Proč se hodinky nosí na levé ruce?

Tipy

Proč se hodinky nosí na levé ruce?

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

07 listopadu 2022

Když jsme mezi lidmi, snadno si všimneme, že prakticky vždy, až na výjimky, se hodinky nosí na levé ruce. Je to takový společenský standard, stejně jako móda nebo trendy v oblékání. Několik výjimek však nosí svůj oblíbený výrobek na pravém zápěstí, což ukazuje, že to není absolutní pravidlo. Jaké jsou důvody těchto pravidelností?

Hodinky Versus Versace

Proč se hodinky nosí na levé ruce?

Prakticky neochvějný trend automatického nošení hodinek na levém zápěstí je způsoben prostým pohodlím mít svůj model na nedominantní ruce. Takové řešení je velmi výhodné. To platí zejména s ohledem na bezpečnost zařízení, které je v takové situaci mnohem méně vystaveno mechanickému poškození. Pravé zápěstí se velmi často, i když nevědomky, tře a naráží, nemluvě o živé gestikulaci při každodenních rozhovorech. Pohodlí hodinek se týká i jejich designu. Korunka umístěná na pravé straně ciferníku poskytuje značný komfort při používání.

Kdo nosí hodinky na pravé ruce?

Téměř každý se pyšní senzačními modely na levém zápěstí, ale jen velmi malé procento lidí na celém světě nosí hodinky na pravé ruce. Je to pro ně velmi pohodlné, protože jsou leváci, a druhé zápěstí tedy není dominantní. Toto řešení přináší stejný komfort.

Hodinky pro leváky - příklady

Bohužel vzhledem k výše zmíněné skutečnosti, že prakticky všichni jsou praváci a nosí hodinky na levém zápěstí, je pro tuto druhou skupinu mnohem obtížnější najít dokonalý model, který by splňoval jejich očekávání. S ohledem na to vám přinášíme několik zařízení všeho druhu, která se jistě budou hodit každému, kdo hledá model pro správné zápěstí.

Casio Edifice EFR-558DB-1AVUEF

Pánům představujeme multifunkční a zároveň stylový model Casio Edifice EFR-558DB-1AVUEF. Skládá se z kulaté obálky a odpovídajícího náramku, které jsou vyrobeny z vysoce kvalitní nerezové oceli ve stříbrném odstínu. Celek doplňuje černý ciferník, díky němuž si můžete vychutnat četné vymoženosti výrobku, jako je například časovač dne v měsíci nebo praktický chronograf. Přístroj se osvědčí i při plavání na hladině, protože tehdy se nepoškodí (díky vodotěsnosti 100 m). Největší výhodou pro leváky je umístění korunky (sloužící k ovládání chronografu) na levé straně obálky, takže tyto hodinky jsou ideální pro ty, kteří je chtějí nosit na pravém zápěstí.

Hodinky Casio Edifice EFR-558DB-1AVUEF

Furla Cosy Seconds WW00013006L2

Dámám naopak představujeme model Furla Cosy Seconds WW00013006L2, který je mezi našimi zákaznicemi nesmírně oblíbený. Tyto stylové hodinky zaujmou pečlivostí, s jakou byly vyrobeny, což je patrné na první pohled. V 36 mm širokém pouzdře se nachází gilošovaný ciferník s dílčím číselníkem informujícím o ubíhajících vteřinách. Síťovaný náramek vypadá na ruce senzačně, navíc díky zlaté barvě výrobku vždy dokonale ladí s dámským stylem. Mírná korunka nezpůsobuje žádné nepohodlí na pravém zápěstí, takže je tento výrobek ideální pro leváky.

Hodinky Furla Cosy Seconds WW00013006L2

Hodinky nejen pro levou ruku

Přestože hodinky pro leváky se v naší nabídce hledají rozhodně obtížněji, najdete v ní nespočet kousků, které jsou ideální pro pravé zápěstí. Pokud vás výše uvedené hodinky nezaujaly, neváhejte a seznamte se s dalšími modely dostupnými v obchodě Hodinkovna.cz.


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.