Neodolatelné kouzlo lapisu lazuli v jedinečných hodinkách Paul Rich

Paul Rich

Neodolatelné kouzlo lapisu lazuli v jedinečných hodinkách Paul Rich

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

23 srpna 2023

Hlavním cílem značky Paul Rich je vytvářet produkty, které zpříjemňují každodenní život. Z tohoto důvodu klade výrobce velký důraz na moderní materiály, vytříbený design a řemeslné zpracování, které se projevuje v každém detailu. Všechny tyto vlastnosti dohromady vytvářejí celek, který je oceňován mezi hodinářskými nadšenci. Značka právě uvedla na trh dva nové modely s mimořádně podmanivými ciferníky z unikátního materiálu.

  • Paul Rich představuje dva výjimečné modely s matným hvězdným prachem.
  • Zlatá a stříbrná verze hodinek mají ciferník vyrobený z polodrahokamu lapsis lazuli.
  • Oba modely jsou k dostání v obchodě Hodinkovna.cz
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

Paul Rich Frosted Star Dust Lapis Nebula - kouzlo lapisu lazuli na vašem zápěstí.

Řeč je o modelech Paul Rich Frosted Star Dust Lapis Nebula Silver FR-NL45SBK a Paul Rich Frosted Star Dust Lapis Nebula Gold FR-NL45ZBK. Poutavý je na těchto hodinkách bezpochyby ciferník vyrobený z polodrahokamu lapis lazuli. Co je to za výjimečný materiál? Lapis lazuli, který lidé po tisíce let používali jako materiál pro řezbářství a dekorace, je modrá metamorfovaná hornina. Obsahuje tmavě modrý lazurit, bílý kalcit, zářivý pyrit a další minerály, které mu dodávají charakteristický vzhled. Kameny z Afghánistánu jsou považovány za kameny nejvyšší kvality.

Paul Rich Frosted Star Dust Lapis Nebula zoom dial

Lapis lazuli byl ve starověku mimořádně ceněn - zlatý sarkofág krále Tutanchamona byl bohatě vykládaný lapisem a Kleopatra používala mletý lapis lazuli jako oční stíny. Ve středověké Evropě zase malíři používali tuto složku k výrobě tmavě modrého pigmentu, známého také jako ultramarín, který používali k malování Mariánského roucha na stěny a stropy kostelů. Dnes je lapis lazuli uznáván jako kámen, který podporuje sebeuvědomění.

Paul Rich Frosted Star Dust Lapis Nebula stříbrná

Nebeské kouzlo a luxusní povrchová úprava hodinek Paul Rich Frosted Star Dust Lapis Nebula

Tmavomodré ciferníky hodinek Paul Rich Frosted Star Dust Lapis Nebula proto připomínají nebeské sféry, kde se v tmavomodrých odstínech odráží bezbřehá rozloha noční oblohy. Díky přírodnímu žilkování a třpytivým částečkám pyritu, které připomínají zlato, je každý ciferník jiný, což také dodává celým hodinkám jedinečný charakter. Tento neobvyklý ciferník doplňují lineární indexy a ručičky s povrchovou úpravou Super-LumiNova. Ciferník je chráněn před poškozením tvrdým safírovým sklem s antireflexní vrstvou.

Paul Rich Frosted Star Dust Lapis Nebula stříbrná na modelu

Na postříbřeném obalu z ušlechtilé oceli je umístěn rámeček s krystalem. Celek doplňuje stříbrný (nebo zlatý) náramek z ušlechtilé oceli, který má matnou povrchovou úpravu s texturou charakteristickou pro značku Paul Rich. Vodotěsnost modelů se odhaduje na 5 ATM, což je dostatečná ochrana před silným deštěm nebo jinou větší vodní tříští. Obě hodinky jsou vybaveny švýcarským quartzovým strojkem Ronda.

Paul Rich Frosted Star Dust Lapis Nebula Gold FR-NL45ZBK

Hodinky Paul Rich

Zobrazit vše


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.