Junghans FORM A Chronoscope - klasický design v kombinaci se současným uměním

Junghans

Junghans FORM A Chronoscope - klasický design v kombinaci se současným uměním

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

20 října 2023

Německý výrobce hodinek Junghans oznámil listopadové uvedení tří nových modelů FORM A Chronoscope. Výrobky této značky se obvykle vyznačují klasickým designem s odkazy na vintage styl. Nejnovější design se však od této estetiky mírně odchyluje a inspiruje se současným uměním.

  • Tři nové modely Junghans FORM A Chronoscope budou mít premiéru v listopadu.
  • Hodinky jsou inspirovány dílem britského umělce Richarda Macneila.
  • Všechny modely budou k dostání v obchodě Hodinkovna.cz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

Městské barvy: hodinky Junghans FORM A Chronoscope s výraznými barvami inspirovanými Macneilovými díly.

Nejnovější modely hodinek Junghans představují městský styl. Čistý a jednoduchý tvar hodinek je pro tohoto výrobce charakteristický. Co však může překvapit, je výrazná barevnost, jejíž zdroj lze nalézt v současném umění. Akcenty ve žluté, šedé nebo oranžové barvě jsou inspirovány dílem britského umělce Richarda Macneila "Times Square", jehož díla často zobrazují městské scenérie nebo krajiny. Je známý svým precizním zachycením detailů a obratnou manipulací se světlem a stínem, díky čemuž jeho díla působí realisticky a živě.

 Junghans FORM A Chronoskop na obrázku v pozadí

Takové jsou i hodinky Junghans FORM A Chronoscop - řemínky, indexy a ručičky v jedné ze tří výše zmíněných barev v kombinaci s hrou matných a leštěných povrchů v sytě černé barvě vytvářejí vzrušující dynamiku. Samotné dílo Macneliho lze mezitím obdivovat jako barevně sladěný potisk na skle zadní strany pouzdra.

 Junghans FORM A Víčko chronoskopu

Junghans FORM A Chronoscope - automatické hodinky s fluorescenčními detaily

Obal hodinek Junghans je vyroben z leštěné ušlechtilé oceli s PVD povlakem v černé barvě, jeho průměr je 42 mm a výška 13,5 mm. Skleněné pouzdro s motivem uměleckého díla Richarda Macneliho se šroubuje čtyřmi šroubky. V pouzdře je uložen automatický strojek J880.1 s 25 jewely a 56hodinovou rezervou chodu. Matný černý číselník má konkávní tvar. Hodinové indexy 1 až 5 a 7 až 11 jsou pokryty ekologickým fluorescenčním povlakem v oranžové, žluté nebo šedé barvě, stejně jako hodinová a minutová ručička a protizávaží vteřinové ručičky stopek.

 Junghans FORM A Chronoscope ciferník

Číslice nových modelů Junghans doplňuje datumovka dne v týdnu a měsíce a chronograf. Ciferník je chráněn před vnějšími vlivy plochým safírovým sklem s oboustrannou antireflexní vrstvou. Celek doplňuje kožený řemínek v jedné ze tří barev s černou koženou spodní stranou a spona z nerezové oceli s PVD povlakem v černé barvě. Oranžové barevné akcenty najdete na modelu Junghans FORM A Chronoscope 027/4370.00, šedé prvky na modelu Junghans FORM A Chronoscope 027/4371.00 a žluté prvky na modelu Junghans FORM A Chronoscope 027/4372.00. Na hodinkách Junghans FORM A Chronoscope 027/4372.00 se nacházejí i barevné akcenty v barvě žluté.

 Junghans FORM A Chronoskop profil


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.