Nápad na dárek pro fanouška hodinek

Tipy

Nápad na dárek pro fanouška hodinek

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

20 prosince 2023

Blíží se svátky, a tak je třeba zvážit, jaké dárky koupíme svým blízkým. Pokud je mezi nimi milovník hodinek, který má ve své sbírce více než jeden model, a vy nevíte, jakým dárkem ho překvapit - zveme vás k četbě, představujeme originální nápady na dárky pro nadšence hodinářského umění.

Krabičky na hodinky - uspořádaná sbírka a stylová expozice

Každý sběratel hodinek by rád své hodinky ukládal organizovaně a bezpečně, aniž by je schovával v šuplíku. Jedinečné, originální modely si přece zaslouží být náležitě vystaveny. Skvělým řešením a zároveň nápadem na dárek by byl box na hodinky. Plní jak ochrannou funkci, tak umožňují stylově vystavit sbírku a zároveň vypadají na poličce elegantně. Kazeta na hodinky zlepší kvalitu uložení vašich vzácných modelů na mnoho let dopředu. Ostatně elegantní hodinky si zaslouží stejně elegantní krabičky, s tím bude pravděpodobně souhlasit každý sběratel hodinek.

Elegantní a funkční krabičky na hodinky - volba těch, kteří ocení kvalitu a styl

Z výrobců stojí za zmínku značka Wolf, jejíž výrobky jsou vyráběny s největší pečlivostí a z vysoce kvalitních materiálů. Box Wolf Palermo 213802 na 6 hodinek je elegantní model čalouněný kvalitní přírodní kůží. Bezpečnost modelů v ní uložených zajišťuje zámek na klíč. Víko boxu je prosklené, což elegantně prezentuje hodinky umístěné uvnitř. Box je navíc vybaven vstupem USB.

Wolf Palermo 213802 box

Pokud hledáte box, do kterého se vejdou nejen hodinky, ale i další příslušenství, je box Wolf Roadster 477656 vynikající volbou. Díky svému dekorativnímu charakteru vypadá skvěle na poličce a může ozdobit interiér místnosti. Tento model má také skleněné víko a jako zabezpečení hodinek slouží visací zámek. Box byl vytvořen z veganské kůže, ale má také detaily z leštěného ebenového makasaru. Vejde se do ní 10 hodinek, ale nejen to. Tento model může úspěšně sloužit i jako šperkovnice. Přídavná zásuvka má 8 válečků, 12 přihrádek (např. na špendlíky), 2 místa na pásky a 1 místo na náramky. Box je vybaven portem USB.

Wolf Roadster 477656 box

Pouzdro na hodinky - ochrana hodinek na cestách

Skvělým nápadem na dárek pro často cestující milovníky hodinek bude cestovní pouzdro. Šikovným a elegantním pouzdrem na hodinky je pouzdro Wolf Blake 305028, které je ručně vyrobené z černé pravé kůže a podšité semišem v krásné tmavě fialové barvě. Model má podobu praktické roličky a zapíná se na patentku. Vejdou se do něj 3 hodinky s maximálním průměrem obálky 52 mm.

Kufr Wolf Blake 305028

Větší cestovní pouzdro, které pojme 4 hodinky do průměru 50 mm každé, je model Leanschi Chocolate Brown WPO4-CHOC. Model je vyroben z veganské kůže v odstínu čokoládově hnědé. Vnitřek je polstrovaný měkkým materiálem. Pouzdro má obdélníkový tvar, takže se vám bude snadno ukládat do zavazadla. Jeho rozměry jsou 13,5 x 5,5 x 17,5 cm.

Pouzdro Leanschi Chocolate Brown WPO4-CHOC

Rotomat vynikající volba pro fanoušky automatických hodinek

A co fanoušci automatických hodinek? I pro ně najdete v našem obchodě funkční a praktický dárek. Skvělou volbou bude rotomat. Automatické hodinky vyžadují neustálé nošení, aby zůstaly v chodu. To není problém, pokud vlastníte jedny hodinky, ale něco jiného je to pro sběratele, který vlastní více modelů. Abyste nemuseli znovu nastavovat čas pokaždé, když si nasadíte jiné hodinky, vyplatí se používat rotátor. Jedná se o zařízení určené k udržování chodu automatických hodinek jejich neustálým otáčením, aby kyvadlo mohlo napínat pružinu. Kromě technických výhod takového dárku však existují i výhody estetické. Moderní rotátory hodinek představují velmi elegantní a sofistikovaný styl, takže se stávají také skvěle vypadajícím kusem vybavení domácnosti. Větší rotomaty připomínají malé vitríny, které fantasticky vystaví sběratelskou kolekci. Podle svých potřeb si můžete vybrat rotomat pro jeden, dva, tři, čtyři, osm nebo šestnáct modelů. V našem obchodě najdete širokou nabídku rotomatů od osvědčené německé značky Wolf, která vyrábí i výše zmíněné skříňky na šperky a hodinky.

Wolf Axis 469616

Hodinky na dosah ruky - rotomaty jsou ideálním řešením pro uložení a pohon automatických hodinek

Beco Technic Boxy BLDC je rotomat určený pro 1 hodinky. Představuje elegantní a moderní design a jeho pouzdro je vyrobeno z vysoce lesklého dřeva. Vnitřek je vyložen černým sametem. Je také vybaven vestavěným LED osvětlením, které se automaticky rozsvítí při dotyku pouzdra a vypne se po 20 sekundách nečinnosti. Hodinky v tomto rotomatu se mohou otáčet ve směru hodinových ručiček, proti směru hodinových ručiček nebo střídavě. Díky kartáčovému motoru BLDC pracuje výrobek tiše a přesně.

Beco Technic Boxy BLDC rotomat

HodinkyWolf Palermo 213716 jsou nejen rotomatem, ale také šperkovnicí. Kromě prostoru pro hodinky do ní můžeme umístit také náhrdelníky, prsteny, náušnice a další drobnosti. Rotomat má obousměrný levo/pravý program, počet otáček za den je od 300 do 1200. Model je vybaven patentovaným uzamykacím systémem, který uzamkne hodinky v bubnu rotomatu a zajistí jejich bezpečné uchycení. Přístroj je napájen přiloženým zdrojem nebo D-článkovými/lithiovými bateriemi. Hodinky Wolf Palermo 213716 mají uzamykatelné skleněné víko. K dispozici je nastavení rezervy chodu na 6 a 72 hodin.

Wolf Palermo 213716 rotomat

Rotomat, který pojme až troje hodinky, je Wolf British Racing 792341. Jeho název odkazuje na barvu, ve které je uložen, což je vkusná britská závodní zelená prolamovaná zlatými akcenty. Model je vybaven čtyřdílnou polstrovanou přihrádkou, otevřenou přihrádkou a cestovním pouzdrem. Otočný ovladač má obousměrný a levopravý program. Počet denních otáček lze nastavit od 300 do 1 200 a lze také aktivovat 10sekundové zpoždění startu. Přístroj má LCD displej a možnost nastavení rezervy chůze od 6 do 72 hodin v krocích po 6 hodinách. Patentovaný uzamykací systém usazuje hodinky do bubnu rotátoru a zajišťuje jejich bezpečné uchycení. Jeho dalšími funkcemi jsou uzamykatelné skleněné víko a zámek na klíč.

Wolf British Racing 792341 rotomat

Rotátor, který pojme nejvíce hodinek z dosud uvedených, je Leanschi Black WM04-ALLB určený pro 4 hodinky. Tento model je rovněž elegantním pouzdrem na hodinky s rozměry 23,5 x 25,5 x 17 cm. Je vyrobeno ze dřeva a veganské kůže a ponecháno v klasické černé barvě. Na horní stěně modelu se nachází LED displej pro ovládání. Rotomat je vybaven funkcí spánku, která spočívá ve 12hodinové pauze, takže spánek není rušen, když je přístroj v ložnici. Model má 3 režimy navíjení: levé, pravé nebo střídavé. Můžete si vybrat mezi různými počty otáček za den: 650, 750, 850, 1000 nebo 1950 a součástí balení je napájecí zdroj.

Leanschi Black WM04-ALLB rotomat

Řemínky, způsob, jak rychle změnit design hodinek

Dalším nápadem na dárek pro sběratele hodinek může být samostatně sestavitelná sada řemínků. Doplněním řemínků v různých stylech usnadníte obdarovanému změnu designu hodinek nebo přizpůsobení jejich stylu. Při výběru řemínků je důležité znát šířku řemínku daného modelu hodinek. V našem obchodě najdete návrhy od špičkových značek, jako jsou Vostok Europe, Traser, Tissot, Suunto nebo Cluse. Vybírat můžete mezi různými barevnými provedeními i materiály, ze kterých jsou vyrobeny. Mohou to být kožené, gumové, látkové nebo silikonové řemínky. Řemínky lze vybírat také podle stylu. Vybírat můžete mimo jiné z řemínků ležérních, elegantních, sportovních nebo ve stylu NATO. V našem obchodě samozřejmě najdete také náramky odlité z nejkvalitnější nerezové oceli.

řemínky hodinek

Doplňky k hodinkám - ideální nápad na dárek pro fanouška hodinek

Doufáme, že vám výše uvedené nápady s hvězdičkou v příslušenství k hodinkám pomohou vytvořit úspěšný dárek pro blízkou osobu, která je vášnivou milovnicí hodinek. Sběratelé a nadšenci do hodinek tyto typy dárků ocení - vyznačují se nejvyšší kvalitou zpracování, funkčností a estetikou. Řídíce se těmito vlastnostmi, vybereme ty nejlepší dárky pod vánoční stromeček. Šťastné a veselé Vánoce!


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.