Alternativní návrhy pro hodinky Eterna

Tipy

Alternativní návrhy pro hodinky Eterna

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

28 listopadu 2022

V seznamu "hodinek podobných..." se dosud objevovaly především značky tvořící vrchol a střed pyramidy prestiže hodinek, tj. historické manufaktury vytvářející mistrovská díla hodinářského umění a značky ceněné pro svou prestiž a uznávané postavení na trhu. Tentokrát se však zaměříme na luxusní společnost, která se nachází v nižší cenové kategorii, ale je jedním z hlavních zástupců první třídy prémiových značek. Mluvíme o švýcarské výrobě Eterna! Objevte alternativu k hodinkám Eterna!

Švýcarské hodinky Eterna - historie založená na tradici, inovaci a přesnosti

Ačkoli je Eterna v hodinářském průmyslu známou a uznávanou manufakturou, než přejdeme k alternativním nabídkám hodinek, stojí za to si na začátku krátce povědět něco o samotné značce. Společnost Eterna, kterou založili v roce 1856 ve švýcarském městě Grenchen lékař Dr. Josef Girard a učitel Urs Schild, je známá jako prototyp známého švýcarského výrobce strojků ETA. Továrna byla otevřena v 19. století a zaměřovala se především na výrobu vlastních hrubých mechanismů pro cizí hodinky. Brzy však začala vyrábět vlastní kapesní a náramkové hodinky.

Neustálý vývoj společnosti, neustálé inovace od roku 1905 a zdokonalování stávajících komponentů znamenaly, že manufaktura v poměrně krátké době způsobila revoluci v pojetí hodinářského umění a stala se průkopníkem v oboru. Ani odloučení od společnosti ETA na počátku 30. let 20. století nezabránilo společnosti Eterna v pokračování jejího úspěchu.

Hodinky podobné značce Eterna

Kreativita, tradice a využívání nových technologií jsou již více než sto let charakteristickými znaky značky Eterna a všech hodinek, které vytváří. I po převzetí společnosti Eterna společností Porsche Design v roce 1995 zůstala tato švýcarská značka samostatnou součástí skupiny a zachovala si svůj osobitý charakter tradičního řemesla a historických hodinářských hodnot. Díky zachované osobitosti se nyní mohou uživatelé z celého světa těšit z originálních hodinek Swiss Made s téměř 200letou tradicí na trhu.

Oceňujete prémiovou třídu Swiss? Chcete objevit hodinky podobné značce Eterna? Podívejte se na tento přehled alternativních návrhů!

Alternativní hodinky ke značce Eterna

Tradice leteckých hodinek v podání značek Eterna Heritage 1940 a Zeppelin 100 Jahre

Letecké hodinky jsou klasikou svého žánru v hodinářském průmyslu. Tradiční zpracování, nadčasový vintage styl a robustní konstrukce, zejména u modelů připomínajících tradiční měřící přístroje z minulých let, mají něco do sebe a těší se trvalé oblibě mezi sběrateli. Výrobci osobitým způsobem reinterpretují charakteristický design v duchu 30. a 40. let 20. století, přičemž dbají na praktičnost použitých komplikací a kombinují vše s moderními prvky. Každý pilot, letec a milovník dobrých hodinek si cení odolnosti materiálů, pohodlí při používání, schopnosti rychle odečítat čas a provádět potřebné navigační výpočty v jakýchkoli obtížných podmínkách a přesnosti chodu strojku. Jedná se o standardní "must have" leteckých hodinek, které nabízí jak švýcarská společnost Eterna, tak německá značka Zeppelin.

Hodinky Eterna Heritage 1940 Chronograph Telemeter 7950.78.55.1261 a Zeppelin 100 Yahre Chronograph Alarm 7680-2

HodinkyEterna Heritage 1940 Chronograph Telemeter s referenčním číslem 7950.78.55.1261 jsou pilotní hodinky, které splňují všechny požadavky takzvaných "letců", a jejich nadčasový elegantní design fascinuje mnoho milovníků tohoto stylu. Historie a prémiová třída Swiss Made, pro kterou se rozhodnete, stojí přibližně. 88 000-98 000 Kč. Nicméně, i kdybyste se na to nedívali, stále je to docela velký výdaj, možná ne v rozsahu ročního platu, ale přesto. Proto se může ukázat, že alternativní návrh je jedinou možností, jak si splnit svůj sen o sběratelských leteckých hodinkách "z doby před lety". :) V takovém případě stojí za zvážení pánské hodinky 7680-2 z kolekce 100 Jahre Zeppelin chronograph Alarm od společnosti Zeppelin. Rozhodnete-li se pro tento model, získáte cenu až 7800 Kč (až 6700 Kč, pokud narazíte na výhodné akce). Oba modely se vyznačují nádherným formálním retro stylem z první poloviny 20. století, inspirovaným historickými hodinkami a navigačními přístroji používanými v letadlech. Hodinky Eterna Heritage 1940 a Zeppelin 100 Yahre jsou vybaveny přesnými švýcarskými mechanismy s optimalizovanými funkcemi chronografu, tachymetru a telemetrické stupnice. Oba modely se vyznačují klasickým, elegantním tvarem prezentovaným kombinací černé kůže a bíle prošívaných řemínků s leštěnými obaly z nerezové oceli 316L. Jediným významným rozdílem, kromě ceny, je použití dvou různých mechanismů. Hodinky Eterna 7950.78.55.1261 jsou vybaveny manufakturním kalibrem Eterna 3916A, zatímco hodinky Zeppelin 7680-2 používají quartzový strojek Ronda 5130.D, který je navíc vybaven alarmem. Pro někoho je důležitý typ pohonu a vsadí nakonec na mechanický strojek, ale v případě německých hodinek na baterie a se zabudovaným alarmem se může jednat o lahůdku, kterou ocení nadšenci moderního hodinářství, milovníci leteckých hodinek i profesionální piloti.

Svět luxusních potápěčů - Eterna Super KonTiki 1973 a Doxa SUB 200 Sharkhunter

Po cestách vzduchem a létání na padáku je čas ponořit se do mořských vln. Pro vodní aktivity a zájmové provozování některých vodních sportů si ti, kteří si mohou dovolit utratit větší sumu peněz, dejme tomu kolem 52 nebo 62 tisíc Kč, možná vyberou elegantní, sportovní vášeň projevující prémiové švýcarské potápěčské hodinky Eterna Super KonTiki 1973 Limited Edition 1973. 41.41.1230. Jedná se o současnou reedici modelu ze 60. let 20. století - přístroj určený pro náročné uživatele a zaručující mimo jiné: spolehlivost, vysokou odolnost pevné konstrukce, zvýšenou vodotěsnost třídy 20 ATM a velmi dobrou čitelnost v nepříznivých podmínkách. Retro vzhled s moderním nádechem jistě osloví milovníky klasických potápěčských hodinek. Pozornost upoutá například zaoblený tvar obálky ve tvaru "polštářku", otočný rámeček s černou vložkou, módní a pohodlný síťovaný náramek a klasický matný černý ciferník s datem a zvětšenými indexy a ručičkami potaženými vrstvou Super-LumiNova pro lepší čitelnost.

Hodinky Eterna Super KonTiki 1973 Limited Edition 1973.41.41.1230 a Doxa SUB 200 Sharkhunter Automatic 799.10.101.10

Bohužel vás od koupě této limitované edice Eterny může odradit cena. Ale žádný strach, pokud máte cestování v krvi, milujete dobrodružství a voda je váš živel, zaměřte se na pánské hodinky SUB 200 Sharkhunter Automatic 799.10.101.10 od švýcarské značky Doxa. Jeho cena je o více než polovinu nižší, je vyroben ze stejně kvalitních materiálů a poskytne stejně cenné vzrušení jako jeho dražší protějšek od společnosti Eterna. Lahůdkou pro milovníky vintage hodinek je rozpoznatelný charakter potápěče ze 70. let. Design hodinek Doxa SUB 200 byl představen na veletrhu Baselworld 2019 a od hodinek Super KonTiki z roku 1973 se liší především tím, že jsou vybaveny všemi základními prvky pro bezpečné potápění. Především nemohl přehlédnout: jasně zářící směs Super-LumiNova, tvrdé safírové sklo, otočný rámeček, vysoce přesný automatický strojek a především odpovídající náramek z ušlechtilé oceli ve stylu "zrnka rýže" upevněný šroubky. Skládací spona s exkluzivním logem DOXA se symbolem ryby má navíc speciální prodloužení, které umožňuje pohodlné nošení hodinek přímo na potápěčském obleku. Hodinky Doxa SUB 200 Sharkhunter 799.10.101.10 jsou určeny pro pány, kteří ocení moderní a sofistikovanou formu potápěče. Sportovně elegantní, praktická a za rozumnou cenu, to je skvělá volba pro moderního muže!

Klasické pánské hodinky s módním nádechem - Eterna Eternity for Him a D1 Milano Ultra Thin Panarea

Rafinovanost a třída v kombinaci s futuristickým stylem a jednoduchostí je něco, co podtrhne šik pánského oblečení, exkluzivní charakter a dodá módní nádech standardním vzorům. V designu hodinářských značek se stále častěji prolíná tradiční zpracování s výraznými detaily, na které by měl nositel zaměřit veškerou svou pozornost. Dva prémiové modely jsou právě takové - hodinky Eterna Eternity for Him Quartz 2710.41.80.1736 a D1 Milano Ultra Thin Panarea UTBU04. Řemeslnou zručnost, mistrovství a dokonalost předvádějí originální náramky a obaly z leštěné stříbrné nerezové oceli 316L. Tuto čistou krásu vysoce kvalitních materiálů doplňují ciferníky v okouzlující tyrkysové barvě. Hloubku barev podtrhují výrazné vlnovky a ražené vzory, zatímco ochranu analogových ciferníků zajišťuje tvrdé safírové sklo s antireflexní úpravou. U švýcarských hodinek Eterna Eternity a italského modelu D1 Milano Ultra Thin jsou rozdíly patrné v detailech konstrukce pouzdra, typu použitého quartzového strojku (u hodinek Eternity je to švýcarský strojek ETA s ukazatelem data, u modelu D1 Milano japonský strojek Citizen Miyota) a ceně. Eterna 2710.41.80.1736 je nejlevnějším modelem uvedeným v tomto seznamu a stojí více než 20 000 Kč. Pokud je tato cena stále příliš vysoká, alternativním návrhem je D1 Milano UTBU04 v hodnotě něco málo přes 8 800 liber, ale při dobré propagaci by mohl stát něco málo přes 5 200 liber. Když si vyberete hodinky značky D1 Milano, získáte vylepšenou klasiku s novým nádechem a kvalitou a za opravdu výhodnou cenu!

Hodinky Eterna Eternity for Him Quartz 2710.41.80.1736 a D1 Milano Ultra Thin Panarea UTBU04

Hodinky podobné hodinkám Eterna - prvotřídní třída, spolehlivá kvalita a cenová dostupnost

Sběratelství hodinek se může stát pro mnoho majitelů fascinujícím koníčkem. Bohužel ne každý si může dovolit vyšší modely manufaktur, protože tento obor vyžaduje značné finanční investice. Sestavení alternativních návrhů hodinek Eterna je skvělou příležitostí, jak se stát majitelem luxusních hodinek, a to za opravdu málo. Mnohé hodinářské značky často nabízejí vysoce kvalitní podobné modely za nižší ceny než exkluzivní výrobci. Vyberte si alternativu k Hodinky Eterna! Prohlédněte si širokou nabídku hodinek, které jsou nyní k dispozici v našem obchodě!


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.