Alternativní návrhy pro hodinky Panerai. Top 5 podobných hodinek

Tipy

Alternativní návrhy pro hodinky Panerai. Top 5 podobných hodinek

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

23 února 2023

Líbí se vám styl a tvar luxusních hodinek Panarei? Oceňujete zpracování a řemeslnou kvalitu nejlepších prémiových hodinářských značek? Není divu, že tyto výrazné modely upoutají pozornost a jejich vysokou kvalitu oceňují nejen nároční zákazníci, ale i známé a oblíbené filmové hvězdy, jako je například Sylvester Stallone. Přemýšlíte o tom, že byste za hodinky utratili tak vysokou částku, nebo byste snad raději tyto desetitisíce zlotých ušetřili a utratili je za něco stejně zajímavého? Pak jste na správném místě! Rádi bychom vás pozvali na další seznam "hodinek podobných...". V tomto článku najdete 5 nejlepších alternativ k hodinkám Panerai!

Stručná historie hodinek Panerai - italské řemeslo a námořní dědictví manufaktury

Krátká historie manufaktury Panerai je dobrým příkladem toho, jak touha vyrábět užitečné věci může vést k jedinečnosti, třídě a rozvoji italského hodinářského řemesla. Historie manufaktury Panerai začíná v roce 1860, kdy Giovanni Panerai na náměstí "Ponte alle Grazie" ve Florencii otevírá svou první hodinářskou dílnu, která je zároveň první hodinářskou školou ve městě.

Dvacáté století přineslo poměrně dost změn. Jako oficiální dodavatel technického vybavení rodina Paneraiů po desetiletí úzce spolupracovala s italským královským námořnictvem, kterému dodávala přesné přístroje, například bojové zaměřovače se speciálním osvětlovacím práškem na bázi radia.

Právě vynález této pasty byl prvním inovativním patentem vytvořeným společností Panerai a podnětem ke zrodu ikonické kolekce hodinek. Prvním prototypem patentovaných hodinek, které si objednalo Královské námořnictvo, byly hodinky Panerai Radiomir vyvinuté v roce 1935.

Hodinky podobné Panerai - alternativy

V následujících letech byly hodinky Panerai vyráběny výhradně pro vojenské účely. Změna pro italskou značku přišla s hospodářskou a politickou krizí v roce 1992. Manufaktura Panerai se rozhodla vstoupit na trh s hodinkami pro širokou veřejnost. Představení první kolekce širší veřejnosti se uskutečnilo 10. září 1993 ve vojenském přístavu La Spezia na křižníku italského námořnictva "Durand De La Penne".

Charakteristický design hodinek Panerai, který si bere inspiraci z historických vojenských modelů vytvořených pro divize královského námořnictva. Z tohoto důvodu se staly skutečnými mistrovskými díly vyhledávanými a oceňovanými sběrateli i nadšenci.

Právě pro milovníky tohoto jedinečného vojenského dědictví byla vytvořena kompilace alternativních hodinek Panerai. Níže najdete 5 nejlepších nízkorozpočtových hodinek podobných hodinkám Panerai.

Alternativní návrhy pro hodinky Panerai

Hodinky Panerai Radiomir Tre Giorni a Spinnaker Hull Diver

Pokud jste příznivci originálního námořního designu luxusních hodinek Panerai Radiomir, pak si jistě zamilujete také model Spinnaker Hull Diver. Díky hnědému koženému řemínku ve vintage stylu, výraznému polštářkovitému obalu se zaoblenými hranami a texturovanému ciferníku se tento model jistě stane vaší volbou číslo jedna nejen díky mnohem nižší ceně než jeho dražší kolega Panerai PAM01334. Navzdory nápadným rozdílům v designu se oba pánské hodinky vyznačují námořnickou estetikou, pevnou konstrukcí a jednoduchými liniemi a jsou vyrobeny ze stejných materiálů.

Potápěčské hodinky Spinnaker Hull Diver

U hodinek Panerai i Spinnaker je originální pouzdro vyrobeno z ušlechtilé oceli 316L. Levnější alternativa je navíc vybavena dalšími vymoženostmi a funkcemi, které u modelu z kolekce Radiomir Tre Giorni nenajdete. Patří mezi ně otočná luneta, funkce data pro dny v měsíci a centrální sekundu nebo zvýšená vodotěsnost na hodnotu 30 ATM. Díky tomu jsou hodinky Spinnaker Hull Diver SP-5088-03 ideální nejen pro povrchové sporty, ale také pro podvodní aktivity, jako je potápění ve větších hloubkách.

Jak jistě víte, při výběru alternativního modelu hraje nezanedbatelnou roli také cenový rozdíl. Výběrem hodinek Spinnaker jste schopni ušetřit přibližně 150 000 CZK, které můžete klidně utratit například za spontánní výlet na Mallorku nebo investovat na burze.

Hodinky Panerai Luminor Marina Carbotech™ Blu Notte a Tissot T-Race Chronograph.

Co může spojit vášeň pro motoristický sport a lásku k objevování podmořského světa? Samozřejmě hodinky. Mám na mysli celkovou a velmi podobnou estetiku dvou výjimečných prémiových hodinek, Luminor Marina Carbotech™ Blu Notte PAM01664 od italského výrobce Panerai a pánských hodinek T-Race Chronograph T115.417.37.041.00 od švýcarské manufaktury Tissot.

První jmenovaný, který je dražší, může svou cenou trochu zamotat hlavu, neboť kupující musí počítat s výdaji v řádu 275 000 CZK a výše. Z tohoto důvodu se vyplatí vsadit na jeho stejně dobrou a kvalitní protikus. Za cenu 16 900 Kč získá uživatel to nejlepší z třídy Swiss Made, luxusní sportovnost, dynamický a spolehlivý design.

Pánské hodinky T-Race Chronograph

Navzdory tomu, že Tissot T-Race rozhodně nejsou potápěčské hodinky, jen závodní, určitě budou fungovat jako cenově dostupnější protějšek. Místo klasického ciferníku jako u modelu Panerai vaši pozornost upoutá rámeček, který svým vzhledem připomíná brzdový ciferník, a modrý silikonový řemínek. Motoristický styl doplňuje robustní konstrukce pouzdra z ušlechtilé oceli s černošedou PVD povrchovou úpravou.

Jako oficiální časoměřič NBA a Tour de France se společnostTissot postarala také o přesnost chodu hodinek T-Race Chronograph. Místo vlastního automatického strojku, jako je tomu u modelu Luminor, použila osvědčený quartzový strojek ETA G10.212 s funkcí EOL (indikátor vybití baterie) a komplikacemi chronografu a data. Dopřejte si sportovní vzrušení a vynikající přesnost chůze hodinek Tissot T-Race Chronograph T115.417.37.041.00 za dostupnou cenu.

Limitovaná edice hodinek Panerai Submersible Blu Notte a Balticus Deep Water Blue SET.

Rádi se potápíte a milujete sbírání drahých hodinek z limitovaných edic? Pokud jste vášnivými milovníky luxusních hodinek Panerai, ale brzdí vás jejich cena, určitě byste se měli podívat na další alternativní návrh. Stačí si místo hodinek Panerai Submersible Blu Notte PAM02068, jejichž cena se pohybuje mezi 50 a 55 tisíci liber, pořídit pánské hodinky Balticus Deep Water Blue SET Limited Edition BAL-DWOB v ceně 21 000 Kč.

Na první pohled jsou oba představené dvojče potápěče téměř identické, a to jak z hlediska konstrukce, použitých mechanismů, tak i barevného provedení. Neliší se ani použitými materiály, jako je postříbřená nerezová ocel, keramika a safírové sklo. Kromě toho u obou modelů najdete již zmíněný výrazný polštářovitý obal s rotujícím tmavě modrým vnějším prstencem a onen žádaný sportovně-elegantní styl.

Potápěčské hodinky Balticus Deep Water Blue SET Limited Edition

Jak se na opravdové potápěče sluší a patří, jak u modelu Panerai Submersible Blu Notte, tak u modelu Balticus Deep Water Blue nemohla chybět vysoká vodotěsnost 300 metrů, praktická datumovka, indexy a ručičky potažené vysoce svítivou směsí Super-LumiNova a vysoká přesnost zaručená výkonnými automatickými mechanismy.

Chcete vlastnit jedinečné hodinky, aniž byste utratili majlant? Není nic jednoduššího! Hodinky Diver Deep Water Blue SET Limited Edition BAL-DWOB patří do přísně limitované speciální edice, kterou polská hodinářská značka Balticus vydala v omezeném počtu pouhých 100 kusů pro celý svět! Chcete si zajistit lepší pohodlí při vodních sportech, včetně těch extrémních? Jednoduše a snadno vyměňte ocelový náramek za černý látkový a kožený řemínek, který je součástí sady.

Hodinky Panerai Submersible QuarantaQuattro a Herbelin Newport Diver

Svět prémiových profesionálních potápěčských hodinek nabízí profesionálním potápěčům řadu kolekcí. Díky svým technickým vlastnostem, pečlivě propracovaným parametrům a sportovnímu designu vynikají vysokým výkonem, který se osvědčí na souši i hluboko pod vodou. Právě s tímto záměrem jsou vyráběny exkluzivní potápěčské hodinky italské značky Panerai i francouzské značky Herbelin.

Jak známo, rozdíl u těchto značek spočívá v ceně a použitých komponentech. S omezeným rozpočtem se vyplatí vsadit na cenově dostupnější model Herbelin Newport Diver Automatic 1774/AN14CA, který je k dostání za necelých 35 000 Kč. Není to úplně to samé jako Panerai Submersible QuarantaQuattro PAM01229, který z druhé ruky stojí přes 200 tisíc Kč, ale jak se říká, ďábel je v detailu.

Pánské hodinky Herbelin Newport Diver odrážejí tradice francouzského hodinářství. Při pohledu na design pouzdra tohoto modelu jsou rozpoznatelné prvky, které kopírují vzhled a estetiku modelu Panerai Submersible. Podobnost je viditelná pouhým okem.

Hodinky Herbelin Newport Diver Automatic diver

Za povšimnutí stojí obálky z nerezové oceli 316L s polštářkovým tvarem, který byl velmi módní v 70. letech 20. století. Kromě toho jsou vybaveny šroubovacími korunkami a očky zajišťujícími vodotěsnost do hloubky 300 metrů a značkami potaženými luminiscenční směsí Super-LumiNova. Chybět nemohl ani černý řemínek z kvalitního elastického materiálu. V případě potápěčských hodinek Herbelin 1774/AN14CA z kolekce Newport Diver Automatic se jedná o elastomer FKM.

Proč se ještě vyplatí vsadit na hodinky od francouzského výrobce? Kvůli mimořádně přesnému švýcarskému strojku Sellita SW220-1 s automatickým nátahem a dvojité skládací sponě s bezpečnostní přezkou a speciálním prodloužením, které umožňuje nošení řemínku na potápěčském obleku.

Hodinky Panerai Submersible Forze Speciali Experience a Seiko Prospex Arnie Diver Solar

Poslední nabídkou ve srovnání alternativních hodinek jsou dva výjimečné potápěčské modely. První, pocházející ze stejné kolekce Submersible, pánské Forze Speciali Experience PAM01238 s nebetyčnou sumou dosahující až 1 250 000 CZK a druhý, jeho protějšek od japonského hodinářského gigantu Seiko z řady Prospex Arnie Diver Solar SNJ031P1.

Atraktivní model Prospex čerpá inspiraci z ikonického designu potápěčských hodinek Seiko z roku 1975. Díky výraznému kompaktnímu pouzdru, utilitární estetice, zavedeným inovacím a praktičnosti použitých funkcí najdou profesionální i rekreační sportovci spolehlivou a bezpečnou alternativu pro použití v extrémních podmínkách.

Stejné vlastnosti hodinek Seiko Prospex Arnie Diver jako u profesionálního potápěče Panerai Submersible Forze lze nalézt především ve velmi podobném, výrazném tmavě zeleném a černém barevném provedení, identickém designu silikonového a pryžového řemínku, pevné konstrukci pouzder a vysoké vodotěsnosti (i když model Prospex má o 100 m nižší vodotěsnost). V japonské prémiové verzi Divera bohužel nositel nenajde ani obálku z titanu, ani přesnost automatického strojku Panerai manufaktur.

Hodinky Seiko Prospex Arnie Diver Solar diver

Zdánlivě škoda, ale při volbě levnějšího protějšku jsou tu i výhody! Výběrem hodinek Seiko Prospex sázíte na jednu z nejlepších technologií Seiko, která je na trhu k dispozici. Za prvé, hodinky fungují na bázi nejlepšího solárního mechanismu. Zadruhé mohou potápěči využít snadno čitelný elektronický displej, funkci chronografu, budíku a automatického kalendáře. Zatřetí, čas a parametry budete moci přečíst za jakýchkoli světelných podmínek díky LED podsvícení a luminiscenční směsi LumiBrite vyplňující indexy a ručičky.

Jak je to možné? Jste připraveni ušetřit čtvrťák a utratit ho za objevování podmořského světa s pánskými hodinkami Seiko Prospex Arnie Diver Solar SNJ031P1?

Hodinky podobné hodinkám Panerai - vsaďte na prémiovou třídu za dostupnou cenu

Jste fanouškem luxusních hodinek Panerai, ale jejich cena je bohužel nad vaše síly? Pak se určitě podívejte na alternativní návrhy hodinek podobných Panerai. Ať už jste fanouškem potápěčské řady Submersible nebo námořních hodinek z řady Radiomir, tento článek vám ukáže, že se vůbec nemusíte vzdát vynikající kvality a ikonického designu značky Panerai. Vyberte si svého favorita za mnohem nižší cenu právě teď. A věřte nebo ne, je z čeho vybírat! Určitě se podívejte na širokou nabídku prémiových hodinek, které jsou k dispozici v našem obchodě


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.