Hodinky do posilovny - funkčnost vs. odolnost

Tipy

Hodinky do posilovny - funkčnost vs. odolnost

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

19 října 2021

Hledáte perfektní hodinky pro vaše tréninky? Potřebujete přesnou a funkční výstroj do posilovny? Pomůžeme vám vybrat hodinky, které by vyhovovaly vašim individuálním potřebám a preferencím. Dobré hodinky neznamená jen velké pohodlí. Váš trénink může být mnohem efektivnější díky funkčnosti hodinek, které zorganizují vaši aktivitu a budou chránit vaše zdraví při cvičení.

Dávejte pozor na tělocvičnu - na co byste měli věnovat pozornost?

Výběr hodinek do posilovny je určen typem zvolené činnosti, jejím pokrokem a vytrvalostí. Proto je důležité vybrat si hodinky, které jsou funkční i odolné.

Odolné sportovní hodinky jsou ty, které jsou vyrobeny z vodotěsných materiálů - nebudou se poškozovat potem při intenzivním tréninku nebo pobytem v bazénu (což často souvisí s cvičením v tělocvičně). Další výhodou dokonalých hodinek by měl být nárazuvzdorný systém, který najdete například v hodinkách Casio G-Shock a Casio Baby-G. Tento systém poskytuje ochranu proti nežádoucím nárazům a nárazům, které většina hodinek nedokáže snést. Plastové sklo nebude dostatečně odolné vůči obtížným podmínkám, ale pokud si vyberete hodinky z minerálního skla (středně tvrdé), minerálně tvrzené (tvrdší) nebo safírové sklo (nejtvrdší), nebudete se obávat poškození zařízení.

Hodinky do posilovny

Funkční hodinky budou skvělé jako ... strážce vašeho pokroku! Takové hodinky mají další vybavení, například: monitor srdečního tepu, který monitoruje činnost vašeho srdce během tréninku; stopky a časovač - zodpovědné za přesné měření času s důrazem na sérii cvičení prováděných v daném okamžiku; krokoměr, pomocí kterého se dozvíte, kolik kroků bylo během vaší chůze učiněno; spálené kalorie pravidelně informující o účincích vašich cvičení; GPS reagující na vaši trasu při cvičení venku nebo plánovači tréninku, s nímž na cvičení nikdy nezapomenete.

Při hledání hodinek pro aktivní osobu stojí za to věnovat pozornost pohodlnému řemínku, který může být vyroben například z gumy, silikonu nebo jiného plastu, který se dobře přizpůsobí zápěstí, stejně jako nesenzibilizující a neomezující pohyby. Popruh hodinek musí být správně nastaven, aby se zabránilo náhodnému, nechtěnému oděru a zajistil maximální komfort při používání.

Odolné sportovní hodinky

Dnes na trhu odolných sportovních hodinek dominuje G-Shocks japonský gigant - Casio, finský Suunto a americký Timex. Všechny tyto společnosti vyzbrojují své hodinky řadou funkcí, které přispívají k jejich efektivitě. Vyznačují se také originálním designem a širokou škálou barev.

Casio G-Shock GA-110GB-1AER

Hodinky odolné proti nárazům se nebojí ani těch nejnáročnějších podmínek. Nejnáročnějším výzvám mohou čelit například hodinky G-Shock od společnosti Casio. Jedním z nich je Casio G-Shock GA-110GB-1AER, který dobývá srdce majitelů. Je vyroben z vysoce kvalitního lesklého materiálu extrémní lehkosti a jeho neobvyklý zlato-černý vzhled je doprovázen užitečnými funkcemi, jako jsou: analogové hodiny - díky nimž můžete snadno zkontrolovat čas, 5 alarmů s možností zdřímnutí, stopek a časovač sledující čas vašich cvičení, třída odolnosti proti vodě až 200 metrů - s níž se nebudete bát ani potápění. Navíc ochrana proti magnetickým polím, světovému času, automatickému kalendáři, LED podsvícení a samozřejmě - nenahraditelný anti-shock systém. Jedná se o univerzální a funkční hodinky. Minerální sklo G-Shock chrání ciferník před možným poškozením a gumový řemínek se dokonale přizpůsobí vašemu zápěstí a zlepší vaše tréninky!

Casio Baby-G Step Tracker BGS-100-1AER

Špičkoví specialisté společnosti Casio nezapomněli ani na ženské hodinky, které mohou ženy úspěšně doprovázet při dosahování požadovaných efektů. Důkazem těchto slov je Casio Baby-G Step Tracker BGS-100-1AER - model udržovaný v klasickém černém tónu s lehce zeleným akcentem, který vyhovuje sportovnímu stylu každé ženy. Kromě designu, který ocení každá aktivní žena, mají časovače funkce, jako jsou: snadno čitelný digitální displej v kombinaci s analogovým číselníkem, rozšířený kalendář, LED podsvícení, vodotěsnost 100 metrů a ještě důležitější: časovač, stopky s pamětí, alarmem, krokoměrem a počítadlem kilometrů. Hodinky díky pohodlným materiálům, jako je plast, a jejich vysoká praktičnost povzbudí každou dámu k ještě větší aktivitě a pomohou uspořádat dobře naplánovaná školení. Bude proto také dokonalým dárkem pro zdravou ženu.

Smartwatch do tělocvičny - je to za to?

V současné době se stále více tradičních hodin nahrazuje chytrými hodinkami - není divu! Díky nim mohou školení získat úplně jiný rozměr. Nejsou to jen časovače, ale také zařízení, s nimiž se přijímání nových výzev stane pro vás každodenní realitou! Tyto inteligentní hodinky ve vás probudí schopnost překračovat hranice! Chytré hodinky za konkurenceschopnou cenu, jako jsou hodinky Suunto Spartan Sport Blue HR SS022652000, se postarají o měření vašeho pulzu, ztracených kalorií a plánování intervalových tréninků. Vestavěný model Suunto GPS vám umožní nejen cvičit v tělocvičně, ale také pod širým nebem obklopené přírodou nebo městskými zónami. Tyto sportovní hodinky také nabízejí: barevnou dotykovou obrazovku, tři funkční tlačítka, minerální sklo odolné proti poškrábání a modřinám, řemínek vyrobený z pohodlného silikonu, vodotěsnou třídu 100 metrů, navigaci GLONASS, tréninkové tipy a nástroje, sociální sítě na Suunto Movescount, 2 režimy: multisport a triatlon, podpora 80 sportů a digitální kompas. Jako by to nestačilo, v sadě najdete také HR opasek. Sportovní hodinky Suunto Spartan Sport Blue HR vám poskytnou nejvyšší pohodlí během tréninku a budou sloužit jako skvělý motivátor k překonání současných omezení. Takže otázka „stojí to za to?“ by měl zůstat bez komentáře…

Sportovní hodinky s monitorem srdečního tepu

Zrychlený puls a dech jsou jasnými známkami, které vám tělo dává během zvýšené fyzické aktivity. Zde by její aplikace našla monitor srdečního tepu zodpovědný za přesné určení srdečního rytmu - díky tomu se vyhnete riziku spojenému s tréninkem, upravíte příslušnou úroveň potřebného napětí a budete sledovat efektivitu a kondici svého tělo. Časovače s pulzometry jsou výdobytkem nejlepších technologií vytvořených pro vaše zdraví a prevenci přetrénování.

Suunto Spartan Trainer Wrist HR Black SS022668000

Suunto je jedinečný model s měřením pulsu na zápěstí, který se v poslední době stal lídrem v oblasti technologie osobních biometrických senzorů. Jedná se o nepochybné zařízení vhodné pro každý typ tréninku, díky kterému měří srdeční frekvenci každých 10 minut, zobrazuje průměrné spálené kalorie za posledních 12 hodin, měří minimální hodnotu klidové srdeční frekvence za posledních 12 hodin a zobrazuje denní spalování kalorií. Tyto chytré hodinky Suunto mají také praktické GPS potřebné mimo zdi tělocvičny, které nabízí 80 sportovních režimů, ukládá vaše tréninková data v cloudu a je imunní vůči různým faktorům. Díky četným funkcím, které zde nelze zmínit, je přítelem každého sportovce.

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro Stealth SS023402000

Spartan Sport Wrist HR Baro Stealth SS023402000 jsou sportovní inteligentní hodinky připravené finským výrobcem Suunto s myšlenkou na mimořádné uživatele. Hodinky SS023402000 z kolekce Spartan nabízejí sportovcům: 2 praktické režimy pro více sportů a triatlon, podpora 80 sportovních disciplín s možnostmi intervalu a soutěže, sledování aktivity, vodotěsná třída 100 metrů, pohodlný silikonový pásek a dokonce i bouřkový alarm a další! Suunto SS023402000 je podle jeho uživatelů čistou radostí z držení a používání, což vám umožní maximalizovat schopnosti vašeho těla tím, že plně využijete možností, které hodinky Suunto nabízejí.


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.