň z nich vytvořil něco zcela nového, čímž značka U-Boat vynikla nad ostatními. Italo se sedm let snažil vdechnout nový život tomu, co vytvořil jeho dědeček. V roce 2009 tak značka představila největší model na světě, jakýsi pomník Ilvova odkazu - hodinky U-Boat 1942.

Město Lucca v Itálii stále inspiruje Itala Fontanu k tvorbě dalších úžasných hodinek, a proto založil sídlo své společnosti uprostřed toskánských kopců Gragnano. Právě tam se rodí nápady, které se proměňují v hodinky, jež ohromí téměř každého! 

Italský temperament U-Boat Chimera

Z hodinek z kolekce Chimera nelze spustit oči. S nimi určitě vyniknete z davu, v neposlední řadě díky nádhernému designu a velké obálce (40-46 mm!). Hodinky Chimera jsou také vybaveny patentovaným vodotěsným systémem a uvolněním korunky, takže je mnohem snazší a bezpečnější nastavit správný čas. Jsou zde použity speciální šrouby a kabely, které zajišťují stoprocentní vodotěsnost hodinek. Hodinky Chimera mají navíc safírové sklíčko pro ochranu před poškrábáním a ručně vyráběné řemínky z kvalitní italské kůže. Modely mají švýcarské automatické srdce - mechanismy, které se otáčejí pohybem ruky. K výrobě komponentů hodinek se používá nejen nerezová ocel, ale také bronz, uhlík a titan a také keramika.

Pánské hodinky U-Boat Chimera

U-Boat Capsoil - mimořádná novinka mezi hodinkami

Kolekce Capsoil od značky U-Boat je něco nevídaného. Možná si myslíte, že hodinářský průmysl vyčerpal téměř všechny možnosti, které by se daly nazvat "neopakovatelné". To je ten okamžik, kdy držíte v ruce moje hodinky... právě z této sbírky a užasle si protíráte oči. Capsoil je řada, ve které Italo Fontana zašel až na samý vrchol. V pouzdře z nerezové oceli se nachází švýcarský strojek, který byl zcela ponořen do oleje s nízkou viskozitou. Nejenže vytváří dojem hluboké, neproniknutelné černé barvy zasazené do pouzdra ciferníku, ale díky malé kompenzační bublině také upoutá pozornost a znovu ohromí vynalézavostí svého tvůrce. Stačí nepatrný pohyb ruky, aby se bublina pod safírovým sklíčkem začala pohybovat. 

Capsoil jsou vodotěsné hodinky ve třídě 50-100 metrů, umístěné na gumových a vysoce kvalitních kožených řemíncích. Tato série mě velmi zaujala!

Pánské hodinky U-Boat Capsoil

U-Boat U-42, pocta hodinkám Ilvo

Design Ilva Fontany je semínkem, z něhož vykvetla značka U-Boat. Italo se rozhodl dědečkovi velkolepě poděkovat za to, co mu odkázal v dědictví. Kolekce U-42 představuje využití 200 % potenciálu skic a nápadů Ilva Fontany. Je to série, kde záleží na velikosti (65 milimetrů je pěkný kus obálky, že?) a jedinečnosti. K výrobě se používá nerezová ocel a titan a měď ve stáří, safírové sklo, které vykazuje odolnost proti poškrábání a velmi vysokou průhlednost pro lepší viditelnost ciferníku, a kůže - řemínky z ní jsou vysoce kvalitní. Hodinky U-Boat Hodinky U-42 jsou představitelem značky, bez které by nebylo tak úctyhodného výrobce!

Pánské hodinky U-Boat U-42

Italské zlaté rouno - toskánské slunce a švýcarská preciznost

U-Boat nejsou "jen" hodinky. Jsou to netradiční výrobky, které mají oslovit ty, kdo nemají rádi klišé, nudu a neustálé opakování. Jedná se o modely určené pro dobrodruhy, které nikdo nemá. Tuto neformální eleganci ocení muži téměř každého věku. Hodinky U-Boat zaujaly hvězdy zvučných jmen jako Sylvester Stallone, Giorgio Armani, Arnold Schwarzenegger, Jeremy Clarkson, Steven Seagal, Tom Cruise nebo Robert Lewandowski. U-Boat je řemeslná výroba "made in Tuscany", inovace a jedinečná identita. Je to něco úplně NOVÉHO.

U-boat hodinky


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.