Davosa slaví 120 let avioniky představením nových modelů Newton Pilot

Davosa

Davosa slaví 120 let avioniky představením nových modelů Newton Pilot

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

25 července 2023

Švýcarská značka Davosa dokonale ovládá umění mistrně kombinovat přesné mechanismy s propracovaným designem. Návrhy této značky uspokojí jak milovníky sportovního stylu, tak i klasičtějšího designu. U příležitosti oslav 120 let letectví byl právě uveden na trh nový model prémiové kvality.

120 let pokusů v oblacích: kolekce Newton Pilot Automatic vzdává hold bratrům Wrightovým

U příležitosti 120. výročí prvního pokusu o let bratří Wrightů představuje Davosa novou kolekci Newton Pilot Automatic. Byla navržena tak, aby splňovala náročné požadavky letců. Hodinky z této řady v sobě spojují všechny podstatné vlastnosti klasického pilota s nejvyšší kvalitou zpracování a použitím nejmodernějších materiálů. Nová řada se připojuje k řadě Davos Newton, která je věnována Isaacu Newtonovi.

tři verze náramku davos newton pilot na náramku

Funkční redukce u hodinek Davosa Newton Pilot

Výrobce se u nové řady rozhodl pro funkční redukci. To znamená, že vysoce přesný švýcarský automatický strojek DAV 3021ND ukazuje hodiny, minuty a vteřiny, přičemž se obejde bez ručičky s datem. Díky tomu ciferníky zdobené slunečním paprskem dodávají pocit dokonalé symetrie. Světlo odrážející se od takto zdobených ciferníků připomíná zážitek z obdivování východu slunce z kokpitu letadla. Tento efekt dodává hodinkám jemnou eleganci a sofistikovanost.

Davosa Newton Pilot 161.530.40

Hodinky Davosa mají aplikované vyvýšené arabské indexy a výrazný trojúhelník na 12. hodině. Matné ručičky jsou vyrobeny z titanu a stylizovaná vteřinovka podtrhuje pečlivý design. Čtení času v omezených světelných podmínkách usnadňuje luminiscenční směs SuperLumi-Nova BGW9 umístěná na indexech a ručičkách.

Davosa Newton Pilot 161.530.55

Jako hodinky vybavené automatickým strojkem jsou hodinkyDavosa Newton Pilot poháněny kinetickou energií generovanou pohybem ruky. Tato energie uvádí do pohybu skeletonizované kyvadlo zdobené ženevskými proužky, jehož práci lze pozorovat přes skleněné víčko. Rezerva chodu strojku je 40 hodin.

Davosa newton pilot 161530.75

Ciferník je krytý vypouklým safírovým sklem s dvojitou vnitřní antireflexí. Je odolné proti poškrábání, minimalizuje odlesky a poskytuje jasný pohled na číselník, který je k dispozici ve třech barevných provedeních: černém, zeleném a modrém. Hodinky jsou vybaveny koženými řemínky s kontrastním světlým prošíváním (s černým ciferníkem - 161.530.55, s modrým ciferníkem - 161.530.45, se zeleným ciferníkem - 161530.75) nebo pětiřadými náramky z nerezové oceli PentaLink (s černým ciferníkem - 161.530 .50, s modrým ciferníkem - 161.530 .40, se zeleným ciferníkem - 161.530 .70).

davosa newton pilot tři verze na koženém řemínku


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.