Aplikace Suunto App

Suunto

Aplikace Suunto App

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

13 ledna 2023

Aplikace Suunto App byla vyvinuta speciálně pro uživatele chytrých hodinek a zařízení Suunto. Její používání pro ně má mnoho výhod, o kterých se dnes pokusím podrobněji hovořit.

Aplikace Suunto App - základy

Aplikace Suunto vám umožní mít přehled o každodenních událostech i sportovních aktivitách. Zobrazení na domovské obrazovce shromažďuje všechny nejdůležitější informace na jednom místě. Software také umožňuje přístup k podrobnějším analýzám tréninků, údajům o trendech aktivity, denním počtu kroků nebo spálených kalorií během dne a přehledům o spánku. Pomocí potápěčského počítače (Suunto D5 nebo Suunto EON Core) můžete snadno přenášet záznamy o ponorech do telefonu a přidávat vlastní místa ponoru.

Pokud máte hodinky Suunto 3, 5, 7, 9 nebo model Spartan, můžete si přizpůsobit sportovní režimy, které chcete s hodinkami používat. U hodinek Suunto řady 3 máte možnost zobrazit rychlost, vzdálenost a trasu na mapě. Aplikace umožňuje zapnout funkci GPS, která se připojuje z mobilního telefonu.

Aplikace také umožňuje neustálý přístup k oznámení z telefonu. Umožňuje hodinkám řady Ambit 3 a Traverse synchronizovat aktivity, optimalizovat GPS a připojit se k partnerským službám. Hodinky Suunto Ambit 1 a 2 mohou synchronizovat aktivity s aplikací Suunto pomocí SuuntoLink.

Aplikace Suunto App

Funkce aplikace Suunto App - využijte hodinky na maximum

Aplikace Suunto App je k dispozici ve dvou verzích - pro Android a iOS. Po instalaci jsou k dispozici následující funkce:

  • Přehledy aktivit (denní počet kroků a spálených kalorií), tréninků a spánku a také tipy, které vám pomohou se zdravým životním stylem.
  • Upozornění na hodinkách na nové hovory, zprávy a oznámení z oblíbených aplikací, např. Facebook, Instagram, WhatsApp a mnoho dalších.
  • Vytváření vlastních sportovních režimů.
  • Mapy oblíbenosti. Ty jsou generovány na základě mnoha tras, které prošli jiní uživatelé aplikace, takže objevování nových tras je hračka. Kromě toho můžete použít Oblíbené výchozí body. Získáte také možnost importovat hotový soubor .gpx pro svůj příští závod nebo dobrodružství (možnost dostupná pro přístroje Suunto řady 5, 7, 9 a Spartan).
  • Sportovní služby jako Strava, Adidas Running, UA MapMyRun, TrainingPeaks, Relive, Sports Tracker, Komoot a mnoho dalších.
  • Plánujte nové trasy přímo v telefonu a díky připojení Bluetooth čtvrté generace je můžete během několika sekund snadno synchronizovat s hodinkami.
  • Prohlédněte si historii tras a přidejte na mapu vlastní body.
  • Úprava ciferníku hodinek. Pokud se chystáte na běžecký nebo cyklistický trénink a chcete změnit informace zobrazované na hodinkách, můžete to provést přímo v aplikaci Suunto, která automaticky aktualizuje vzhled obrazovky.
  • Tipy a návody, instruktážní videa a mnoho dalšího.
  • Specializované režimy se SuuntoPlus™.

Aplikace Suunto App

Optimalizujte svůj trénink pomocí SuuntoPlus™

Díky dalším možnostem hodinek Suunto Plus™ máte přístup k vysoce specializovaným možnostem, které ještě více zefektivní váš trénink s chytrými hodinkami Suunto. Tato sekce je k dispozici pro hodinky Suunto 5, Suunto 9 a některé funkce lze nalézt také v kolekci Suunto 3.

Jaká zařízení poskytuje SuuntoPlus™?

  • Ghost Runner - tato funkce vám pomáhá udržovat tempo během tréninku, umožňuje nastavit cílové tempo a zobrazuje vaše aktuální tempo a vzdálenost virtuálnímu běžci, který běží stejnou trasu. Tento režim je k dispozici pro modely Suunto 9.
  • Spalovač - účelem této funkce je ukázat, jak rychle spalujete gramy tuků a sacharidů během cvičení. Můžete sledovat míru v gramech za hodinu a znát celkovou hodnotu za celý trénink. Tempo se mění se změnou intenzity cvičení. Tento režim je k dispozici pro modely Suunto 3, Sunnto 5 a Suunto 9.
  • Red Bull X-Alps - tato funkce umožňuje sledovat vaši rychlost vertikálně. Bude užitečná zejména pro milovníky turistiky a létání. Umožňuje sledovat, jak rychle nabíráte výšku. Tento režim je k dispozici pro modely Suunto 9 Baro a Suunto 9 Peak.
  • Stoupání - funkce stoupání umožňuje sledovat vaši aktivitu při pěší turistice, stoupání, výstupu nebo sestupu ze schodů. Pomocí aplikace Suunto App můžete pohodlně sledovat údaje o výkonu (počítadlo vertikálního stoupání a stoupání, sklon, rychlost, vertikální rychlost, celkové převýšení).
  • Počasí - tato funkce vám umožní sledovat aktuální informace o počasí a varování. Užitečné pro ty, kteří cvičí venku. Mimo jiné umožňuje přístup k upozorněním na bouřky, časům východu a západu slunce a měření teploty vody. Tento režim je k dispozici pro přístroje Suunto 9 Baro a Suunto 9 Peak.
  • Safe - tato funkce poskytuje rychlý přístup k souřadnicím GPS a dalším důležitým informacím o vaší aktuální poloze a výchozím bodu (přímá vzdálenost a výškový rozdíl od výchozího bodu, čas startu a šipka označující směr výchozího bodu). Tyto údaje jsou užitečné zejména při sdílení polohy s přáteli, při potřebě přivolat pomoc nebo při navigaci k autu.
  • Smyčka - tato funkce automaticky shromažďuje údaje o kole (rychlost, tempo, srdeční tep, vzdálenost nebo výkon šlapání v případě jízdy na kole). Vychází z umístění a pomáhá analyzovat statistiky pro každou smyčku. Bude se hodit těm, kteří běhají kolečka na stadionu, v parku, na bruslařské dráze nebo běžkařům.
  • Sprint - tato funkce umožňuje automaticky sledovat sprinty při běhu nebo jízdě na kole. Umožňuje zjistit počet, čas a vzdálenost každého intervalu během tréninku. Typ sprintu se pozná podle změny tempa běhu nebo výkonu při jízdě na kole.
  • Wings for Life World Run - tato jedinečná funkce vám pomůže připravit se na závod díky simulaci pronásledovacího vozu, který vás nemůže dohnat. Tento režim je navržen tak, aby vás motivoval ke každodennímu tréninku - auto vyrazí 30 minut po startu běžců a postupně zrychluje ve snaze je dohnat. Wings for Life World Run je charitativní běh na podporu léčby poranění míchy.
  • Strava Relative Effort - aplikace poskytuje v reálném čase informace o úsilí, které vynakládáte na svou aktivitu. Měření je založeno na zónách srdečního tepu. Po dokončení tréninku jej můžete synchronizovat s aplikací Strava - získáte tak přístup k údajům o vynaloženém úsilí, informacím o pokroku a bodu tréninkového cyklu, ve kterém se nacházíte.
  • TrainingPeaks v reálném čase - aplikace zobrazuje informace o úrovni vašeho úsilí a tréninkové zátěži. Umožňuje v reálném čase sledovat hodnoty Training Stress Score® (TSS®) a Normalized Power® (NP®) pro cyklistiku a Normalized Graded Pace™ (NGP™) pro běh. Tyto funkce se běžně používají při vytrvalostním tréninku. Na konci cvičení jsou metriky TrainingPeaks k dispozici jako souhrn.

Aplikace Suunto App - efektivní trénink prostřednictvím aplikace

Jak vidíte, společnost Suunto se o své zákazníky stará na nejvyšší úrovni. Aplikace Suunto je neustále aktualizována a vylepšována, takže její funkce jsou stále lepší a lepší. A co je nejdůležitější, umožňují vám neustále zlepšovat efektivitu vašeho tréninku.


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.