Limitovaná edice ve zlatě - Junghans Meister fein Automatic Edition Erhard

Junghans

Limitovaná edice ve zlatě - Junghans Meister fein Automatic Edition Erhard

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

16 ledna 2023

Junghas slaví narozeniny zakladatele značky Erharda Junghanse jedinečným způsobem. Manufaktura vydala oznámení o dvou mimořádně luxusních hodinkách s obálkami ze zlata. Kolekce skrývá detaily, které potěší každého milovníka německé manufaktury a umožní nahlédnout do éry Junghans na konci 19. a ve 20. století. Objevte podrobnosti o této jedinečné limitované edici.

Junghans - tradice se setkává s inovacemi

Nová limitovaná série je poctou zakladateli značky Erhardu Junghansovi, který se narodil před 200 lety - v roce 1823. Kulaté výročí vnuklo výrobci myšlenku oslavit formou vytvoření dvou vysoce limitovaných a prestižních hodinek Junghans Meister fein Automatic Edition Erhard. Manufaktura je proslulá svým revolučním a progresivním přístupem k zachování designérských tradic. Základní myšlenka vyráběných hodinek zůstala zachována dodnes a čísla o tom svědčí. Junghans vyrobí více než 9 000 hodinek denně! Při pohledu na výrobky manufaktury vidíme především harmonickou formu, tepající minimalismus, který doprovází elegantní a formální styl, a třídu, která umocňuje smysl pro estetiku a charakter samotného majitele hodinek Junghans. Zachování tradice a identity značky je do značné míry dáno polohou společnosti - Erhard při založení manufaktury v roce 1861 zakoupil v německém Geisshalde panství, které je dodnes sídlem, kde se nachází kancelář a vyrábí hodinky.

Dvě limitované edice se zlatými obálkami

K uctění zakladatele za návrh dvou limitovaných edic se sáhlo po vlajkové řadě Meister. Jedinečnost je zachycena v obálce, která je vyrobena z 18karátového zlata. Existují dvě varianty složené ze žlutého a bílého zlata. S průměrem 39,5 mm se jedná o krásný a diskrétní luxusní obal - byl použit extrémně tenký tvar stran, který umocňuje styl samotného ciferníku. Na něm na první pohled uvidíme charakteristické lineární indexy Meistera Feina. Teprve při pohledu na samotnou formu zjistíme, že se jedná o extrémně protáhlé linie přeměněné na římské značky. Jedinečnost řady Junghans Meister fein Automatic Edition Erhard vystihuje i logo, které je u historické edice z roku 1910 viditelné pod 12. hodinou.

Junghans Meister fein Automatic Edition Erhard

Zdobný charakter v podobě zlata a stylizace ciferníku dodávají sérii vintage nádech, který v tomto případě dobře ladí s moderním, minimalistickým trendem značky Junghans. Jedná se o mistrovsky ztvárněnou poctu Erhardovi, kterou ještě více podtrhuje vyrytý portrét zakladatele na krytu ložiska rotoru. Hlídá přesný chod strojku 800.1 (na bázi ETA 2824-2) s rezervou chůze na 38 hodin a frekvencí 28 800 vibrací za hodinu (4 Hz). Mezi nuancemi si všimneme podpisu Erharda Junghanse, symbolický podpis zakladatele společnosti je vidět na dvou stranách obálky - na číselníku a na ergonomicky tvarovaném víčku ze safírového skla.

Junghans Meister fein Automatic Edition Erhard víko

Cena a dostupnost limitované edice Junghans Meister fein Automatic Edition Erhard

Junghans Meister fein Automatic Edition Erhard je edice vyrobená v počtu 200 kusů - tj. 100 kusů od každé varianty z referencí 27/9300.00 (bílé zlato) a 27/9301.00 (žluté zlato). Číslo omezení je viditelné na nákrčníku jako rytina. Ceníková cena na zahraničních stránkách je přibližně 8450 liber.


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.