Výjimečný švýcarský design a nejlepší materiály. Seznamte se s hodinkami Inventic!

Inventic

Výjimečný švýcarský design a nejlepší materiály. Seznamte se s hodinkami Inventic!

Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.

04 ledna 2023

Inventic je značka Swiss Made, kterou v roce 1915 založil Eduard Kummer. Až do 70. let 20. století se Invenční hodinky vyráběly jako jedna z kolekcí hodinek Atlantic. V roce 2022 se značka Inventic vrátila na trh jako samostatná značka. Čím vynikají mezi ostatními švýcarskými hodinkami? Která série je nejzajímavější? Odpovědi na tyto a další otázky najdete v tomto článku!

Inventic - značka se stoletou tradicí

Počátky značky Inventic sahají více než 100 let do minulosti. V roce 1915 ji vytvořil již zmíněný Eduard Kummer a samotnou značku si zaregistrovala společnost Fabrique d'Horlogerie Ed. Kummer SA se sídlem ve švýcarském Bettlachu. Inventic v pozdějších letech fungoval jako kolekce Atlantic. Jak se ukázalo, společnost Ed. Společnost Kummer má kromě značky Inventic zaregistrováno více než 100 různých značek. Není však jisté, kolik z nich bylo aktivně použito k výrobě dílů nebo celých hodinek. Je však známo, že výroba hodinek Inventic trvala od 40. do 70. let 20. století. Budování povědomí o několika značkách současně se ukázalo jako problematické, a proto bylo v 70. letech rozhodnuto pokračovat ve výrobě výhradně pod logem Atlantic. Naproti tomu se společnost Atlantic v roce 2022 rozhodla obnovit značku Inventic jako samostatnou značku v samostatném cenovém segmentu. Čím se vyznačují hodinky Inventic?

Inventic, cenově dostupná švýcarská značka

Hodinky této značky nesou označení Swiss Made, což znamená, že jsou špičkové, ručně montované a procházejí kontrolou kvality přímo ve Švýcarsku. Toto označení také zaručuje, že strojek hodinek je vyroben ve Švýcarsku a že samotné hodinky byly sestaveny v této zemi. Značka se opírá o dlouholeté zkušenosti společnosti Atlantic, které zaručují kvalitu, zkušenosti a vášeň pro tvorbu náramkových hodinek. Švýcarský původ těchto hodinek je proto nepochybně zárukou nejvyšší kvality, a přitom cenově dostupné. Značka Inventic má totiž ve své kolekci širokou škálu modelů, a to jak z hlediska designu, tak i ceny. Značka nabízí tři produktové řady, které se vyznačují různými styly a cenovými segmenty. Jak tedy vypadají jednotlivé kolekce Inventic?

Invenční hodinky

Pilot, potápěč nebo snad klasika? Tři řady hodinek Inventic

Všechny hodinky se vyznačují švýcarským původem, vysoce kvalitními součástkami a širokou škálou komplikací. Kromě toho jsou hodinky praktické - díky použití minerálního skla K1 a vysoké vodotěsnosti až 20 ATM, která umožňuje potápění bez akvalungu s hodinkami na zápěstí. Na výběr jsou samozřejmě modely pro dámy i pány.

Řada Classic - klasické hodinky a hodinky v letadlovém stylu

Modely z této kolekce se vyznačují klasickým designem, který se skvěle hodí k elegantnímu ležérnímu stylu, obleku nebo jednoduše ke každodennímu oblečení. V případě pánských hodinek má pouzdro průměr 40 mm, zatímco dámské hodinky mají průměr 32 mm. Srdcem řady je švýcarský quartzový strojek Ronda. Vodotěsnost modelů je 3 ATM. Řada Classic zahrnuje kolekce Urban Gent a Urban Lady, které jsou k dispozici na kožených, hnědých a černých řemíncích a ocelových náramcích. Jsou zachovány v minimalistickém, ale čitelném designu. Hodinky se vyznačují ciferníkem s vertikálním kartáčovaným povrchem, který doplňují indexy s arabskými linkami. Ciferníky jsou k dispozici ve třech klasických barvách: bílé, černé a modré. Řada Classic zahrnuje také kolekce City Gent a City Lady, které svým designem připomínají letecké hodinky. Hodinky mají přehledné ciferníky v bílé, černé a šedé barvě, takže se hodí jak pro každodenní nošení, tak pro slavnostnější příležitosti. Kolekce obsahuje dva modely na černém a hnědém koženém řemínku imitujícím texturu krokodýlí kůže. Třetí varianta má náramek z nerezové oceli. Všechny modely jsou založeny na švýcarském strojku Ronda 515.

Inventic Urban

Trend line - potápěčské a šperkové hodinky pro dámy

Kolekce Trend se vyznačuje poněkud odvážnějším designem. Převládají zde zajímavé kombinace kartáčovaných a leštěných povrchů. Modely jsou vybaveny vysoce odolným minerálním sklem K1, které kombinuje vlastnosti minerálního a safírového skla. Hodinky jsou založeny na strojku Ronda Swiss Made. Řada se skládá z kolekcí Active Gent a Active Gent 02. Hodinky se vyznačují klasickým stylem v městském prostředí. Mají pouzdra z nerezové oceli s leštěným tělem a kartáčovanými oušky. Číselníky jsou zakončeny radiálním řezem, který na povrchu vytváří vzor, jenž se na světle jakoby "rozprostírá" po celém číselníku. Modely mají lineární indexy, v případě kolekce Active Gent navíc potažené luminiscenční vrstvou. K dispozici jsou hodinky na kožených řemíncích a ocelových náramcích. V řadě Trend je také perfektní nabídka pro ženy, které kromě klasických hodinek hledají i šperkový doplněk. Odpovědí je kolekce City Lady 02 s 8 krystaly umístěnými na ciferníku hodinek místo minutových indexů. Obal o průměru 36 mm je vyroben z nerezové oceli. Modely jsou k dispozici na náramcích z nerezové oceli ve dvou barvách a na černém koženém řemínku s texturou krokodýlí kůže. Mezi hodinkami řady Trend jsou také potápěčské hodinky s vodotěsností 10 ATM. Tyto potápěčské hodinky se vyznačují velmi zřetelnými ručičkami a indexy s luminiscenční vrstvou a v případě kolekce Diver 02 také otočným rámečkem s vyrytou potápěčskou stupnicí s luminiscenční vrstvou. Jedná se o model, který nabízí základní funkce potápěčských hodinek s praktičností a stylem ideálním pro každodenní nošení. Řadu Trend doplňuje kolekce Urban Gent 02, která se vyznačuje mimořádně čitelným ciferníkem. To je způsobeno kombinací arabských a lineárních indexů a nanesením luminiscenčního povlaku. Plášť hodinek o průměru 42 mm je opatřen kartáčovanou povrchovou úpravou, takže celkový vzhled je matný. Kolekce zahrnuje dva modely na měkkém koženém řemínku s prošíváním na okrajích a na ocelovém náramku.

Invicta Urban Diver

Řada Premium - špičkové hodinky pro ty, kteří hledají funkční řešení.

Řada Premium je určena pro ty nejnáročnější. Zahrnuje hodinky s chronografem, hodinky s kompresorem a hodinky s funkcí GMT. Všechny jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů - vodotěsnost těchto hodinek je 20 ATM. Srdcem řady je švýcarský strojek Ronda. Řada Premium zahrnuje kolekci Active Aqua, což jsou modely typu Compressor. Vyznačují se obálkou, která má svůj původ v potápěčských hodinkách. Název je odkazem na patentované řešení Super-Compressor společnosti EPSA ze 60. let 20. století, kdy byl tlak vody určen k dalšímu utěsnění obálky pod vodou. Pro uživatele tato konstrukce znamenala umístění otočného rámečku pod sklo a přidání korunky na 2. hodině pro ovládání jeho indikací. Ačkoli dnes již ne všechny obálky využívají řešení EPSA, samotný design kompresoru se stal ikonickým a rozpoznatelným. V kolekci Active Aqua jsou k dispozici čtyři barvy ciferníku: modrá, zelená, oranžová a černá. Řada Active Chrono se naopak vyznačuje typickým sportovním designem. Modely této kolekce jsou vybaveny chronografem a funkcí tachymetru. Velmi funkční nabídkou, zejména pro často cestující, je kolekce Active Aero GMT. Hodinky s GMT (Greenwich Mean Time) jsou modely vybavené funkcí GMT, která umožňuje odečítat čas z různých časových pásem. Hodinky tohoto typu nejčastěji používají piloti, obchodníci nebo častí cestovatelé. Hodinky vybavené modulem GMT umožňují pohodlně odečítat čas bez ohledu na to, v jakém časovém pásmu se nacházíte. Hodinky s takovou funkcí jsou pro uživatele mimořádně pohodlné, protože například při letu z Polska do Austrálie můžeme sledovat čas v obou časových pásmech. V této kolekci jsou tři modely, mají plášť o průměru 42 mm, který je kartáčovaný a jeho kroužek je lesklý. Vodotěsnost modelů je 20 ATM. Na obálce je šroubovací korunka, která je dokonalým zakončením této třídy vodotěsnosti, a také otočná vložka kolem ciferníku, která umožňuje odečítat časová pásma.

Inventic Active Aero

Hodinky Inventic jsou k dispozici v obchodě s hodinkami

Po prozkoumání rozsáhlé nabídky společnosti Inventic zbývá vybrat model, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Kolekce Classic, Trend a Premium jsou k dispozici v internetovém obchodě Hodinkovna.cz. Který model nejlépe doplní váš styl?


Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.