Hodinky z prestižních limitovaných edic - vyplatí se do nich investovat?

Tipy

Hodinky z prestižních limitovaných edic - vyplatí se do nich investovat?

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

08 července 2022

Hodinky vyrobené v limitovaných edicích se často stávají předmětem touhy. Toužíme mít něco jedinečného, co nemá nikdo jiný, případně malá skupina lidí na celém světě. Předměty tohoto druhu si spojujeme s luxusem a blahobytem. Málokdy však o hodinkách přemýšlíme jako o investici, která se může časem vrátit. Pojďme si tedy společně projít modely s investičním potenciálem.

Co je dobré vědět, než začnete investovat do hodinek?

Především se vyplatí zjistit, pokud chcete do něčeho investovat, určitě se vyplatí mít odborné znalosti v této oblasti. Průzkum trhu lze provádět nejen online - navštivte obchody se starožitnostmi, tržiště se starožitnostmi a místní hodináře, abyste získali lepší představu o tomto odvětví. Mezi sběrateli jsou oblíbené mechanické hodinky - s ručním nebo automatickým nátahem.

Co ještě? Naučte se rozlišovat mezi originály a padělky, které bohužel zaplavují trh. Když už jste investovali, nezapomeňte se o hodinky starat a považujte je za dlouhodobou investici. Je pravděpodobné, že bude trvat mnoho let, než získá mnohem větší hodnotu, než byla jeho počáteční hodnota. Přirozené procesy stárnutí, jako je patina, jsou v tomto případě žádoucí, čímž model v očích sběratele získává. Samozřejmě vedou limitované hodinky - hůře se získávají, budou mnohem cennější.

Limitované prémiové hodinky

Hodinky, do kterých se vyplatí investovat - naše návrhy

Přečtěte si, které modely stojí za zvážení, pokud jde o investici do hodinek. Všechny předložené návrhy pocházejí z limitovaných kolekcí a každý z nich vyniká něčím zvláštním.

1. Pánské hodinky Chopin Opus 10 No. 12 'The Revolutionary' Limited Edition

Prestižní Chopin Opus 10 No. 12 "The Revolutionary" Limited Edition s číslem omezení 43/56 jsou jediným exemplářem těchto hodinek dostupným v Polsku. Je součástí exkluzivní série pouze 5 kusů. Řemeslné zpracování je zde patrné v každém detailu - skeletizovaný ciferník, vlastní mechanismus, ozdobné rytí nebo řemínek ušitý z krokodýlí kůže. Tento model připomínající oblek získává další hodnotu, když se seznámíme s historií jeho vzniku a s četnými odkazy na život a dílo Fryderyka Chopina. Hodinky se prodávají ve sběratelské dřevěné krabičce a k sadě je přiloženo autografické vydání Etud op. 10 ze sbírky Muzea Fryderyka Chopina ve Varšavě (sbírka obsahuje Etudy: Es dur č. 3, Ges dur č. 5, Es moll č. 6, F dur č. 8, f moll č. 9 a As dur č. 10) a komentář k pramenům od profesorky Ireny Poniatowské.

Pánské hodinky Chopin Opus 10 No. 12

2. Pánské hodinky Epos Oeuvre D'Art Répétition Limited Edition + Rotomat Wolf 3373.808.20.15.25

Limitovaná edice Oeuvre D'Art Répétition Limited Edition modelu značky Epos byla vytvořena pro znalce hodinářského umění. Hodinky jsou limitovány pouze 200 kusy. Jako jediný obchod v Polsku nabízíme výtisk s velmi atraktivním číslem omezení - 038/200. Přesnost jeho chodu zajišťuje automatický strojek Eta 2892-2 Swiss Made s 21 jewely. Jsou vybaveny pětiminutovým opakovačem, což je komplikace, která umožňuje na požádání vyťukat aktuální hodiny a minuty. Mechanismus "vyhrává" aktuální hodinu s přesností na pět minut. Aktivační tlačítko je umístěno na boku obálky: jeden tón vyťuká hodiny, zatímco dva tóny označují začátek každých pěti minut. Díky této funkci uslyšíte, kolik je hodin, i v zatemněném prostředí. Kromě toho je možné přes částečně otevřený ciferník sledovat práci zvonkohry, která vyluzuje tóny. Právě opakovač dodává hodinkám investiční hodnotu. Číselník skeletového typu je chráněn tvrdým safírovým sklíčkem. Dodává se s Roadster 457056 od společnosti Wolf.

Pánské hodinky Epos Oeuvre D'Art Répétition Limited Edition + Rotomat Wolf 3373.808.20.15.25

3. Hodinky Junghans Meister Signatur Handaufzug 18K Gold Limited Edition 27/9103.00

Hodinky Junghans Meister Signatur Handaufzug 18K Gold Limited Edition 27/9103.00 s číslem omezení 118/160 stojí za pozornost pro svůj mimořádně elegantní charakter, za který mimo jiné vděčí obálce z 18karátového zlata. Pouzdro je na spodní straně uzavřeno šroubovacím safírovým sklem s antireflexní vrstvou. Odhaluje fungování ručně natahovaného strojku J620 z 50. let, ale s nově navrženou povrchovou úpravou. Světlý ciferník s diamantovými ručičkami Dauphine je chráněn konvexním safírovým sklem s antireflexní úpravou na obou stranách. Celek doplňuje hnědý řemínek ušitý z kůže. V případě tohoto modelu by investora určitě zaujal vintage mechanismus a zlatá obálka. Zlaté hodinky mají rozhodně investiční potenciál.

Hodinky Junghans Meister Signatur Handaufzug 18K Gold Limited Edition 27/9103.00

4. Pánské hodinky Doxa Sub 300 Carbon Aqua Lung Us Divers Sharkhunter Limited Edition 822.70.101AQL.20

Model Doxa Sub 300 Carbon Aqua Lung Us Divers Sharkhunter Limited Edition 822.70.101AQL.20 je vynikající subinvestiční nabídkou pro ty, kteří se specializují na sportovní sběratelské hodinky nižší třídy. Je dobře známo, jaký rozruch dnes vyvolávají první potápěčské a jiné historické sportovní hodinky z 60. let. Kopie s číslem omezení 166/300 byla vytvořena ve spolupráci s organizací Aqua Lung, společností vyrábějící profesionální potápěčské vybavení. Model je napájen automatickým mechanismem s rezervou chodu 38 hodin. Přesnost jeho chodu potvrzuje certifikát chronometru COSC. 300 metrů vodotěsnosti, černý karbonový plášť, otočný rámeček, ciferník s datem a luminiscenční vrstvou a pryžový řemínek jsou prvky, které tvoří tyto výjimečné hodinky. Ciferník chrání vypouklé safírové sklo s antireflexní vrstvou. Zadní kryt a šroubovací korunka jsou vyrobeny z hypoalergenního titanu. Podle výrobce je tento model mostem mezi minulostí, současností a budoucností. A právě v tom spočívá jeho hodnota.

Pánské hodinky Doxa Sub 300 Carbon Aqua Lung Us Divers Sharkhunter Limited Edition 822.70.101AQL.20

5. Pánské hodinky Balticus Moonfish Awenturin Limited Edition BTMFBA (BLT-BTMFBA)

Nakonec vám představujeme hodinky Balticus Moonfish Awenturin Limited Edition BTMFBA. Model s číslem 18, limitovaný na 160 kusů, je opravdovou lahůdkou pro sběratele, kteří oceňují hodinářské umění. historie značky odkazující na moře, ruční zpracování, design vytvořený mladým nadějným designérem Mateuszem Przystałou a kvalitní materiály zde hrají velkou roli z hlediska investičního potenciálu. aventurínový ciferník je chráněn před poškozením safírovým sklem s antireflexní úpravou. Na indexech, ručičkách, drážkovaných znacích na rámečku a logu viditelném na korunce je luminiscenční povlak Super-LumiNova s odstupňováním X1 ve tmě. O přesnou indikaci odměřených hodin se stará automatický strojek Miyota 9015.

Pánské hodinky Balticus Moonfish Awenturin Limited Edition BTMFBA (BLT-BTMFBA)

Do jakých hodinek se vyplatí investovat? - Shrnutí

Shrneme-li, co se pravděpodobně bude prodávat se ziskem v průběhu času?

  • hodinky z limitovaných kolekcí s malým nákladem,
  • modely, které vynikají něčím zvláštním,
  • hodinky s automatickým nebo poháněným strojkem,
  • hodinky s jedinečnou historií,
  • hodinky, na kterých se projeví přirozený proces stárnutí.

Prestižní limitovaná edice hodinek jako dlouhodobá investice

Doufáme, že přehled, který jsme pro vás připravili, vám přiblíží, do jakých hodinek se vyplatí investovat. Mějte na paměti, že se jedná o dlouhý proces, protože stejně jako dobré víno i hodinky stárnou pomalu. Vyplatí se najít si svou hodinářskou niku, sledovat trh a držet se v něm!


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.