Svět exotických hodinek

Zvědavost

Svět exotických hodinek

Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.

04 října 2023

Výrobci nebo světové celebrity se již po generace inspirují krásou přírody kolem nás, zvířaty nebo ročními obdobími, aby znázornili jejich velkou sílu a vliv na fungování světa. Představy děsivých bouří, nekonečných oceánů nebo jiných živlů rozhodně zaujmou představivost mnoha z nás. Za zmínku stojí zejména často používaný motiv zvířat. Proč je tak úspěšný? Myslím, že odpověď je jednoduchá - je člověku vlastní a rozhodně ovlivňuje příjemnou náladu.

Různé zvířecí motivy používané na hodinkách

Zvířecí potisk je nejčastěji voleným motivem v kolekcích světových značek. Obvykle byl použit hlavně na oděvních kouscích: šatech, kalhotách, košilích nebo i botách. Stále častěji se s ním však setkáváme i v ozdobách šperků nebo jako s oblíbeným motivem výrobců hodinek. Zvířecí prvky na hodinkách si možná spojujeme s poněkud dětským motivem a výraznými barvami, ale zaručuji vám, že tomu tak není. Přidání zvířecího motivu na ciferník, řemínek nebo pouzdro nejenže činí tento konkrétní model jedinečným, ale také dodává stylizaci tzv. drápek. Díky tomu můžeme celému světu ukázat své emoce a vyjádřit se například prostřednictvím motivu lva na ruce.

Hodinky Plein Sport s motivem zvířete

Oblíbené značky využívající zvířecí motivy

Podívejme se na některé oblíbené značky hodinek, které jsou na trhu již mnoho let a neustále nás překvapují novými nápady. Mnohé z těchto společností mají různé styly fungování, které jsou obohaceny o nové nápady související s průmyslem a vývojem výrobků. Certina, Guess nebo Emporio Armani jsou jen zástupnými světovými výrobci, kteří ve svých návrzích používají zvířecí motivy.

Hodinky Cluse s motivem zvířete

Móda - samozřejmý a nejlépe hodnocený potisk na hodinkách

Trend zvířecích obrázků si rychle našel své místo ve světě módy. Tento motiv vždy přitahoval pozornost světových návrhářů, kteří se jej rozhodli využít. Oblíbené Fashion weeki, které se konají na různých místech světa, jsou obrovskou událostí, na níž mohou návrháři předvést své nejnovější kolekce. Mnohé z nich jsou inspirovány zvířecím motivem, který si získává srdce mnoha celebrit, jež jsou dlouhodobě příznivci například kabátů s leopardím vzorem.

Hodinky Michael Kors s motivem zvířete

Značky jako pomocná ruka

V době internetu a velkého povědomí lidí o utrpení zvířat se mnoho světových společností rozhodlo zvířatům pomáhat. Uznávaná značka Certina je švýcarský výrobce hodinek s dlouhou historií na trhu. Certina využívá svého místa v oboru k šíření ekologických postojů. Důkazem toho je partnerství a podpora organizace Sea Turtle Conservancy (STC). Podrobnosti o partnerství prémiové značky s želví organizací se dozvíte po kliknutí na níže uvedený odkaz.

Hodinky Certina STC

Sledujte příznivce zvířat

Lidská mysl skrývá mnoho záhad. Jedním z nejzajímavějších je schopnost představivosti. Tímto způsobem můžeme vidět něco, co ve skutečnosti neexistuje. Mnoho fanoušků různých hodinek tak zavedlo jejich pojmenování zcela náhodně. Jejich představivost jim vsugerovala určitý obraz, který byl ve skutečnosti pojmenován a je nedílnou součástí některých modelů. Dnes si vezmeme pod drobnohled oblíbený "žralok". Přezdívka takových hodinek samozřejmě souvisí s jejich vzhledem. Náramek typu "mesh" vypadá jako síťovina, která je přirovnávána ke kůži tohoto dravce. Stojí za zmínku, že tento typ náramku 100% odráží žraloka pouze pod mikroskopem.

Hodinky Yema s motivem pandy

Za zmínku stojí také neméně oblíbené a dobyvatelské hodinky typu panda. Hodinky s chronografem panda jsou modely, které mají dva nebo tři dílčí ciferníky. Díky svému designu připomínají toto malé zvířátko a jsou velmi oblíbené.

Trvalý trend

Zvířecí motiv je rozhodně trvalou součástí světa módy. Dá se říci, že se jedná o stále TOP trend, který neklesá v žebříčcích a poráží své soupeře. Nabídka výrobců různých značek je tak široká, že si každý najde výrobek, který splňuje jeho požadavky. Výběr bláznivých hodinek vám rozhodně umožní upoutat pozornost a dobýt módní svět.


Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.