Recenze chytrých hodinek Manta Alexa - moderní design ve spojení s funkčností

Recenze

Recenze chytrých hodinek Manta Alexa - moderní design ve spojení s funkčností

Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.

07 března 2023

Dnes vám přináším recenzi chytrých hodinek od polské značky Manta, jejíž chytré hodinky se nedávno objevily v našem obchodě. Pojďme zjistit, jak si model Alexa vede při každodenním používání, jaké funkce nabízí a jaký je můj celkový dojem po několika týdnech testování.

Chytré hodinky Manta Alexa - první dojmy

Měl jsem tu čest otestovat model Manta Alexa SWU501SL. Jedná se o verzi se stříbrným síťovaným náramkem a vyměnitelným černým koženým řemínkem. Celé je to zabalené v podlouhlé krabičce. Co zaujme hned po otevření, je extrémně tenká a tenká obálka. Díky tomu průměr 43 milimetrů neohromí ani drobné ženské zápěstí. Součástí balení je také magnetický nabíjecí kabel USB, uživatelská příručka a již zmíněný kožený řemínek.

Krabička chytrých hodinek Manta Alexa

Vzhled a technické specifikace chytrých hodinek Manta Alexa

Chytré hodinky Manta Alexa mě překvapily svým elegantním ležérním charakterem. Stříbrný rámeček kolem displeje dodává modelu eleganci a šmrnc. Hodinky vypadají skvěle jak se síťovaným náramkem, tak s koženým řemínkem. Výměna trvá několik sekund a je báječně snadná díky tomu, že je založena na jednoduchém rychloupínacím mechanismu. Náramek i řemínek mají poměrně široký rozsah nastavení.

Vyměnitelný náramek chytrých hodinek Manta Alexa

Barevný displej AMOLED si zaslouží samostatný odstavec. Ovládá se dotykem a rozsvítí se při pohybu zápěstí nebo stisknutí korunky. A co je pro mě nejdůležitější - má skvělou kvalitu. Barvy jsou ostré a zobrazený obsah je dobře čitelný. Ciferník je možné vybrat z dostupných motivů nebo si nastavit vlastní obrázek či fotografii. I při volbě druhé možnosti jsou všechny detaily velmi dobře viditelné.

Displej chytrých hodinek Manta Alexa

Menu je intuitivní a dostupné v polštině. Tažením doleva získáte přístup ke kruhovým ikonám a doprava k nejdůležitějším funkcím, které jsou pohodlně po ruce. Přejetím prstem nahoru se zobrazí nejnovější oznámení, přejetím prstem dolů základní nastavení. Možnost Always on display (Vždy na displeji) udržuje obrazovku neustále rozsvícenou.

A co baterie? Podle údajů výrobce vydrží až 14 dní a toto prohlášení nezklame. Při standardním používání s 3-4 tréninky týdně hodinky právě fungovaly nepřetržitě asi 2 týdny. O pohodlí, že nemusíte často nabíjet, se snad ani nemusím zmiňovat.

Vzhled chytrých hodinek Manta Alexa

Funkčnost chytrých hodinek Manta Alexa

Funkce, které jsou užitečné na denní bázi

Mezi funkce hodinek Manta, které se budou hodit při každodenním používání, patří možnost ovládat prostřednictvím hodinek fotoaparát a hudbu v telefonu. Obě možnosti fungují bezchybně. Oznámení z chytrých hodinek pokrývají snad všechny možné aplikace, které používám. Režim Nerušit a vyhledávání telefonu jsou u podobných zařízení již standardem, takže zde nemohly chybět.

Zdravotní funkce

Lidé, kteří mají rádi přehled o svých tělesných parametrech, by měli být spokojeni. Měření patří mezi nejpřesnější, pokud jde o modely v této cenové kategorii. Pomocí hodinek změříme krevní tlak, srdeční tep a okysličení. Samozřejmě je třeba počítat s tím, že se nejedná o lékařský senzor, ale pro první ověření, kdy se cítíte hůře, poslouží dobře. Model má také funkci monitorování spánku, na kterou si také nemohu stěžovat. Přesně určuje čas usnutí a probuzení, měří délku trvání fází hlubokého a lehkého spánku a návaznost první z nich, navíc zobrazuje odkaz na normu. Je možné nastavit připomenutí hydratace a cvičení, což se bude hodit těm, kteří potřebují podporu při vytváření správných návyků.

Chytré hodinky Manta Alexa

Sportovní funkce

Co se týče sportovních funkcí, chytré hodinky disponují základními - počítadlem kalorií, počítadlem kroků a ujeté vzdálenosti- a také základními sportovními režimy - chůze, běh, jízda na kole, turistika, stacionární kolo, skipping, jóga, veslování, orbitrek, různé týmové sporty, jízda na kolečkových bruslích, tanec nebo horolezectví. Pro běh, chůzi a jízdu na kole vám aplikace nabízí možnost využití GPS sdílené s vaším chytrým telefonem. Je však třeba poznamenat, že se nejedná o typické sportovní chytré hodinky a funkce v této oblasti hrají spíše doplňkovou roli. Model bude vhodný pro lidi, kteří sportují rekreačně.

Chytré hodinky Manta Alexa - shrnutí

Doporučuji chytré hodinky Manta? Ano. Komu? Lidem, kteří potřebují užitečnou součást každodenního vybavení se základními funkcemi, a navíc na zápěstí vypadají skvěle. Model vypadá dražší, než ve skutečnosti je, a to díky decentním materiálům použitým při jeho výrobě. Představuje výbornou volbu pro ty, kteří se nechtějí trápit s každodenním nabíjením baterie.


Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.