Suunto Race recenze - první dojmy

Recenze

Suunto Race recenze - první dojmy

Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.

19 října 2023

Hodinky Suunto Race jsou spolu se sluchátky Suunto Wing nejnovějšími produkty finského výrobce. Nejnovější sportovní hodinky jsem měl tu čest vidět jen několik dní předtím, než se objevily na pultech obchodů. Proto vám o nich povím něco více a podělím se s vámi o své první dojmy.

Suunto Race - co nového připravil výrobce?

Každá řada hodinek Suunto je vytvořena s ohledem na specifické potřeby a lidi. Nejinak tomu bylo i v tomto případě. Jak výrobce deklaruje, kolekce Suunto Race bude fungovat pro sportovce v různých disciplínách, ale osloví především nadšence do závodění, překonávání cizích i vlastních rekordů. Jsou to hodinky pro ty, kteří chtějí ze života vytěžit maximum.

Obsah krabičky sportovních hodinek Suunto Race

Aby bylo používání hodinek ještě pohodlnější, je model Race vybaven displejem AMOLED. Ten poskytuje mimořádně jasný a sytý obraz a čitelnost za všech podmínek, dokonce i na ostrém slunci. Lze jej ovládat dotykem i pomocí tlačítek a digitální korunky umístěných na boku pouzdra. Ano, čtete správně - řada Race je vybavena digitální korunkou. Jedná se o praktické řešení pro trénink, které umožňuje plynulý pohyb v nabídkách, přibližování nebo oddalování zobrazení mapy. Mezi novinkami nesmíme opomenout ani měření variability srdečního tepu HRV a možnost denních widgetů, které umožňují rychlý a pohodlný přístup k základním funkcím hodinek. Výrobce sem přidal také multialarm a možnost vyhledání ztraceného telefonu.

Moje dojmy z prvních dnů používání hodinek Suunto Race

HodinkySuunto Race se k vám dostanou zabalené v prémiové krabičce, která se liší od předchozí řady. Hned je vidět, že budeme mít co do činění s něčím výjimečným. Jedna samostatná přihrádka obsahuje hodinky spolu s rychlým návodem k použití, bezpečnostními pravidly a sadou samolepek, zatímco druhá obsahuje nabíjecí kabel.

Krabička na sportovní hodinky Suunto Race

Hodinky samotné působí dojmem, jak je u Suunto zvykem, že jsou slušně zpracované a propracované do všech detailů. Pouzdro je poměrně velké, ale přesto vypadá překvapivě dobře i na dámském zápěstí. Perforovaný řemínek jako obvykle plní svou funkci - otvory po celé délce umožňují dokonalé nastavení obvodu. Displej AMOLED opravdu dělá rozdíl. Už jsem měl čas model otestovat při běhu za slunečného dne a viditelnost údajů na displeji za plného světla je perfektní. Mírně osvěžený design vypadá velmi stylově a digitální korunka skutečně "mění pravidla hry"!

Sportovní hodinky Suunto Race s amoled displejem

Baterie funguje bezchybně a vypadá to, že doba provozu odpovídá té, kterou uvádí výrobce. Na základě několika tréninků, které jsem za dobu, co hodinky mám, stihl absolvovat, mohu říci, že detailnost měření, množství ukazatelů a analýza dat jsou jako obvykle na špičkové úrovni. Informace o době regenerace a zatížení organismu umožňují přizpůsobit trénink vlastním možnostem tak, aby měl lepší efekt. Za přesnost GPS při běhu se také mohu zaručit.

Další informace již brzy

Abych mohl napsat více o dalších funkcích modelu, potřebuji ještě nějaký čas na důkladnější testování. Očekávejte tedy aktualizaci tohoto příspěvku s podrobnější recenzí produktu.

Sportovní hodinky Suunto


Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.