Hodinky Montjuic - kombinace DNA motorsportu a skvělého designu

Montjuic

Hodinky Montjuic - kombinace DNA motorsportu a skvělého designu

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

17 října 2023

Montjuic - we are racing je nová značka hodinek s jedinečným konceptem, která debutuje na hodinářském trhu bez komplexů. Pochází z Barcelony a vytváří hodinky inspirované motoristickým sportem. Každý prvek, z něhož se hodinky skládají, naznačuje, že DNA značky vychází z motorsportu. Jak se tato osobitá značka zrodila?

Montjuic - hodinky pro milovníky motorsportu

Otec a syn Resendo Rabat a Tendu Rabat působí v hodinářském průmyslu ve Španělsku již více než dvacet let jako distributoři značek jako Vostok Europe, U-Boat a Porsche Design. Do jejich rodiny patří také síť exkluzivních butiků, do jejichž portfolia patří mimo jiné značky Rolex, IWC a Breguet. Muži již dlouho plánovali uvést na trh vlastní značku hodinek, ale rozhodující impuls k proměně plánů v činy dal v roce 2019 Eduardo Mendeza. Je to člověk, který propadl motoristickému sportu, neboť 30 let svého života strávil stavbou závodních vozidel, včetně italské motocyklové značky MV Agusta. Rodině Rabatových nebylo toto téma cizí, sami se s nemalými úspěchy účastnili automobilových a motocyklových závodů.

montjuic rallye řidič

Na druhou stranu Mendeza, jak se ukázalo, vždy snil o vytvoření vlastní značky hodinek inspirované sportem, ale chyběla mu podpora profesionálů. Je snadné si představit, že spojení společných vášní Resenda a Tendu Rabatových a Eduarda Mendezy vyústilo ve vznik značky Montjuic, inspirované motoristickým sportem. Její název pochází z názvu legendární závodní dráhy, která vede na stejnojmenném barcelonském kopci. Právě na této trati se v letech 1932 až 1986 konaly závody různého ranku. Na trati se konala Velká cena Španělska, Lella Lombardia zde jako první žena získala body do hodnocení mistrovství světa formule 1 a konaly se zde také 24hodinové závody motocyklů.

montjuic hodinky na zápěstí řidiče

Duch motoristického sportu v hodinkách Montjuic

V současné době má značka 3 základní řady: Speed Mecaquartz, Speed GMT a Speed Chrono. Jejich obaly jsou vyrobeny z nerezové oceli se saténovou povrchovou úpravou nebo jsou obarveny PVD na černo a tvarem připomínají automobilový píst. Obálka je dobře tvarovaná, takže pohodlně sedí na zápěstí. Hodinky se dodávají s pryžovými nebo silikonovými řemínky upevněnými systémem rychloupínání. Na ciferníku je vyryta trasa okruhu Montjuic a korunka je navržena tak, aby připomínala převodovku. Každý model je opatřen safírovým sklem s oboustrannou antireflexní vrstvou a ručičky jsou potaženy směsí Super-LumiNova. Hodinky se rovněž prezentují zajímavým barevným provedením. Kromě černé jsou v kolekcích použity barvy charakteristické pro závodní skupiny: červená Ferrari, modrá Williams, oranžová týmu McLaren nebo pruhy Martini. Nechybí ani intenzivní britská zelená a barvy bahrajnské dráhy.

hodinky montjuic dial ferrari red

Nejen hodinky Montjuic. Také praktické balení a řemínek navíc ke každému modelu

S výjimkou hodinek řady Speed GMT, které jsou poháněny quartzovým strojkem Ronda, jsou ostatní modely vybaveny japonskými mekquartzovými strojky. Ty nabízejí kombinaci plynulosti mechanického strojku s přesným chodem quartzových hodinek. Modely se vyznačují také pozoruhodným balením. V kartonové krabičce se nachází ocelový sud připomínající přepravní nádobu na pohonné hmoty, ve kterém jsou hodinky umístěny. Jedná se o praktické řešení, protože tento obal může později sloužit i jako přepravník hodinek. Kromě toho je součástí balení také měkký hadřík s logem značky pro čištění hodinek. S výjimkou řady Speed GMT se ke každým hodinkám dodává přídavný silikonový řemínek, který barevně odkazuje na ciferník příslušného modelu.

montjuic balení

Montjuic ve spolupráci s MOMO DESIGN

Nejnovějším projektem značky je spolupráce s italskou designérskou společností MOMO DESIGN, jejímž výsledkem je řada Momodesign. Ciferníky těchto hodinek jsou vyrobeny z uhlíkových vláken a jejich barva a uspořádání je odlišují od ostatních modelů Montjuic. Hodinky jsou k dispozici ve verzi s trojitým ciferníkem a chronografem. Na výběr jsou ocelová pouzdra nebo pouzdra s černým PVD povlakem.

montjuic momodesign

Dynamický design s motoristickým rodokmenem hodinek Montjuic

Montjuic - We Are Racing je nová značka hodinek s jedinečným konceptem, která nedávno debutovala na trhu s hodinkami. Barcelonský výrobce vytváří hodinky Montjuic inspirované motoristickým sportem a nepochybně tak činí s vášní a nasazením, což se odráží v propracovaném designu hodinek. Každá jejich část naznačuje, že DNA značky vychází z motorsportu. Tyto modely jistě osloví fanoušky motorsportu a milovníky dynamického, sportovního designu hodinek.

montjuic britská zeleň


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.