Prémiové hodinky Schaumburg - umění a avantgarda z německé manufaktury

Schaumburg

Prémiové hodinky Schaumburg - umění a avantgarda z německé manufaktury

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

29 července 2022

Luxus, originalita a netradiční přístup k výrobě hodinek již léta fascinují a inspirují sběratele z celého světa. V této úzké a velmi náročné mezeře se německá značka Schaumburg velmi dobře prosadila a sklízí velkolepé mezinárodní úspěchy. Stejně jako Alenka vstoupila do říše divů, vstupte i vy do kouzelné země Schaumburg a prémiových hodinek.

Schaumburg - německé exkluzivní prémiové hodinky od řeky Weser

Před 24 lety, přesněji v roce 1998, založil Frank Dibakowski vlastní značku hodinek, která se liší od všech ostatních, ohromuje svým řemeslným zpracováním, propracovaností a fascinuje návrhy, na nichž osobně pracuje sám majitel. Tehdy se v oblasti řeky Weser v městečku Rinteln začal psát příběh exkluzivních hodinek Schaumburg. Příběh, který pokračuje dodnes a neustále si získává další a další fanoušky. Výrobce dosáhl tak velkého úspěchu díky použití vysoce kvalitních materiálů, důrazu na řemeslné zpracování každého detailu a využití vlastních řešení při úpravách švýcarských mechanismů s jejich komplikacemi.

Schaumburg hodinky Německá prémiová manufaktura

Schaumburg - prestižní manufaktura a luxusní řemesla

Reputaci Schaumburg Watch Manufacture nezakládá na masové výrobě směřující ke kvantitě a co nejrychlejší práci, ale na individuálním přístupu k co nejlepší luxusní kvalitě a zaměření na hodinářské znalosti a dovednosti. Veškerá práce je zaměřena na rozvoj nových a neotřelých nápadů a jejich realizaci.

Čím se liší výroba prémiových hodinek v Schaumburgu?

  • Individuální CNC výroba, tj. pokročilá a extrémně přesná počítačová technologie používaná k výrobě jednotlivých částí mechanismů, desek a mostů.
  • Individuální CNC obrábění povrchu - vytváření rytin, personalizace a použití různých typů povrchových řezů.
  • Řemeslné zpracování, které umožňuje ruční dokončování dílů mechanismu od přesného rytí až po skeletování a celkovou montáž
  • Specializovaná výroba povrchových struktur u hodinek - podrobování jednotlivých hodinkových součástek úpravám, jako je pískování, galvanické pokovování, patinování, stárnutí kovů, barvení atd.
  • Individuální úprava surových číselníků vyrobených např. z mosazi nebo damaškové oceli.
  • Ručně šité speciální kožené řemínky, podepsané laserovou značkou "made with love".
  • Důsledná kontrola kvality prováděná v každé fázi výroby - jak optickými kontrolními metodami, tak pomocí sofistikovaných počítačů.
  • Provádění náročných a specializovaných testů a zkoušek vodotěsnosti a tlaku s výsledkem 600 barů / 6000 metrů.

Hodinky Schaumburg Německá manufaktura prémiové výroby

Schaumburg - objevte mistrovské hodinářské kolekce

Schaumburg hodinky jsou malá mistrovská díla, která dokáží šokovat a zaujmout nejednoho nositele a milovníka luxusních předmětů. Každý detail je odkazem na renesanční dědictví, řemeslné mistrovské dílo, které nelze zfalšovat. Klasické tvary se snoubí s bohatým, složitým zdobením a zdánlivě těžké prvky v konečném designu jsou poctou hodinářskému řemeslu, lehkosti tvarů a prchavým snům o neskutečném a výjimečném. Nevěříte tomu? Objevte několik seriálů, které zaručeně nemůžete nechat bez povšimnutí!

Schaumburg Classoco - tradiční hodinářství v moderním pojetí

Každá prémiová manufaktura má ve svých kolekcích nějakou tu klasiku, která je ukázkou tradičního a nadčasového zpracování. Řada Schaumburg Classoco není jiná - ale není to jen standardní řada pánských obleků. Proč? Jedná se o speciální řadu náramkových hodinek s jasným a zajímavým designem, který odpovídá měnícím se trendům. Jsou dokonalým doplňkem pro nošení při různých pracovních a společenských příležitostech a díky kombinaci kůže, oceli a tlumených barev budou úžasným pamětním dárkem například k výročí svatby, povýšení v práci, obhajobě diplomové práce a dalším příležitostem.

Hodinky Schaumburg Classoco Cocktail

Stojí za to podívat se na modely v podkolekcích The Malus a Cocktail. Zdánlivě nic neobvyklého - tradiční obálky z broušené a leštěné nerezové oceli, ale..... že něco je patrné při bližším pohledu. První řada nabízí hodinky, jejichž řemínky jsou celé ušité z jablečného vlákna. Jsou elegantní a stylové a mnohem odolnější než standardní kožené řemínky. Druhá z řady - Cocktail - se vrací do 50. let 20. století, a proto bylo dbáno na to, aby okraje obálek a jejich uši byly řádně zakončeny. Kouzlo však spočívá v ciferníku, respektive v ukazateli času. Hodiny se odečítají ze tří disků různých velikostí. Největší z nich jsou hodiny, prostřední minuty a nejmenší vteřiny. Zdánlivě klasický design, ale pozor - nenechte se oklamat!

Schaumburg MooN - vesmír na dlani

Když mluvíme o Schaumburg Manufacture, je těžké přehlédnout jednu z jejích stěžejních kolekcí - Schaumburg MooN. Nejsou to jen modely s funkcí ukazatele fáze měsíce, ale především vesmír uzamčený v ruce, nebo spíše na zápěstí, a synonymum pro mistrovské dílo. MooN hodinky mají jedno společné - fotografický motiv Měsíce a realistické prvky související s vesmírem. Je pozoruhodný tím, že je nejpřesnějším fázovým indikátorem na trhu s úplným cyklem přirozené družice trvajícím 29,52 dne, pohyblivou simulací zemského stínu a zahrnutím rozdělení mezi severní a jižní polokoulí. Díky mimořádné přesnosti a preciznosti je maximální indikační odchylka 24 hodin za 122,5 roku!

Hodinky Schaumburg MooN Crater

To však není vše, každá dílčí kolekce řady Schaumburg MooN je jiná. V jakém smyslu? Pokud se na ciferníky podíváte pozorněji, zjistíte, že každý z nich svou strukturou a designem připomíná povrch měsíce nebo hvězdné oblohy. Asociace jsou správné a pro zvýšení realistického efektu použili výrobci pro tento účel speciální materiály. V MooN Meteorite ciferníku je krásný vzor Widmanstätten. Vznikl z úlomků asteroidů z pásu asteroidů mezi Marsem a Jupiterem. Ciferník MooN Galaxy je zase důmyslně vyroben z pravého, drahého zlatého kamene, který byl vynalezen v 16. století mnichy a alchymisty a jehož recept dodnes zůstává velkou záhadou. V podsbírce MooN Crater lze naopak vidět jasné odkazy na charakteristický vzhled měsíčních kráterů. Každý z ciferníků je vyroben ručně a pro dosažení požadovaného efektu je ošetřen procesem patinování. Působivé? A to jsou jen některé z inovací, které designéři do této luxusní řady zavedli!

Schaumburské unikatorium - hlídaná země pohádek, bájí a pověstí

Sofistikované, originální a krásné provázejí další fascinující a avantgardní řadu luxusních hodinek - Schaumburg Uniquatorium. Spojuje v sobě ideály klasické krásy a vytříbené elegance s uměleckým řemeslem, skutečným uměním. Každé hodinky z této úžasné kolekce jsou složitým řemeslným dílem v omezeném počtu kusů. Jejich pečlivé řemeslné zpracování vyžadovalo hodiny pečlivé práce hodinářů. Při jejich výrobě byla použita celá řada technik, od rytí do oceli a barvení za tepla až po kompletní ruční skeletování a rhodiování mechanických mechanismů s ručním nátahem.

Hodinky Schaumburg Uniatorium Strom štěstí

Takto můžeme obdivovat takové dílčí řady exkluzivních hodinek Schaumburg Uniquatorium, jako jsou mimo jiné:

  • Říše divů - je kouzelný svět Říše divů a nádherných květinových motivů zobrazený pomocí ozdobného skeletového ciferníku s plně odkrytým mechanismem;
  • Ice Crystal - fenomenální a jedinečně zdobený skeletový ciferník přenese nositele do světa ledovce - stříbrné a modré části mechanismu připomínají jemné ledové krystalky a křehké sněhové vločky;
  • Paläonhorologie - zaujme úžasným kostěným ciferníkem a poněkud neobvyklým zpracováním jednotlivých částí mechanismu - přímý odkaz na lidskou kostru a tvar lidských kostí.

Kolekce hodinek Schaumburg Unikatorium šokuje, a přesto to není veškerá nabídka německého výrobce. Jedná se o jedinečné hodinky, které ukazují kreativní a nápaditou stránku manufaktury a jejího zakladatele Franka Dibakowského.

Hodinky Schaumburg Uniatorium Aranea

Schaumburg - prémiová řada avantgardních hodinek

Německá manufaktura Schaumburg Watch je fenoménem na trhu luxusních hodinek. Rádi překvapujete, šokujete nebo jste milovníkem klasické krásy a luxusu? Určitě si prohlédněte nabídku hodinek značky Schaumburg. Na stránkách našeho internetového obchodu najdete jak elegantní prémiové modely, které vzdávají hold tradičním hodnotám, tak modely s avantgardním uměním. Nečekejte, co pro vás chystáme!


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.