Oživení ikonického modelu Tissot PR516. Také v mechanické verzi

Tissot

Oživení ikonického modelu Tissot PR516. Také v mechanické verzi

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

04 března 2024

Značka Tissot představila novou kolekci PR516. Hodinky jsou inspirovány modelem ze 70. let a svůj sportovní charakter čerpají z motoristických závodů. Jak je u tohoto výrobce obvyklé, hodinky představují vysoký standard zpracování Swiss Made. Řada obsahuje tři quartzové a jeden mechanický model.

 
  • Tissot představil reinterpretaci řady PR516 představením čtyř nových modelů.
  • Jedny z hodinek jsou vybaveny mechanickým chronografem Valjoux A05 Nivachron, zatímco ostatní pracují s quartzovým strojkem.
  • Všechny modely jsou k dostání v obchodě Hodinkovna.cz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu
 

Tissot PR516 - reinterpretace klasického modelu

Nová verze hodinek Tissot řady PR516 je reinterpretací ceněného modelu z roku 1970 a vyznačuje se modernizovaným designem ve vintage stylu. Hodinky Tissot PR516 Mechanical Chronograph T149.459.21.051.00 jsou vybaveny mechanickým chronografem Valjoux A05 Nivachron, zatímco ostatní tři modely, mezi něž patří T149. 417.11.041.00, T149.417.11.051.00 a T149.417.22.051.00, jsou quartzové varianty. Hodinky jsou navrženy tak, aby odrážely ducha klasického motorismu a sportovní jízdy.

 

Tissot PR516 quartz Chronograph

 

Připomeňme, že písmena PR z názvu kolekce odkazují na anglické "Particularly Robust" a někdy také na "Precision and Resistance". Číslo 516 zase označuje, že se jedná o šestnáctý model páté (voděodolné) řady. Podle sdělení výrobce tedy hodinky měly sloužit: "Na trati, ve vzduchu, ve vodě". Odolnost hodinek Tissot zajišťuje nový "plovoucí" strojek a pružné klouby ze syntetických materiálů, které fungují jako tlumiče nárazů.

 

 Mechanický chronograf Tissot PR516

 

Tissot PR516 Chronograph - funkčnost se snoubí se stylem

Hodinky Tissot PR516 mají dynamický a všestranný design, který kombinuje robustnost a styl. Klasickou funkčnost při měření času zajišťují tři dílčí ciferníky chronografu. Tachymetr a pulsmetr na lunetě zase umožňují měřit rychlost a tepovou frekvenci při sportovních aktivitách. Rámeček, indexy i ručičky jsou potaženy vrstvou Super-LumiNova pro lepší viditelnost ve tmě. Ciferník je chráněn před poškozením vypouklým safírovým sklíčkem s antireflexní úpravou, které zajišťuje exkluzivní vzhled.

 

Tissot PR516 Quartz Chronograph modrý

 

Inovativní mechanický chronografický strojek Tissot PR516

Zúžené pouzdro z ušlechtilé oceli je kombinováno se zaobleným článkovým náramkem, který modelu dodává sofistikovanost a jemnost. Díky systému rychlé výměny lze náramek snadno vyměnit za další řemínek, takže hodinky jsou vhodné jak pro formální oblečení, tak pro ležérnější styl. Inovace značky Tissot podtrhuje švýcarský mechanický chronograf použitý v hodinkách Tissot PR516 Mechanical Chronograph T149.459.21.051.00, který byl navržen speciálně pro tyto hodinky. Vzdává hold historické kolekci, kterou je inspirován, a špičkovému řemeslnému zpracování značky.

 

 Mechanismus chronografu Tissot PR516

 

Tento spolehlivý strojek se může pochlubit 62hodinovou rezervou chodu. Jeho chod a složitost a pečlivost konstrukce lze obdivovat přes prosklené víčko. Další tři modely zakládají svůj chod na švýcarském quartzovém strojku ETA G10 Powerdrive s indikátorem vyčerpání energie EOL. V této řadě hodinek Tissot je zadní strana pouzdra zdobena rytinou zobrazující vavřínový věnec a volant sportovního vozu s číslem 516 uprostřed, což symbolizuje závodní dědictví spojené s touto kolekcí.

 
Tissot PR516 Mechanical Chronograph skleněný poklop
 Tissot PR516 Quartz Chronograph s gravírováním na rámečku


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.