Hodinky podobné značce Piaget. Nejlepší návrhy za přijatelnou cenu

Tipy

Hodinky podobné značce Piaget. Nejlepší návrhy za přijatelnou cenu

Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.

26 ledna 2023

Manufaktura Piaget má ve své DNA zapsán ryzí luxus. Vyráběné hodinky a šperky jsou bohatě zdobeny drahými ozdobami a jejich dokonalé proporce okouzlí každého milovníka šperkařského a hodinářského umění. Připravili jsme pro vás alternativy, které zaujmou každého, kdo se pohybuje v oblasti prémiových hodinek, nebo se mu prostě jen líbí tento konkrétní směr v oboru. Objevte naše návrhy.

Proč milujeme Piageta?

Hlavním tématem značky Piaget je "Kde se setkávají luxusní hodinky a luxusní šperky" a v nabídce této prestižní značky se skutečně setkáme s hodinkami překypujícími diamanty a drahými kameny. Sofistikovanost, kterou nám tato značka předkládá, má svou cenu, a to nemalou. Když však víme, že se jedná o manufakturu, která funguje od roku 1874, je známá a uznávaná po celém světě, je vytvořena se švýcarskou precizností, má vlastní manufakturní kalibry a vynikající reklamní kampaně, víme, za co platíme. A i když je koupě hodinek Piaget jistě dobrou investicí, mnozí z nás hledají alternativy. Níže najdete hodinky podobné hodinkám Piaget, a to jak vyšší třídy, tak módní modely, které by vás mohly zajímat.

Hodinky Piaget Polo a hodinky se zakřivenou obálkou

Luxusní ocelové hodinky, které porušují všechna pravidla, jsou z kolekce Piaget Polo. Proč? Především kvůli netradičnímu tvaru obálky, jejíž kruh je záměrně zakřivený. Tato úprava jim dodává neuvěřitelnou dynamiku, která je ve sportu důležitá a od níž je odvozen název kolekce. Luxusní hodinky Piaget Polo vznikají od roku 1979 a jejich netradiční tvar inspiroval mnoho značek, včetně italské D1 Milano. Pánské hodinky D1 Milano Skeleton Silver SKBJ10 mají společné rysy s hodinkami Piaget Polo. Zaprvé je to zakřivená luneta, zadruhé náramek a podobná vazba, zatřetí odhalený pohyb a začtvrté pevná ocelová konstrukce. Všimněte si však, že Piaget Polo má uhlazenější tvar, zatímco D1 Milano je o něco strožejší.

Pánské hodinky D1 Milano Skeleton Silver

U dámských hodinek D1 Milano Ultra Thin Marble Rose UTBL14 je podobnost zdůrazněna ozdobami, které jsou pro Piaget nezbytností. V tomto konkrétním příkladu se snoubí zajímavé teplé barvy s jemnými křišťálovými čtyřmi indexy. Tyto drobné detaily rozhodují o tom, že návrh bude dobře fungovat jako alternativa k hodinkám Piaget.

Dámské hodinky D1 Milano Ultra Thin Marble Rose

Jemnější verzí pro ženy jsou hodinky Herbelin Equinoxe 17499/PR29GR, které se velmi dobře hodí, pokud chcete lehký a decentní doplněk. Máme tu francouzskou značku, která sáhla po švýcarských komponentech. Což nám svým způsobem u hodinek Piaget vyhovuje. Elegance, třída, kvalita, charakter šperků. Hodinky Herbelin Equinoxe mají také zakřivený plášť a velmi podobné uši. S kolekcí Piaget Polo sdílejí také ultratenký design, v případě našeho návrhu je to pouhých 5,80 mm při délce 8,80 mm. Důmyslně vybrané ozdoby, jako je perleť, potěší každou ženu, která ocení skromnou eleganci.

Dámské hodinky Herbelin Equinoxe

Bohatost zdobení hodinek Piaget Possession versus módní hodinky

Charakteristickými rysy kolekce Piaget Possession jsou diamanty obklopující číselník a energické barevné provedení. Bariéra mezi hodinářstvím a šperkařstvím je zde mistrovsky prolomena - mechanismus uvádí lunetu do pohybu, takže ornamenty jsou v neustálém pohybu. Designovou podobnost lze nalézt v kolekci dámských hodinek Emporio Armani. Design modelů s referenčními čísly AR11357 a AR11434 je velmi podobný modelům Piaget, a přestože nemají otočnou lunetu, společné rysy jsou zachyceny v obálce s odvážným okrajem. Hodinky jsou také bohatě zdobené - ciferníky jsou vyrobeny z perleti, jemného lesku bylo dosaženo nafouknutím lunety krystaly a jejich umístěním na místo indexů. Tmavě modrý model připomíná zejména hodinky Piguet Possession, protože má podobu kruhových indexů. Při porovnávání obou značek nelze opomenout řemínky ve výrazných barvách a také samotné proporce, přibližně 30 mm v průměru obálky a asi 7,5 mm tloušťky.

Dámské hodinky Emporio Armani

Piaget Altiplano inspirace pro fanoušky verze Slim

Hlavním rysem kolekce je čistá elegance. Sofistikovanost podtrhují elegantní linie celkové konstrukce i designu ciferníku. Celá kolekce je vybavena minimalistickými ručičkami, které se zaměřují na funkčnost samotných hodinek. Hodinky Piaget Altiplano jsou nadčasové, vyzařují klasickou formu, kterou však není tak snadné získat. Když hledáte alternativy, napadá vás celá kolekce Junghans, která vychází ze stylu Bauhaus. Je to modernější minimalismus než Piagetův, ale vyznačují se podobnou myšlenkou. Pokud hledáte ultratenké obálky, vyplatí se sáhnout po kolekci Doxa Slim Line a modelu Doxa 105.10.021.01, kde je stejně jako u Piageta tloušťka pouhých 6,00 mm. Skvěle se schovají pod manžetu košile a jejich zjednodušený design a jednoduchý tvar se hodí k formálnímu stylu. Obě značky mají podpis Swiss Made a dlouhou tradici tvorby.

Doxa 105.10.021.01

Skvělým srovnáním by mohly být také pánské hodinky Certina Heritage Priska Gold 18 K, které dobře zapadají do prestiže značky Piaget. Zde máme 18karátové zlato, které se často vyskytuje v hodinkách Piaget. Ultratenká obálka měří pouhých 5,00 mm, eleganci řemínku podtrhuje texturování a obálka je zakončena oušky s ostrými hranami. Hodinky Certina budou velmi dobrou volbou pro každého, kdo oceňuje velmi vysokou kvalitu a má rád prémiové hodinky.

Pánské hodinky Certina Heritage Priska Gold 18 K

Ve výše zmíněné kolekci luxusní značky najdeme hodinky Altiplano Moonphase, kde je funkce měsíční fáze zdobena šperkovým okolím. Tyto modely jsou již extravagantnější než klasické, i když si stále zachovávají stejný design - hranaté obálkové uši, tenké pouzdro, jednoduché ručičky a lineární indexy. V tomto případě se necháme zlákat příkladem z módní třídy, a to dámskými hodinkami Fossil Jacqueline Moonphase ES5244 s velmi výraznými a šperkovými ozdobami. K podobnostem s hodinkami Piaget patří speciální gilošovaný ciferník z perleti, ukazatel fáze měsíce v subciferníku nad 6. hodinou a krystaly obklopující celou lunetu. Obálka je stejně tenká, 8,00 mm.

Dámské hodinky Fossil Jacqueline Moonphase

Žádný z modelů vás nezaujal? Prohlédněte si celou naši nabídku prémiových hodinek

Máme nejnovější kolekce od špičkových výrobců a díky obrovskému výběru si můžete vybrat dokonalý model, který se hodí k vámi vybraným hodinkám Piaget. Doporučujeme vám navštívit nabídku prémiových hodinek, kde se setkáte se špičkovými strojky, vytříbeným designem a skrytou historií konkrétní manufaktury v hodinkách. Objevte novinky nebo se zeptejte našeho personálu.


Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.