Chytré hodinky - na co se zaměřit při výběru?

Tipy

Chytré hodinky - na co se zaměřit při výběru?

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

16 dubna 2020

Chytré hodinky - hodinky, které jsou kombinací chytrého telefonu a Jamese Bonda, zařízení pro speciální úkoly. Je to znamení naší doby, miniaturizovaná verze osobního trenéra, kouče, účetního, rodiče, diáře a dalších funkcí. Na co se zaměřit při výběru, abyste mohli žít šťastně až do smrti s hodinkami svých snů?

Chytré hodinky - jaké funkce jsou nejdůležitější?

Při výběru chytrých hodinek se musíme především řídit konkrétními pokyny a potřebami. Jiné funkce budeme potřebovat při výběru chytrých hodinek pro dítě, něco jiného pro muže, ženu, sportovce nebo staršího člověka. Otázky vždy zůstávají v duchu: "čím se živím", "co od chytrých hodinek požaduji", "jaké funkce jsou pro mě nezbytné". - Otázky lze klidně přepracovat podle potřeb lidí, kterým takové hodinky hodláme věnovat. Jedno je jisté, první a nejdůležitější vlastností chytrých hodinek je jejich odolnost a spolehlivost, zbytek upravíme v průběhu.

Chytré hodinky

Garmin Forerunner 735XT 010-01614-10 - pro sportovce

Jste sportovec, vášnivý běžec a hledáte pro sebe chytré hodinky? Hodinky Garmin Forerunner 735XT 010-01614-10 jsou jedním z nejlepších kousků na trhu. Čím tento model vyniká? V první řadě silným zpracováním. Pouzdro a řemínek jsou vyrobeny z lehkého a vysoce odolného plastu, zatímco elektronický displejje chráněn pružným minerálním sklem, které lze leštit. Každý sportovec ocení pohodlí takových hodinek a množství funkcí uspokojí i ty nejvyšší potřeby běžce. Za zmínku stojí možnosti, jako je měření tepové frekvence na zápěstí, simulátor závodu, asistent odpočinku, pokročilá dynamika jízdy na kole a běhu. Aby toho nebylo málo - hodinky disponují funkcí pro určení vašeho laktátového prahu, tj. určí intenzitu tréninku, po které můžete mít tzv. To je ideální pro lidi, kteří se připravují na maratony a půlmaratony.

Co dalšího tyto hodinky mají? Přijímají oznámení z vašeho chytrého telefonu o hovorech a textových zprávách a v opačném směru budou odesílat informace týkající se vaší aktivity do aplikace Garmin Connect. Díky krokoměru a počítadlu kalorií budete přesně sledovat svou aktivitu během dne a upravovat svůj jídelníček podle svých potřeb. Užitečný je také monitor spánku, který (jakmile usnete) automaticky zkontroluje vaši spánkovou aktivitu a vytvoří příslušné statistiky, tolik důležité pro noční odpočinek a regeneraci. Mezi další užitečné možnosti patří vytváření vlastních tréninkových plánů, propojení s aplikací Strava Premium, sdílení dosažených výsledků v reálném čase a desítky dalších zajímavých funkcí.

Celkově vzato - hodinky ideální pro aktivní lidi, přičemž se jedná o velmi dostupný model na trhu sportovních chytrých hodinek.

Garmin Forerunner

Emporio Armani ART5023 - pro moderního muže

Známá módní značka Emporio Armani už dávno není jen o módním oblečení, doplňcích, jako jsou brýle, nebo špičkových parfémových vůních. Módní dům se rozhodl vstoupit i do hodinářského byznysu a postupem času se přizpůsobil nejnovějším technologickým trendům a vytvořil svou řadu chytrých hodinek. Čím je model chytrých hodinek Emporio Armani ART5023 tak poutavý?

Jsou to především chytré hodinky, které kombinují sportovní a elegantní styl. Hliníkový obal v černé a tyrkysové barvě je zavěšen na gumovém černém řemínku s dravými zářezy. Hodinky vypadají velmi mužně, hodí se k ležérnímu i elegantnímu stylu se sportovním nádechem - noste je tedy ke sportovní teplákové soupravě, k džínám i k méně byznysové košili. Armani se postaral i o vysokou funkčnost hodinek, vybavil je operačním systémem Wear OS od Googlu, připojením Bluetooth, dotykovým displejem a také aplikací Google Fit a desítkami tréninkových funkcí. A to není všechno, po tréninku venku nebo v posilovně můžeme hodinkami platit v obchodě (ach, to užitečné NFC!), využít praktického asistenta Google, přehrávat hudbu a zkontrolovat předpověď počasí na další dny. Zařízení má také měřič srdečního tepu, krokoměr, počítadlo kalorií a teploměr.

Hodinky Chytré od Emporio Armani budou ideální pro aktivní podnikatele.

Rubicon Smartwach RNAE36SIBW05AX - pro zaneprázdněnou dámu

Dámská lednička Rubicon Smartwach RNAE36SIBW05AX je ideální pro zaneprázdněné ženy, které jsou aktivní a chtějí mít vždy vše na očích. Rubicon je dámský model, který vypadá skutečně elegantně v každé situaci a na každém ženském zápěstí. Co je na něm tak elektrizujícího? Nadčasový design - kvalitní pouzdro z ušlechtilé oceli uzavírá displej krytý minerálním sklíčkem pro optimální ochranu hodinek před oděrem. Model je zavěšený na bílém koženém řemínku, který skvěle zkombinujete doslova s každým ženským outfitem, ať už jde o rande, vycházku do práce, setkání s přáteli nebo obyčejné nakupování.

Zde stojí za zmínku množství užitečných funkcí - stopky, krokoměr, měření tepové frekvence na zápěstí, monitor spánku a 9 sportovních režimů budou vyhovovat sportovně aktivní ženě, která chce o svou postavu a zdraví pečovat průběžně. Hodinky mají také možnost zobrazovat fyziologické fáze a upomínky na menstruaci a užívání léků (užitečné například při antikoncepci). Tyto dámské chytré hodinky mají konektivitu se systémy Android a iOS, takže je lze snadno spárovat s naším mobilním telefonem. Zařízení si klidně přizpůsobíme tak, aby nám pohled na něj byl příjemný při jakékoli činnosti. Zkrátka pro každou ženu jako dárek od sebe pro sebe nebo jako dárek pro blízkou osobu.

Rubicon Chytré hodinky

Diesel On Fadelite Chytré hodinky DZT2019 - streetwearový bull's eye

Diesel On Fadelite Chytré hodinky DZT2019 jsou méně standardní nabídkou, zaměřenou na každodenní styl, tzv. streetwear. Pokud hledáme hodinky bez velkého množství sportovních možností, ale přesto zapadající do nových technologií, přichází Diesel On na pomoc. Čím se odlišuje? Už samotný vzhled vypovídá o jeho charakteru - červený plastový obal a červený silikonový řemínek opatřený značkou dávají najevo, že se nejedná o byznysový styl a na pracovní pohovor nebo obchodní schůzku se nejspíš nehodí. Místo toho je ideální pro den strávený ve městě, setkání s přáteli nebo jen pro pocit pohody, módnosti a neformálnosti. Polyamidový displej není příliš velký, ale je na něm vidět vše.

Jaké možnosti mají tyto hodinky? Především software Wear by Google umožňuje bezproblémově využívat funkce, jako je Google Pay (tj. bezkontaktní platby), Google Assistant, aplikace stažené přímo z Google Play, dále bluetooth, ovládání hudby, přístup ke krokoměru a počítadlu kalorií a kontrolu předpovědi počasí. Kromě toho mají hodinky několik sportovních funkcí, takže dobře poslouží i při cvičení v posilovně, ale to není jejich "doména". Tyto hodinky Diesel budou skvělou volbou pro lidi, kteří upřednostňují aktivní já, které je zaměřené na sport, ale nevzdává se ho.

Chytré hodinky - které si vybrat?

Při výběru správných chytrých hodinek nebo sportovního náramku věnujme pozornost nejen jeho funkcím "uvnitř". Měli bychom mít na paměti, z čeho jsou chytré hodinky vyrobeny, odolnost materiálů a vyplatí se také zkontrolovat uživatelské recenze na webu. Pokud už víme, co potřebujeme, hodinky najdeme za drobné. Zbývá je jen koupit a s radostí nosit (s každodenní péčí) nebo darovat někomu blízkému.


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.