Limitovaná edice hodinek Yema Rallye 5 Turbo: pocta ikonickému vozu Renault 5 Turbo

Yema

Limitovaná edice hodinek Yema Rallye 5 Turbo: pocta ikonickému vozu Renault 5 Turbo

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

02 srpna 2023

Francouzská značka Yema představuje dva jedinečné modely, každý v limitovaném počtu pouhých 300 kusů. Hodinky jsou inspirovány legendárním závodním vozem Renault 5 Turbo. Každý prvek hodinek byl bezchybně promyšlen a navržen tak, aby odkazoval na toto ikonické vozidlo, které bylo francouzskou automobilovou ikonou 80. let.

Limitovaná edice hodinek Yema Rallye 5 Turbo - design inspirovaný francouzskou automobilovou ikonou 80. let.

Láska společnosti Yema ke světu automobilů a zejména k modelu Renault 5 Turbo se odráží v designu nových hodinek Rallye 5 Turbo. Design těchto hodinek čerpá inspiraci z detailů a riskantního přístupu, které přispěly k úspěchu a slávě vozu R5 Turbo. Výrazným prvkem, který na ciferníku zaujme na první pohled, je asymetrický vzor probíhající mezi 3. a 6. hodinou, který je jasným odkazem na dvouramenný vol ant modelu Renault 5 Turbo.

Pískovaný štít Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition

Ciferník hodinek Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition je plný automobilových referenčních detailů.

Tento design se vyznačuje hladkým povrchem v kontrastu se samotným texturovaným ciferníkem s pískovaným efektem. Jeho drsná textura napodobuje asfalt závodní dráhy. Vteřinová ručička je provedena v "sendvičovém" stylu (skládá se ze dvou kotoučů) a je umístěna na 9. hodině. Hodinová a minutová ručička jsou umístěny ve střední části ciferníku, která je potažena vrstvou Super-LumiNova třídy A, a červená vteřinová ručička. Luminiscenční povlak je umístěn také na lineárních indexech. Luminiscence má pískový odstín, který podtrhuje vintage styl hodinek Yema Rallye 5 Turbo Limite Edition. Ve tmě svítí modře.

Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition podsvícení superluminova

Na 3. hodině se nachází minutové počítadlo stopek a na 6. hodině datumovka dnů v měsíci. Pouzdro o průměru 39 mm je vyrobeno z oceli a skládá se z leštěného i kartáčovaného povrchu. Stupnice tachymetru, která obklopuje vypouklé safírové sklo, podtrhuje automobilový vzhled tohoto modelu.

Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition s vypouklým safírovým sklem a tachymetrem

Dvě verze hodinek Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition

K dispozici jsou dvě verze této limitované edice hodinek, které se liší řemínkem. Model Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition YRAL23-AASčerný perforovaný kožený řemínek. Hodinky Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition YRAL23-AU32S mají naopak hnědý kožený řemínek s perforovanou kůží. Oba řemínky vyrobil francouzský řemeslník z regionu Franche-Comté.

Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition kožený řemínek hnědý
Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition kožený řemínek černá

Srdcem hodinek je strojek ETA Valjoux kalibr 7753 s automatickým nátahem, který má 44hodinovou rezervu chodu a frekvenci 28800 kmitů za hodinu. Vodotěsnost 10 ATM v kombinaci se šroubovacím zadním krytem umožňuje plavání na hladině s hodinkami na zápěstí.

Yema Rallye 5 Turbo Limited Edition na zápěstí


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.