Působivé novinky U-BOAT - Classico 45 Tungsteno a Capsule Automatic Limited Edition

U-Boat

Působivé novinky U-BOAT - Classico 45 Tungsteno a Capsule Automatic Limited Edition

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

09 února 2024

Italská značka U-BOAT zahájila rok 2024 na vysoké úrovni a představila dva působivé nové produkty. Jednou z nich je nejnovější iterace řady Classico s 45milimetrovým pláštěm, wolframovým rámečkem a patentovaným systémem uvolňování korunky. Hodinky budou k dispozici ve třech variantách. Druhou novinkou je nová verze modelu Capsule, který je dlouhodobě oblíbený pro svůj jedinečný design a rozměry (50 milimetrů). Modely budou k dispozici v pěti, limitovaných edicích.

 
  • Italo Fontana, tvůrce značky U-BOAT, představil na začátku roku 2024 dvě velkolepé novinky.
  • Jedná se o poslední díl řady Classico a novou verzi modelu Capsule.
  • Hodinky jsou k dostání v obchodě Hodinkovna.cz
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu
 

Síla hodinek U-BOAT Classico 45 Tungsteno

HodinkyU-BOAT Classico 45 Tungsteno jsou tak grandiózní, že je lze jen stěží označit za běžný doplněk. Jedná se o pozoruhodný doplněk, který spojuje sílu kovu s elegantním designem. Když už mluvíme o kovu, pozornost si zaslouží především rámeček vyrobený z wolframu, nejtvrdšího kovu na světě. Rámeček je usazen na 45 milimetrů dlouhém obalu z nerezové oceli AISI 316L se saténovou povrchovou úpravou. Ciferník doplňují komplikace v podobě data dne v měsíci, denního času a chronografu.

 

u-boat Classico 45 Tungsteno beige

 

Lineární indexy a arabské číslice a ručičky jsou luminiscenčně potaženy technologií Super-LumiNova. Ciferník je chráněn před nepříznivými vnějšími vlivy safírovým sklem s antireflexní vrstvou. Na výběr jsou tři modely hodinek Classico 45 Tungsteno s různými barvami číselníku: béžová(U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9568), zelená (U-BOAT Classico 45 Tungsteno9581) a černá (U-BOAT Classico 45 Tungsteno 9567). Hodinky jsou rovněž vybaveny patentovaným systémem uvolňování korunky MOVELOCK, který je umístěn, jak je u značky U-BOAT obvyklé, na levé straně.

 

U-BOAT Classico 45 Tungsteno zelená

 

Srdcem modelu je automatický strojek Selita SW500, personalizovaný podle standardů U-BOAT - s personalizovaným rotorem zdobeným logem značky. Chronografický strojek je osazen 25 drahokamy a má 62hodinovou rezervu chodu. Vodotěsnost hodinek je 10 ATM a vodotěsnost pouzdra zvyšuje 7šroubový šroubovací zadní kryt, který má otvor ve tvaru písmene U, jímž lze pozorovat mechanismus. Celek doplňuje kvalitní kožený řemínek s prošíváním z voskované bavlny, který je šitý toskánskými řemeslníky.

 

U-BOAT Classico 45 Tungsteno černá

 

Duch podmořských strojů inspiroval Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic

Hodinky Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic se točí kolem steampunkové estetiky, přičemž inspirací při tvorbě jejich designu byly podvodní stroje z románů Julese Verna. Čtyři modely jsou limitovány na 200 kusů. Dva z nich mají béžový ciferník a velikost obálky 45 milimetrů (Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic 8809) nebo 50 milimetrů (Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic 8807). Verze s černým číselníkem jsou Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic 8808 s obálkou o velikosti 45 milimetrů a Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic 8806 s obálkou o velikosti 50 milimetrů.

 

Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic

 

Limitovaná na pouhých 90 kusů je Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic 8805, která má obálku z titanové gradace 5, nikoli z nerezové oceli AISI 316L nebo oceli s PVD povlakem jako ostatní modely. Každá varianta je vybavena bočním safírovým sklem po obvodu. Titanový model je navíc vybaven subciferníkem pro letní čas, který ostatní verze v řadě nemají. Číselník hodinek tvoří tři na sebe navazující kovové ciferníky s výřezem a viditelným otvorem pro páčku korunky. Jsou vybaveny datem dne v měsíci, indexy a arabskými číslicemi, které jsou vyrobeny z kartáčovaného kovu a vyplněny technologií Super-LumiNova, stejně jako kovové ručičky. Ciferník je krytý vypouklým safírovým sklem s antireflexní vrstvou na vnější straně.

 

Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic czarno niebieski

 

Korunka hodinek má patentovaný systém uvolňování - MOVELOCK. Šroubovací zadní stranu pouzdra zdobí laserová rytina batysféry z roku 1930 (ocelová sférická kapsle používaná k pozorování pod vodou). Kromě toho je zde umístěna plaketa s číslem omezení. Vodotěsnost 10 ATM umožňuje plavání na hladině s hodinkami na zápěstí. Nové modely Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic jsou vybaveny automatickým strojkem SW 200 Sellita s 26 jewely a rezervou chodu 41 hodin. Hodinky mají laserem řezaný řemínek, ručně vyrobený z telecí kůže a zpracovaný podle tradičních řemeslných technik.

 

Limitovaná edice U-BOAT Capsule Automatic dekiel


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.