Kultovní umělecká díla na hodinkách Timex díky spolupráci s Metropolitním muzeem umění

Timex

Kultovní umělecká díla na hodinkách Timex díky spolupráci s Metropolitním muzeem umění

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

10 ledna 2024

Dva sofistikované světy hodinářství a umění spojily své síly díky spolupráci značky Timex a newyorského Metropolitního muzea umění. Kultovní umělecká díla ze sbírky Metropolitního muzea zdobí ciferníky a řemínky každého z pěti nových modelů Timex a ukazují krásu obou světů v podobě expresivního umění, které lze nosit na zápěstí. Kolekce bohatá na detaily a barvy je hrdým důkazem nadčasového kouzla umění a charakteristického designu značky.

  • Značka Timex navázala spolupráci s Metropolitním muzeem umění.
  • Výsledkem této spolupráce je 5 nových modelů zdobených ikonickými díly ze sbírky The Met.
  • Řada zahrnuje 3 moderní modely Easy Reader® s analogovým ciferníkem a 2 osvěžené modely Timex T80.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

Mäda Primavesi - Klimt

Prvním modelem nové kolekce jsou hodinky Timex Modern Easy Reader® x The Met - Mäda Primavesi by Klimt TW2W24900. Na analogovém ciferníku tohoto modelu bez indexů je vyobrazen fragment z portrétu rakouského malíře Gustava Klimta z roku 1913, na němž je zobrazena Mäda Primavesi. Zasněný výraz zde dostal růžové a fialové pozadí, ale samotná postava vyzařuje sebejistotu a vyrovnanost. Malba pokračuje podél koženého řemínku, který navazuje na jednoduchý stříbrný obal, jenž tvoří decentní rám pro obraz na ciferníku. Ciferník je kryt minerálním sklem a celek je založen na osvědčeném quartzovém strojku.

Timex Modern Easy Reader 40mm Mäda Primavesi by Klimt

Herec Nakamura Fukusuke I jako Asahina Tōbei - Kunisada

Další hodinky z řady Timex x The Met jsou hodinky Timex Modern Easy Reader® x The Met - The Actor Nakamura Fukusuke I as Asahina Tōbei by Kunisada TW2W25000. Tentokrát na analogovém ciferníku modelu najdeme fragment dřevorytové grafiky, kterou v roce 1854 vytvořil uznávaný japonský umělec období Edo Utagawa Kunisada. Je na něm vyobrazen herec kabuki jako hlavní hrdina "Příběhů z říčních břehů", jednoho ze čtyř klasických čínských románů. Grafika přesahuje na kožený řemínek spojený s černou obálkou. Model má minerální sklo a je vybaven quartzovým strojkem.

Timex Modern Easy Reader 40mm Herec Nakamura Fukusuke I jako Asahina Tōbei od Kunisada

Autoportrét se slaměným kloboukem - van Gogh

Timex Modern Easy Reader® x The Met - Autoportrét se slaměným kloboukem van Gogh TW2W25100 je model, na jehož ciferníku bez indexů ožívají živé barvy, energie a postmoderní styl jednoho z mnoha van Goghových autoportrétů, tentokrát ve slaměném klobouku. Odvážné tahy štětcem z ciferníku chráněného minerálním sklem se přenášejí na kožený řemínek. Hodinky mají postříbřené kulaté pouzdro a stejně jako předchozí modely jsou poháněny quartzovým strojkem na ovládání.

Timex Modern Easy Reader 40mm Autoportrét se slaměným kloboukem, Van Gogh

Javory u maminky - Hirošige

HodinkyTimex T80 x The Met - Maples at Mama by Hiroshige jsou samozřejmě aktualizací oblíbeného modelu T80. Hodinky zdobí motiv z dřevorytu, který kolem roku 1857 vytvořil japonský umělec Utagawa Hiroshige. Výjev je jedním z obrazů ze série "Sto slavných pohledů na Edo" a zobrazuje japonské hlavní město na pozadí měnících se ročních období. Dřevoryt přenesený na hodinky zobrazuje javorové větve obklopující malebnou japonskou krajinu. Grafika se objevuje také na pryskyřicovém řemínku, který navazuje na stříbrný obal, v němž je umístěn digitální displej. Hodinky jsou vybaveny funkcemi, jako je chronograf, denní alarm, datum dne v měsíci a podsvícení Indiglo.

Timex 80 Feat. Maples at Mama by Hiroshige

Velká vlna - Hokusai

Posledním modelem této řady jsou hodinky Timex T80 x The Met - The Great Wave by Hokusai TW2W25200. Je na něm vyobrazen dřevoryt "Pod vlnou u Kanagawy", známý také jako "Velká vlna", který kolem roku 1830 vytvořil japonský umělec Kacušika Hokusai. Tento slavný obraz z Hokusaiovy oblíbené série "36 pohledů na horu Fudži" zobrazuje kolosální vlnu obklopující relativně malou horu Fudži v pozadí. Stejně jako předchozí model jsou hodinky vybaveny elektronickým displejem umístěným v obálce spojené s pryskyřicovým řemínkem. Nechybí ani analogické funkce: chronograf, denní alarm, datumový den a podsvícení Indiglo.

Timex 80 Velká vlna, Hokusai


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.