Půlstoletí legendy - Casiotron obohacený o moderní technologie v limitované edici

Casio Vintage

Půlstoletí legendy - Casiotron obohacený o moderní technologie v limitované edici

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

05 března 2024

Značka Casio slaví 50. výročí jedinečného modelu. V roce 1974 představil výrobce světu své první náramkové hodinky. Tento model přinesl na hodinářský trh závan inovace, neboť díky funkci automatického kalendáře odstranil nutnost měsíčních oprav data. U příležitosti uplynutí půlstoletí od této události představuje společnost Casio limitovanou edici hodinek Casiotron osvěženou a doplněnou o moderní funkce.

  • Společnost Casio slaví 50. výročí uvedení svých prvních náramkových hodinek na trh.
  • Při této příležitosti výrobce představil technologicky obohacenou verzi modelu Casiotron.
  • Tyto hodinky, jejichž počet je omezen na 4000 kusů, budou k dostání v obchodě Hodinkovna.cz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

Casiotron TRN-50: evoluce elektronických hodinek

První hodinky Casiotron byly výjimečné tím, že kromě toho, že byly prvními hodinkami Casio, byly také jedněmi z prvních elektronických hodinek vůbec. Takové hodinky byly pro spotřebitele velkou novinkou a rychle si získaly oblibu. Společnost Casio byla jedním z prvních výrobců, kteří byli schopni takový výrobek nabídnout, a to díky svým zkušenostem s výrobou elektronických kalkulaček.

Casio Casiotron

Nyní byl na počest této legendy vytvořen model Casio Casiotron TRN-50, který je originálu až matoucím způsobem podobný. Je však vybaven několika moderními technologiemi pro větší praktičnost a pohodlí. Systém rádiové synchronizace času je zajištěn příjmem časových kalibračních signálů vysílaných ze šesti stanic po celém světě. Funkce Mobile Link v kombinaci s technologií Bluetooth umožňuje propojení hodinek s chytrým telefonem, který zajišťuje přesné měření času a automatickou aktualizaci časových pásem. Hodinky Casiotron TRN-50 mají navíc možnost dobíjení díky solární energii - Tough Solar.

Casio Casiotron porovnání staré nové

4000 kusů hodinek Casiotron TRN-50

Stejně jako původní verze z doby před 50 lety mají i osvěžené hodinky Casio šroubovací víčko. Bylo vyrobeno ze skla, aby umožňovalo příjem rádiových vln prostřednictvím vestavěné antény. Symbol viditelný na zadní straně pouzdra byl přepracován a obsahuje grafiku k 50. výročí a číslo limitované edice. Na trhu bude k dispozici 4 000 kusů tohoto speciálního modelu. Pouzdro a náramek jsou vyrobeny z ušlechtilé oceli a displej kryje minerální sklo. Vodotěsnost hodinek je odhadována na 5 ATM, což je ochrání v případě většího postříkání.

Víko Casio Casiotron

Ve snaze o efektivní využití omezených světových zdrojů značka Casio přehodnotila balení své standardní kolekce hodinek. Přijetím papíru jako primární suroviny se výrobci podařilo dosáhnout snížení spotřeby plastů o přibližně 82 % ve srovnání s běžnými obaly. Krabička tohoto výročního modelu Casiotron je rovněž vyrobena z ekologického papíru bez obsahu plastů.

Krabice Casiotron


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.