Které jsou nejlepší hodinky pro potápěče?

Tipy

Které jsou nejlepší hodinky pro potápěče?

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

12 srpna 2022

Jste připraveni ponořit se do světa profesionálních potápěčských hodinek? Nebo jste vášnivými milovníky extrémních vodních sportů a zajímáte se o prvotřídní potápěče s pevným a funkčním provedením? Pak jste na správném místě. V tomto článku vám napovíme, jaké spolehlivé potápěčské hodinky by měly vynikat! Podívejte se na to hned!

 

Hodinky pro potápěče - na co se zaměřit při výběru hodinek pro potápěče

Pro profesionální potápěče i nadšence je důležité být dobře připraven (ať už na plavání, freediving nebo potápění) a zvolit si spolehlivé vybavení, např. neopren, kombinézu, ploutve a masku. Součástí vašeho vybavení při potápění by měl být také odolný potápěčský počítač nebo spolehlivé potápěčské hodinky, které vám umožní měřit čas sestupu nebo zaručit bezpečný výstup bez dekompresních zastávek.

 

Zegarek dla nurka - U-Boat Classico 47 1001 SS BLU Limited Edition

 

U potápěčských hodinek je však nejdůležitější vodotěsnost a jejich třída. Čím vyšší je třída vodotěsnosti konkrétního potápěče, tím je přístroj odolnější vůči silnému namáhání a odolnější vůči velkým změnám tlaku. Z tohoto důvodu by hodinky pro potápěče měly mít minimální vodotěsnost do 200 metrů (20 ATM), aby bylo možné je bezpečně ponořit pod vodu. Pro hloubkové potápění byste se naopak měli vybavit vybavením s vodotěsností 30 ATM a vyšší (dokonce až 150 ATM).

Při výběru profesionálních potápěčských hodinek se vyplatí zohlednit také konstrukci, použité materiály a funkce. Co patří do výbavy špičkového potápěče? Nezapomeňte si přečíst popisy níže!

 

Švýcarské hodinky pro potápěče od značky Tissot

Švýcarská společnost Tissot s nadšením vytváří přesné a inovativní hodinky pro různé skupiny zákazníků, včetně sportovců. Rozsáhlá nabídka značky zahrnuje modely inspirované motorismem, týmovými sporty i vodními sporty. Druhou skupinu představují potápěčské hodinky se speciálně zvýšenou vodotěsností, které milovníkům vodních aktivit umožňují prozkoumávat podmořský svět. Do této skupiny patří pánské hodinky Tissot Seastar 1000 Quartz Chronograph T120.417.17.051.02, které mají odolnost do hloubky 1 000 stop nebo 300 metrů (30 barů/ATM). Díky této vlastnosti budou hodinky nepostradatelným společníkem při všech aktivitách spojených s vodou, mimo jiné při plavání, šnorchlování nebo freedivingu. Další těsnost zajišťuje šroubovací korunka a šroubovací zadní kryt.

 

Zegarek męski Tissot Seastar 1000 Quartz Chronograph T120.417.17.051.02

 

Pro tento typ sportu bude vybavení jistě značným komfortem. Model má funkci chronografu a hliníkový rámeček otáčející se v jednom směru, který umožňuje potápěčům měřit čas ponoru. Čitelnost za všech podmínek zajišťují ručičky a indexy potažené luminiscenční směsí Super-LumiNova (usnadňuje čtení času ve tmě) a antireflexní vrstvou nanesenou na obou stranách vypouklého safírového skla (umožňuje číst čas na jasném slunečním světle). Další výhodou je bezpochyby černý řemínek ze syntetické pryže, který zajišťuje pohodlí a pohodlnost nošení, ať už přímo na zápěstí, nebo na potápěčském obleku.

 

Spinnaker - potápěč pro speciální úkoly

Hlubinné potápění přináší nové výzvy, ale také rizika a nebezpečí spojená s pobytem ve velkých hloubkách. Je to především sport, který je vyhrazen profesionálním potápěčům a těm, kteří trénují pod vedením zkušeného týmu. Pro ty, pro které se tato vášeň stala životním stylem, vyrobila značka Spinnaker sběratelské potápěčské hodinky Spinnaker Tesei Mille Metri Ebony Limited Edition SP-5090-33 z limitované série. Tyto jedinečné potápěčské hodinky, které jsou poctou italskému námořnímu důstojníkovi Teseovi Teseiovi a jeho zásluhám, mají vše, co každý profesionál od specializovaného vybavení vyžaduje - součástky vyrobené z vysoce kvalitních materiálů, vodotěsnost 100 ATM neboli 1 000 metrů, šroubovací korunku a zadní kryt a jednosměrně otočný rámeček pro měření času pod vodou.

 

Zegarek męski Spinnaker Tesei Mille Metri Ebony Limited Edition SP-5090-33

 

Pro každého potápěče je velmi důležitá čitelnost v mořských hlubinách a neochvějná přesnost chůze, a proto mají hodinky Spinnaker SP-5090-33 velké indexy a masivní ručičky pokryté vysoce luminiscenční směsí, datumovku s lupou. Kromě toho jsou hodinky vybaveny mechanickým srdcem - automatickým strojkem Sellita SW-200 s rezervou chodu 38 hodin. Muži, kteří při potápění dávají přednost flexibilním řemínkům, mohou ocelový náramek rychle vyměnit za černý silikonový řemínek, který je dodáván s nástrojem pro jeho výměnu.

 

Doxa SUB divers - profesionální hodinky pro potápěče

Hledáte jako profesionál spolehlivé, profesionální a možná i luxusní potápěčské hodinky? Pánské prémiové potápěčské brýle 1500T Professional 883.10.351.10 od značky Doxa SUB jsou přesně to, co potřebujete. Proč? Za prvé, hodinky jsou spíše kuriozitou, protože jejich design byl vytvořen podle původních a prvních sportovních hodinek SUB 300T Conquistador z roku 1968. Za druhé se vyznačují vynikající přesností, protože je v nich umístěn automatický strojek Swiss Made s rezervou chodu 42 hodin. Za třetí, jeho konstrukce splňuje všechny přísné normy, takže nezklame uživatele ani v extrémních podmínkách hluboko pod vodou po delší dobu.

 

Zegarek męski Doxa SUB 1500T Professional 883.10.351.10

 

Prémiové potápěčské hodinky Doxa SUB 883.10.351.10 jsou pro splnění těchto podmínek vybaveny především: ocelový plášť ve tvaru polštářku, velmi vysoká třída vodotěsnosti až 150 ATM - umožňuje sestup do hloubky až 1500 metrů, integrovaný heliový ventil a šroubovací korunka a zadní kryt. Nešlo obejít ani čitelný neonově oranžový ciferník se značkami potaženými směsí Super-LumiNova. S tímto exkluzivním potápěčem navíc velmi přesně naplánujete každý sestup pod vodu. K tomu vám pomůže patentovaný jednosměrný otočný prstenec se systémem výpočtu času ponoru, který vám umožní bezpečný výstup bez dekompresních zastávek.

 

Hodinky pro potápěče - objevte řadu osvědčených prémiových potápěčských hodinek

Potápěčské hodinky představují širokou škálu produktů, nabízených funkcí a zaručeného vybavení užitečného při vodních sportech, včetně hloubkového potápění. Především je důležité mít specializované vybavení, které zaručuje bezpečnost uživatele na vodě i pod vodou. Určitě si prohlédněte naši širokou nabídku profesionálního potápěčského hodinky. Nečekejte a navštivte náš internetový obchod nebo naše papírnictví ve Varšavě.


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.