Řemeslné hodinky U-BOAT jako pocta Itálii a New Yorku

Novinky

Řemeslné hodinky U-BOAT jako pocta Itálii a New Yorku

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

27 ledna 2023

Řemeslná zručnost hodinářské výroby U-BOAT se projevuje nejen v samotném interiéru, ale především v zářivém exteriéru. Krása a jedinečný, až umělecký výraz jsou zachyceny v nové, silně limitované kolekci U-BOAT Firenze a Roma, která je poctou rodné Itálii. Byla oznámena také verze U-BOAT New York. Všechny hodinky navrhl Italo Fontana. Jejich výroba byla svěřena toskánským zlatníkům. Objevte skutečné mistrovské dílo vykované ze stříbra a bronzu.

U-BOAT - obálky s obrázky památek, vyrobené ze stříbra a bronzu

Základem řemeslného zpracování byly dva kovy - stříbro a bronz. Právě na nich pracovali italští zlatníci, aby vytvořili tato umělecká díla. Obálky zobrazují reliéfy a zároveň oslavují italské umění. Hodinky s bronzovými obálkami jsou věnovány Florencii. Po celé délce pravé strany obálky si všimneme rozlehlého florentského mostu Ponte Vecchio. Na protější straně je zvěčněna katedrála Santa Maria del Fiore. Víko zdobí laserem vyrytý obraz Michelangelovy sochy Davida. Stříbrná verze zachycuje římský umělecký úspěch. Pravou stranu obálky zdobí vyřezávané Koloseum a na straně s krajkou je vyobrazena bazilika svatého Petra. Na víku je vyobrazen římský vlk.

U-boat Firenze a Roma

Forma kolekce U-BOAT Firenze a Roma zachycuje atmosféru starověké Itálie. Číselníky a ručně vyřezávané lunety jsou speciálně zestárlé. Zajímavou nuancí, která brání modernizaci těchto kusů, je použití béžové a bílé luminiscenční směsi. Hodinky mají charakteristické prvky značky U-BOAT, kterými jsou korunka na 9. hodině a římské číslice na indexech 4,8,12. Je těžké nebýt ohromen prací na detailech a vynikajícím ztvárněním toskánského architektonického dědictví, zvláště když oko zaujme ještě více při každém pohledu. Luxus kolekce podtrhuje řemínek z vybrané aligátoří kůže.

U-BOAT Italia

Zajímavé je, že značka oznámila další design, který neodkazuje ani tak na Itálii, ale..... New York! Podobně i zde máme k dispozici dvě verze, jednu ve stříbrné a druhou v bronzové barvě. Na obálkách o průměru 45 mm je vyobrazen slavný Brooklynský most, na druhé panorama města a Empire State Building. Na výstřihu je laserem vyrytá socha Svobody. Výrazná korunka na levé straně je osazena obrovským černým briliantem o hmotnosti 1,30 až 2,00 v obou verzích.

U-Boat New York

U-BOAT Firenze a Roma - těžko dostupná limitovaná edice a její cena

Limitovaná edice obsahuje 88 kusů modelu U-BOAT Firenze a dalších 88 kusů modelu U-BOAT Roma. Všechny jsou ukázkou ruční práce a kupující takového zboží si může být jistý, že žádné hodinky nejsou stejné. Rozdíly v práci zlatníků jsou patrné pouze v detailech. V současné době jsou hodinky U-BOAT k dostání pouze ve vlajkových salonech ve Florencii a Římě.

U-boat firenze roma víko


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.