Garett Kids Rock 4G RT - chytré hodinky, které ocení děti i rodiče [recenze]

Garett

Garett Kids Rock 4G RT - chytré hodinky, které ocení děti i rodiče [recenze]

Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.

30 listopadu 2022

Rodiče se stále častěji ptají, zda je dobré pořídit dítěti hodinky. K tomu se váže řada otázek. Který z nich bude fungovat nejlépe? Je lepší zvolit tradiční hodinky, nebo třeba dětské chytré hodinky? Ale od které značky? Jen otázky a žádné odpovědi. To mě přimělo podívat se na novinku od společnosti Garett - chytré hodinky Garett Kids Rock 4G RT - a zrecenzovat ji. Jaká bude nejlepší recenze, když ne názor dítěte, kterému je model věnován? Nebyla to malá příležitost, protože můj synovec měl narozeniny. Rychlé rozhodnutí a nápad na dárek připraven! Zjistěte, jak si zbrusu nový Garett Kids Rock 4G RT vedl proti sedmiletému dítěti!

Testujeme Garett Kids Rock 4G RT! Dárek snů pro dítě i rodiče?

Jako osoba, která dává dárek malému šperkaři, jsem se starala hlavně o praktičnost, tj. o dětské hodinky, které by měly vzdělávací i herní hodnotu. Kromě toho musel vypadat hezky, mít barvy vhodné pro děti a především se snadno používat a pomáhat rodičům v péči o jejich rostoucího chlapce. Přesně o tom byly chytré hodinky Garett Kids Rock 4G RT 5904238483855, a jak za chvíli uvidíte, milí rodiče, byl to hit!

Dětské hodinky Garett Kids Rock 4G RT

Dovolte mi začít tím, že hodinky Kids Rock 4G RT 5904238483855 jsou součástí rozsáhlé řady dětských chytrých hodinek značky Garett. Společnost se těší důvěře rodičů. Potvrzení je titul Ceny rodičů, který získal ve 14. ročníku soutěže Hračka roku, Cena rodičů. Udělují ji největší autority v dětském průmyslu. To potvrdilo, že tento konkrétní model by se měl na ruce čilého sedmiletého dítěte určitě osvědčit ?

Síla zábavy s dětskými hodinkami Garett Kids Rock 4G RT.

Tak tomu skutečně bylo. Mladík byl z dárku nadšený. Po rychlém vybalení a vyjmutí hodinek krabička na dně krabice navíc obsahovala nabíjecí kabel USB (bez zástrčky do zásuvky), návod k použití v polštině a plastový klíč na SIM kartu. Samotný Garett Kids Rock 4G RT vypadal opravdu dobře, příjemné modré barevné schéma se ukázalo jako 100% správné. Synovec se mu moc líbil a už prohlásil, že až bude velký a bude se nudit, dá ho své mladší sestře a dodal "ať má něco ze života" ? Nevím, kde se to v něm vzalo, ale musím uznat, že modrá barva byla vizuálně velmi přitažlivá. Nejdřív jsem si myslela, že to bude temnější, ale překvapivě ne. Je to přesně to pravé pro chlapce i dívku. Samotný pás je velmi příjemný. Mladík byl spokojený, protože se mu líbila její zajímavá struktura a vzory, a navíc ho netlačila ani neškrtila v zápěstí.

Garett Kids Rock 4G RT smartwatch 5904238483855 recenze

Než mohl klenotník chytré hodinky plně využívat a hrát si s nimi, musely být nejprve nabity, spuštěny a rodiče si museli do svých telefonů stáhnout speciální bezplatnou aplikaci Garett Tracker v polštině. Tu najdete v obchodě Google Play a App Store. Hodinky Garett Kids Rock 4G RT jsou kompatibilní se systémy Android 4.0, iOS 9.0 (a vyššími) a navíc umožňují nastavení zařízení přímo z chytrého telefonu dospělého (Bluetooth). Můj bratr a švagrová si v následujících dnech koupili SIM kartu. Nejprve se však zmíním o základních parametrech hodinek Garett Kids Rock 4G RT a o tom, jaké funkce jsou na hodinkách předinstalovány a jaké jsou k dispozici v aplikaci.

Parametry a design zařízení Garett Kids Rock 4G RT

Dětské hodinky Garett Kids Rock 4G RT 5904238483855 se nabíjely přesně tolik, kolik výrobce předpokládal, přibližně 2 hodiny. Pro zapnutí bylo nutné podržet spodní tlačítko na pravé straně obálky déle (asi 5 sekund). Tím se aktivuje barevný a podsvícený dotykový displej IPS (velikost 1,4 palce; rozlišení: 240 x 240 px). Nevýhodou, která však může být i výhodou, je, že při každém zhasnutí obrazovky je třeba tlačítko stisknout znovu a na delší dobu. To má výhodu, protože dítě při hře na zahradě, hře s míčem při tělocviku nebo o přestávce ve škole omylem nic na dotykovém displeji nezmáčkne. Na stejné straně krytu, ale o něco výše, se nachází tlačítko "SOS". Slouží k tomu, aby si dítě v případě nečekané a nebezpečné situace přivolalo pomoc - hodinky automaticky vytočí kontaktní číslo, které mu bylo předem přiděleno (funkce funguje pouze se SIM kartou).

Garett Kids Rock 4G RT smartwatch 5904238483855 recenze

Na levé straně obálky se naopak nachází slot pro kartu Nano SIM. V návodu jsme se s bratrem dočetli, že se doporučuje používat kartu SIM. To je velmi důležité, protože bez karty nebude fungovat většina funkcí. To souvisí s nedostatečným pokrytím GSM/internetovým připojením a přístupem k mobilní síti, s kontakty a polohou dítěte a s nemožností telefonovat/videotelefonovat, posílat textové zprávy, používat funkci "SOS" a mnoho dalších důležitých zařízení.

Garett Kids Rock 4G RT - klíčové funkce pro vaše dítě

Než nový přístroj synovce zcela pohltil, bylo možné vyzkoušet, co bude moci mladík denně používat ve škole, doma i na zahradě. Velkou předností chytrých hodinek Garett Kids Rock 4G RT 5904238483855 je barevný displej a přívětivé ikony widgetů v podobě barevných dlaždic zobrazujících různé obrázky. Pro dítě bylo velmi zábavné, že si mohlo hodinky samo přizpůsobit a rozhodnout o jejich vzhledu. Pomohly mu k tomu různé voliče (v nastavení modelu jsou k dispozici 4). Jak ho znám, určitě nebude trvat dlouho a bude chtít vyměnit řemínek za jiný, aby se mohl pochlubit kolegům ?

Garett Kids Rock 4G RT smartwatch 5904238483855 recenze

Na domovské obrazovce, která zobrazuje čas, může dítě velmi snadno přistupovat k dalším funkcím. Jednoduše přejeďte prstem po obrazovce do strany a přejděte na:

  • kamery a videohovory,
  • kontakty a telefon,
  • chat (tj. zprávy SMS),
  • QR kódy pro přístup na webové stránky obchodu, kde hodinky dítěte zaregistrujeme, a aplikaci, která nám umožní stáhnout si do telefonu speciální aplikaci;
  • fotogalerie
  • nastavení, matematická hra "pravda/nepravda" - cílem hry je, aby dítě správně odpovědělo v co nejkratším čase na co největší počet zobrazených matematických výsledků;
  • alarm - jsou možná 3 nastavení,
  • stopky,
  • kalkulačka pro provádění jednoduchých matematických výpočtů: sčítání, odčítání, dělení, násobení;
  • krokoměr - spustíte jej kliknutím na ikonu "kroky" a "spustit" - samotné hodinky bohužel kroky nepočítají.

Kromě toho si dítě může zkontrolovat, zda má zapnuté pokrytí GMS, WiFi, kolik procent má baterie, upravit si jas a hlasitost displeje podle sebe a přejít do dalších nastavení - datum a čas, VoLTE, výběr jazyka (polština, angličtina, čínština, španělština, ruština, němčina) a uspání nebo vypnutí hodinek.

Garett Kids Rock 4G RT smartwatch 5904238483855 recenze

Garett Kids Rock 4G RT - nový rozměr rodičovské péče

O některých funkcích hodinek, které jsou k dispozici pro dítě. Co tedy chytré hodinky Garett Kids Rock 4G RT nabízejí vychovatelům a rodičům? Můj bratr a švagrová měli z těchto hodinek pravděpodobně větší radost než jejich dítě? Za prvé, tento model pro hodinky s GPS pro dítě, takže budou moci pomalu osamostatnit svého synovce bez obav o jeho bezpečnost. S tím vám pomohou funkce: GEO-fencing umožňující nastavení 3 různých zón pobytu, polohu zařízení (přesnost je 5 m, ale po kontrole v různých místnostech se může lišit v závislosti na pokrytí GSM) a hlasové monitorování tzv. vzdáleného odposlechu. Ten spočívá v jednosměrném spojení s chytrými hodinkami, aby bylo možné v daném okamžiku zjistit, co se děje v okolí dítěte, a v případě možné rizikové situace včas reagovat.

Garett Kids Rock 4G RT smartwatch 5904238483855 recenze

Za druhé jim umožní účinnější a diskrétnější kontrolu a zároveň zaručí mladým lidem pocit nezávislosti a poskytne jim náhradu za "vážný vstup do dospělosti". A samostatnost dítěte je pravděpodobně jedním z nejdůležitějších bodů v jeho vývoji. Za třetí, vy jako rodič budete mít také větší vliv na zdraví svého dítěte, a to nejen tím, že se budete starat o denní dávku fyzické aktivity (krokoměr zabudovaný v hodinkách bude aplikaci poskytovat informace o ušlých krocích, uražené trase a vzdálenosti), ale také tím, že budete kontrolovat a sledovat kvalitu spánku svého dítěte. Zkontrolujete tak, zda jeho tělo dostatečně odpočívá a spí.

Garett Kids Rock 4G RT - bezpečnost a kontakt na prvním místě

Stálý kontakt s dítětem je pro všechny rodiče prioritou, takže jaké bylo bratrovo překvapení a štěstí, když zjistil, že může se synem mluvit, když je to potřeba. Právě pro tento kontakt mezi rodičem a dítětem je potřeba karta Nano SIM. Chytré hodinky Garett Kids Rock 4G RT 5904238483855 umožňují odmítat, přijímat a uskutečňovat telefonní hovory a videohovory. Přesně tak, tento model má vestavěný fotoaparát/kameru! V aplikaci můžete také povolit nebo zakázat numerickou klávesnici pro vytáčení kontaktů! Má také možnost odesílat hlasové zprávy a textové zprávy a vaše dítě obdrží zvukové upozornění na příchozí hovory.

Garett Kids Rock 4G RT smartwatch 5904238483855 recenze

Bezpečnost dítěte a klid pečovatelů jsou stoprocentně zaručeny a sedmileté dítě je velmi šťastné a spokojené! Zvlášť když se nemusí bát, že by si nové hodinky poškodil! Hodně zde záleží na krytí IP67. Díky tomu jsou dětské hodinky Garett Kids Rock 4G RT vodotěsné a prachotěsné. Pokud vím, hodinky mého synovce přežily válení ve sněhu i bitvu se sněhovými koulemi bez poškození! Teď už jen zbývá zjistit, jak si tento model poradí s hrou v dešti, blátě a na hřišti ?

Garett Kids Rock 4G RT - chytré hodinky snů pro děti i rodiče

Závěrem lze říci, že chytré hodinky Garett Kids Rock 4G RT 5904238483855 pro vaše dítě jsou ideálním dárkem. Stojí za doporučení. Zvláště s energickým a nadšeným dítětem, které objevuje svět a dokazuje, že "už je velké" a "zvládnu to sám... vždyť já to přece vím" ? Hodinky Kids Rock 4G RT od společnosti Garett jsou skvělé hodinky pro chlapce i pro dívku. Je to také osvědčené řešení pro každého rodiče samostatného teenagera. Podívejte se, co dalšího může Garett Kids Rock 4G RT 5904238483855 nabídnout! Zjistěte, kolik radosti a zábavy může přinést vám i vašemu děťátku!


Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.