Hodinky Sternglas Hamburg Argo od nynějška ve velmi očekávané automatické verzi!

Sternglas

Hodinky Sternglas Hamburg Argo od nynějška ve velmi očekávané automatické verzi!

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

14 února 2024

Značka Sternglas vyslyšela očekávání zákazníků, kteří ocenili limitovanou edici hodinek Hamburg Argo, ale rádi by na svém zápěstí viděli barevný ciferník hodinek, ovšem v automatické verzi. To vedlo k uvedení hodinek Hamburg Automatic Limited Edition Argo, limitované na 1999 kusů, které budou k dispozici na náramku a koženém řemínku.

  • Značka Sternglas představila novou verzi modelu Hamburg Automatic Limited Edition Argo vybavenou automatickým strojkem.
  • Hodinky jsou limitovány na 1999 kusů a budou k dispozici na náramku SuperSlim a koženém řemínku.
  • Modely budou brzy k dostání v obchodě Hodinkovna.cz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

Po stopách Zlatého rouna - hodinky Sternglas Hamburg Automatic z limitované edice Argo

Speciální edice hodinek Sternglas z řady Argo vděčí za svůj název antickému souhvězdí "Argo Navis". V řecké mytologii je Argo jméno lodi, kterou postavil Argos pro Jásona, vůdce Argonautů, kteří se společně vydali hledat legendární Zlaté rouno. Podle mytologie se cestovatelům pod ochranou Athény podařilo úspěšně dokončit plavbu a jejich loď se ocitla mezi hvězdami. Právě její podobizna je pečlivě vyryta na šroubovacím krytu hodinek. Kromě toho nese individuální číslo omezení hodinek.

 Víko Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo

Inspirace plavbou na ciferníku hodinek Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo

Jak výrobce přiznává, model Hamburg je poctou rodnému městu značky Sternglas. Jeho ciferník je zase inspirován navigačními přístroji používanými při plavbě. Jeho zelený střed obklopují přerušované čáry v modré, tmavě modré a oranžové barvě. Krajní kruh s minutovými indexy v podobě arabských číslic je modrý. Okénko s datem pro den v měsíci je umístěno ve výšce pozice 6 hodin. Hodinová a minutová ručička jsou červené a podlouhlá vteřinová ručička je žlutá s červenou hrotem šipky. Model získal ocenění iF Design Award 2023.

Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo

Elegantní náramek SuperSlim nebo kožený řemínek na hodinkách Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo

Ciferník je chráněn před nepříznivými vnějšími vlivy vypouklým safírovým sklem s dvojitou antireflexní vrstvou. Pod ciferníkem se nachází srdce hodinek, kterým je v tomto případě automatický strojek Miyota 8215, vyráběný touto japonskou společností od roku 1977. Od té doby se ve světě hodinek etabloval jako robustní a spolehlivý. Je opatřen 21 drahokamy a má rezervu chodu 42 hodin. Hodinky Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo S02-HHA08-VI11 jsou opatřeny elegantním koženým řemínkem. Hodinky Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo S02-HHA08-ME08 mají naopak náramek z ušlechtilé oceli SuperSlim. Hodinky jsou vybaveny rychlovýměnným systémem, který umožňuje snadnou výměnu řemínku bez použití nářadí.

Sternglas Hamburg Automatic Limited Edition Argo na náramku


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.