Porovnání sluchátek Suunto Sonic a Suunto Wing. Která vám budou lépe vyhovovat?

Suunto

Porovnání sluchátek Suunto Sonic a Suunto Wing. Která vám budou lépe vyhovovat?

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

16 února 2024

Značka Suunto nabírá na obrátkách, nedávno jsme se dočkali velkolepého uvedení hodinek i sluchátek, a tady jsou další žhavé novinky. Sluchátka Suunto Wing jsme již stihli otestovat ve sportovním prostředí a nyní přišel čas na sluchátka Suunto Sonic. Podívejte se, co nového si pro vás značka Suunto připravila. Poukážeme na rozdíly i podobnosti obou modelů sluchátek. Jste připraveni? Tak jdeme na to.

Lehká a funkční bezdrátová sluchátka Suunto Sonic - balení a barevné varianty

Značka Suunto připravila pro své zákazníky skutečnou lahůdku, nová a ještě lehčí bezdrátová sluchátka s kostním vedením. Výrobek je zabalen v praktické krabičce, která nese název výrobku a výmluvný slogan "Dobrodružství začíná zde". Uvnitř najdete samostatně balenou nabíječku a praktické pouzdro na uložení. Sluchátka jsou uložena ve tvarované výplni a pod ní je vložena uživatelská příručka. Celek vypadá esteticky a bude se skvěle hodit jako dárek. Dodejme, že sluchátka jsou k dispozici ve dvou barevných provedeních. První model s označením SS050946000 je ponechán v klasické černé barvě. Druhý model je stvořen pro příznivce neonových barev, neboť dostal limetkově zelenou barvu, jeho referenční číslo je SS050947000.

Sluchátka Suunto Sonic Lemon Yellow SS050947000

Lehká a funkční bezdrátová sluchátka Suunto Sonic

Konstruktéři chtěli, aby poslech hudby při sportu byl co nejbezpečnější, a proto zvolili konstrukci s otevřenými uši a kostní vedení. Díky tomu můžete na jedné straně poslouchat svou oblíbenou hudbu, zatímco na druhé straně jsou slyšet okolní zvuky. Předchozí model měl lehkou konstrukci s hmotností 33 g, Suunto Sonic se podařilo tuto hmotnost snížit na pouhých 31 g. To je další nesporná výhoda tohoto výrobku. Zejména proto, že snížení hmotnosti se nijak neprojevilo na kvalitě zvuku, naopak došlo k posílení basů.

Žena se sluchátky Suunto Sonic Lemon Yelo SS050947000

Počasí umí být rozmarné a sportujeme v různých podmínkách a Suunto na tuto problematiku nezapomnělo. Sluchátka Suunto Sonic se pyšní stupněm vodotěsnosti IP55. Co to znamená pro uživatele? A sice, že pro nejnovější sluchátka není strašný ani mráz, déšť nebo horko. Plný nabíjecí cyklus trvá 60 minut, což sluchátkům umožňuje nepřetržitý provoz po dobu 10 hodin. Za zmínku stojí, že pouhých 10 minut nabíjení umožňuje 3 hodiny přehrávání hudby. Aby byla sluchátka ještě funkčnější, nezapomeňte si stáhnout aplikaci Suunto, která vám ještě více usnadní přijímání a ukončování hovorů nebo úpravu hlasitosti či ovládání hudby.

Rozdíly a podobnosti mezi přístroji Suunto Wing a Suunto Sonic

Společným rysem a výhodou obou modelů sluchátek je konstrukce Open-Ear a kostní vedení. Při pouhém 60minutovém nabíjení vydrží oba modely hrát až 10 hodin. Model Suunto Wing se dodává s přídavnou powerbankou pro dalších 20 hodin přehrávání hudby. Model Suunto Sonic má o celé 2 gramy lehčí konstrukci a vylepšené basy, ale postrádá ovládání pohybu hlavy a LED světla, abyste byli vidět i v noci. Rozdíl je také ve třídě vodotěsnosti a odolnosti vůči dalším živlům. Hodinky Suunto Wing se stupněm vodotěsnosti IP67 jsou odolné nejen proti vodě, ale také proti potu a prachu. Hodinky Suunto Sonic se stupněm vodotěsnosti IP55 zaručují odolnost vůči vodě a potu.

Sluchátka Suunto Wing Black SS050942000

Díky technologii Bluetooth 5.2 je možné spárovat dvě zařízení, což je funkce, kterou hodinky Suunto Sonic u svého předchůdce neměly. Hodinky Suunto Sonic se mohou pochlubit lepší kvalitou zvuku díky podpoře zvukových kodeků SBC, APTX Adaptive. Obě zařízení jsou mimořádně pohodlná, dobře sedí a drží na hlavě, takže můžete snadno běhat, skákat nebo provádět jiné fyzické aktivity. Je jedno z nich lepší? Rozhodně ne, obě zařízení jsou vysoce kvalitní. Stojí za to zvážit, v jakých podmínkách chcete sportovat, a vybrat si model přizpůsobený vašim potřebám...

Hudba a bezpečnost se sluchátky Suunto Sonic a Wing

Sportování s oblíbenou hudbou je nejen příjemné, ale také motivující. Trénink se stává efektivnějším a při správné hudbě se také uvolňují endorfiny, tzv. hormon štěstí. Nezapomeňte však, že bezpečnost je na prvním místě. S běžnými sluchátky se stáváte hluchými k okolnímu hluku. Se sluchátky Suunto Sonic a Suunto Wing uslyšíte blížící se auto nebo zvuk padajícího kamení, což je při běhu v horách velmi reálné nebezpečí. Zeptáte se, zda se vyplatí investovat do těchto typů sluchátek? Odpovíme kladně, stojí to za to, protože je to investice do bezpečnosti vaší i vašich blízkých. Podívejte se na všechny novinky od společnosti Suunto. Navštivte náš stacionární a internetový obchod.


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.