Pánské hodinky s fázemi měsíce. Naše návrhy

TOP

Pánské hodinky s fázemi měsíce. Naše návrhy

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

17 července 2023

Ukazatele fáze měsíce jsou jednou z nejzajímavějších komplikací hodinek. Souvisí s měřením času a sladěním životního rytmu s měsíčním cyklem a jeho jednotlivými fázemi na základě pečlivého pozorování noční oblohy. Mnoho renomovaných hodinářských značek vzhledem k rostoucímu zájmu o tuto funkci navrhuje nejen praktické, ale i fantazii podněcující hodinky s ukazatelem měsíčních fází. Jak funguje komplikace fáze měsíce? Jak z ní vyčtete potřebné informace? Jaké hodinky s funkcí fáze měsíce byste si měli vybrat? To se nyní dozvíte v následujícím článku!

Co je to ukazatel fáze měsíce?

Hodinkys funkcí fáze Měsíce nejsou nic jiného než hodinky vybavené komplikací mechanismu ukazující aktuální fázi Měsíce. Stojí za zmínku, že se nejedná o novou technologii. Zařízení pro sledování cyklu a pozorování noční oblohy byla známa již ve starověku. Nejstarším příkladem tohoto typu byla řecká Antikythéra, ručně poháněný model sluneční soustavy, který umožňoval sledovat polohu nebeských těles.

Pánské hodinky Aerowatch s fázemi měsíce

Až do 18. století se k určování fází Měsíce používaly samostatné měřicí přístroje. Tehdy se začaly objevovat první astronomické hodiny s výše zmíněným ukazatelem, ale především jako součást vybavení katedrál a kostelů. Teprve ve 20. století, po nástupu náramkových hodinek, začali hodináři tuto funkci začleňovat do základních hodinových komplikací.

Čím se vyznačují hodinky s funkcí fáze Měsíce?

Ukazatel fáze měsíce je bezpochyby jedinečným prvkem, který často přitahuje pozornost a upoutává svými krásnými detaily. Výrobci hodinek se předhánějí ve vytváření velkolepých dekorací a důmyslných ozdob, které na ciferníku reprodukují kousek noční oblohy. Přitom nelze opomenout ani tu nejdůležitější otázku, totiž praktičnost takového řešení.

Jak funguje funkce fáze měsíce?

Úplný měsíční cyklus trvá přesně 29 dní, 12 hodin, 44 minut a 2,8 sekundy a ukazatel fáze Měsíce na hodinkách umožňuje jak sledovat cyklus a jeho délku, tak získat představu o aktuální fázi cyklu například během zamračené noci. V závislosti na mechanismu použitém v hodinkách se ukazatel pohybuje podle aktuální fáze Měsíce, ať už se jedná o nov, první čtvrť, úplněk nebo poslední čtvrť. V důsledku toho je čtení fáze velmi snadné, protože grafická podoba objevující se na ciferníku reprodukuje aktuální vzhled přirozené družice Země.

Pánské hodinky epic Ouvre D'Art s fázemi měsíce

Pánské hodinky s fázemi Měsíce - 4 nejlepší návrhy

Když už víte, jaká je funkce ukazatele měsíčních fází na hodinkách a čím vynikají, je čas přejít k našim 4 návrhům pánských hodinek s měsíčními fázemi!

Realistický ukazatel fází měsíce a pánské hodinky Schaumburg MooN Meteorite

Prvním návrhem pro opravdové sběratele a milovníky špičkové hodinářské práce jsou exkluzivní pánské hodinky Schaumburg MooN Meteorite Automatic SCH-MNME, které jsou synonymem prestiže, řemeslného zpracování a mistrovského díla. Model zaujme velkolepou funkcí fáze Měsíce, a to nejen z hlediska přesnosti a preciznosti indikace komplikace (úplný cyklus trvá 29,52 dne a odchylka činí pouhých 24 hodin za 122,5 roku!), ale také z hlediska jedinečného designu a zcela mimořádného pojetí prezentace této funkce.

Mít na zápěstí hodinky MooN je, jako byste na ruce nosili kus vesmíru. V popředí této komplikace je realistické zobrazení samotného Měsíce s jeho strukturou a dokonce i simulace zemského stínu, který na něj dopadá, s přihlédnutím k severní a jižní polokouli. A co víc, pozadí tohoto fotografického motivu tvoří samotný ciferník s překrásným vzorem Widmanstätte, vyrobeným z úlomku asteroidu z pásu asteroidů mezi Marsem a Jupiterem.

Pánské hodinky Schaumburg MooN Meteorite s fázemi měsíce

Pánské hodinky MeisterSinger Lunascope - inovativní design a jedinečnost měsíčních fází

Dále stojí za zmínku pánské hodinky MeisterSinger Lunascope Automatic LS908_SG03. Tento model oceněný několika cenami (iF Design Award 2019, Red Dot Design Award 2019, German Design Award 2020) za inovativní přístup k designu zaujme mistrovským provedením automatického strojku MS Luna s originálním modulem měsíčních fází vyvinutým značkou. Tento upravený a mimořádně přesný kalibr byl vyladěn tak, že korekce fáze je nutná pouze každých 122 let!

Přesnost je jedna věc, ale vzhled takové komplikace je věc druhá. V těchto hodinkách Lunascope je na čem viset. V horní části ciferníku se nachází samotný ukazatel, který zobrazuje fotografické zobrazení Měsíce pohybujícího se po hvězdné noční obloze. Realističnost ještě umocňuje tmavě modrý ciferník s elegantní sluneční úpravou.

Pánské hodinky MeisterSinger Lunascope s fázemi Měsíce

Krása hvězdné oblohy - pánské hodinky Epos Oeuvre D'Art Big Moon

Ukazatel fáze Měsíce je pro prémiové značky často příležitostí předvést své hodinářské dovednosti, uměřenost a řemeslné zpracování. Příkladem tohoto mistrovského umění jsou pánské hodinky Epos Oeuvre D'Art Big Moon Automatic Limited Edition 3440.322.20.14.25 od prémiové švýcarské značky. Fascinující, inspirativní a velkolepý model je návrhem na váš vlastní kousek nebe.

Hlavní roli zde hraje nádherný tmavě modrý ciferník ve slunečním paprsku imitující noční oblohu posetou milionem hvězd. Pozornost na oblohu upoutá především nepoměrně velký a realisticky vypadající měsíc, který je součástí netradiční funkce fáze měsíce. Tato komplikace je originální modifikací Epos Big Moon, kterou vyvinuli hodináři Epos na základě zdobeného mechanického strojku Sellita SW300 / ETA 2892 s automatickým nátahem (v závislosti).

Pánské hodinky Epos Ouvre D'art Big Moon s fázemi měsíce na zápěstí

Aerowatch Les Grandes Classiques - elegantní oblek a praktičnost měsíčních fází

Tím však náš výčet nekončí. Poslední pátou nabídkou jsou švýcarské pánské oblekové hodinky Aerowatch Les Grandes Classiques Moon Phase 78990-AA01 s rafinovaným vzhledem. Tradiční model s business designem se vyznačuje tmavě šedým barevným provedením koženého řemínku a ciferníku. Jak se na prémiové hodinky s klasickým stylem sluší, nemohly chybět praktické funkce - chronograf, datum a ukazatel fáze měsíce. Ten vyniká svou jednoduchou a decentní formou je vhodnou volbou pro ty, kteří hledají nadčasové a dobře padnoucí hodinky.

Pánské hodinky Aerowatch Les Grande Classique s měsíčními fázemi

Pánské hodinky s funkcí fáze měsíce - objevte rozsáhlou kolekci!

Pokud vás zajímají hodinky s funkcí fáze měsíce, určitě se podívejte do našeho internetového obchodu! Najdete zde rozsáhlou nabídku cenově dostupných i sběratelských modelů prémiových luxusních značek! Rozhodněte se pro jedinečnost, hodinářské řemeslo a krásu pánských hodinek s ukazatelem fáze měsíce!


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.