Astrologické novinky ze světa šperků a hodinek

Zvědavost

Astrologické novinky ze světa šperků a hodinek

Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.

24 ledna 2023

To, co je neznámé a vzdálené, je nejinspirativnější. Proto se astronomie a astrologie staly zdrojem inspirace pro mnoho designérů. Představíme vám několik nadpozemsky zajímavých modelů hodinek i šperků. Vezmeme vás na cestu přímo ke hvězdám!

Balticus - hodinky přímo z hvězd

Co jsou to meteory? Meteory jsou jasné skvrny na obloze, běžně známé jako padající hvězdy. Vyvolávají v lidech mnoho emocí a vzrušení. Řada lidí jim přisuzuje magické vlastnosti a věří, že plní přání. Když taková hvězda přežije svou dlouhou cestu k Zemi, získá podobu pevného tělesa. Od té doby mu říkáme meteorit. Značka Balticus nám dává příležitost vlastnit kus meteoritu. To vše díky kolekci Stardust Meteorite. Ciferníky hodinek jsou vyrobeny z tohoto neobvyklého materiálu. Získaly jedinečnou šedou barvu a neobvyklou strukturu. Designéři se v tomto případě nejen inspirovali astronomií, ale výslovně použili materiál z vesmíru. Co může být neobvyklejšího než hodinky s kouskem mimozemského materiálu?

Meteorit Balticus Stardust

Cesta na Měsíc se značkou Schaumburg

Měsíc, luna nebo stříbrná zeměkoule je několik názvů pro stejné nebeské těleso. Nachází se 384 400 kilometrů od Země a je jejím přirozeným satelitem. Lidová víra mu přisuzuje magickou moc. Kmenová náboženství uznávala měsíční božstva jako stvořitele světa. Jednou z nich je attaentská bohyně u Irokézů. Inuité vzdávali hold hlavnímu božstvu, které se jmenovalo Alignak. Měsíc je jediné nebeské těleso, na které vstoupila lidská noha, a to v roce 1969 - podařilo se to Američanům Neilu Amstrongovi a Edwinu "Buzzovi" Aldrinovi v rámci mise Apollo 11. Měsíc byl vždy zajímavý a inspirativní. Nejlepším příkladem jsou hodinky Schaumburg z kolekce Moon. Číselníky jsou zdobeny obrázkem měsíce. Modely jsou vybaveny mimořádně přesným ukazatelem fáze Měsíce, maximální chyba v indikaci je 24 hodin za 122,5 roku. Hodinky Schaumburg se vyznačují pozoruhodným designem a vynikající přesností.

Schaumburg Moon Meteorite sch-mnme

Poučte se z fází Měsíce

Měsíc je po Slunci nejjasnějším a nejlépe viditelným nebeským tělesem. Je známo, že nevydává vlastní světlo, ale odráží sluneční paprsky. Osvětlením Měsíce z různých úhlů se vytvářejí měsíční fáze. Jsou čtyři: nov, první čtvrť, úplněk a poslední čtvrť. Je známo, že Měsíc má významný vliv na oceány, růst zeleniny nebo ovoce. Měsíční cyklus určuje nejvhodnější dobu pro setí i sklizeň. Dost lidí se ptá, jaký vliv má Měsíc na lidské chování a zda ho nějak určuje? Je pravda, že pro takový vztah neexistují žádné vědecké důkazy. Mnoho lidí však během úplňku pozoruje zhoršení kvality spánku a podrážděnost. Asi vás zajímá, co mají společného Měsíc a hodinky? Odpověď je velmi jednoduchá: ukazatel fáze Měsíce. Je to malý otvor připomínající novoluní (roh). Vyskytuje se v pánských i dámských hodinkách. Mezi značky, které často vybavují své hodinky touto funkcí, patří: Zeppelin, Adriatica, Herbelin a Meister Singer.

Dámské hodinky Adriatica Moon Phase

Zvěrokruhový kaleidoskop se značkou Timex

Astrologie se praktikuje již od starověku. Jedná se o druh věštění, který spočívá v předpovídání budoucnosti lidí a událostí na základě polohy nebeských těles. Existuje 12 znamení zvěrokruhu. Každý z nich představuje vývoj člověka a změny, které v něm probíhají. Kruh zvěrokruhu je rozdělen na dvě části. K prvnímu severnímu patří Beran, Býk, Blíženci, Rak, Lev a Panna. V jejich moci je obloha, jaro i léto. Tato znamení se vyznačují přízemností. Důležitá je pro ně přítomnost. Zaměřují se na rozvoj v odborné a intelektuální oblasti.

Jižní polokouli zastupují: Váhy, Štír, Střelec, Kozoroh, Vodnář a Ryby. Lidé z těchto znamení se vyznačují oddaností duchovní sféře. Vyznačují se hloubkou i citlivostí a jsou vytvořeny pro vyšší účely. Zaměřují se především na vnitřní rozvoj. Značka Timex propašovala astrologickou inspiraci do dámské kolekce Celestial. Tmavě modré ciferníky pokryté třpytkami připomínají oblohu a indexy mají tvar hvězd. Na pravé straně je umístěn obrázek Měsíce. Celé kouzlo hodinek spočívá v použitém osvětlení Indiglo, díky němuž indexy získávají tvar znamení zvěrokruhu!

Timex Celestial tw2v493000

Šperky s hvězdou pro hvězdu

Astronomické inspirace lze najít i ve špercích. Jedním z oblíbených motivů návrhářů jsou hvězdy. Z vědeckého hlediska jsou hvězdy obří koule horkého plynu, které se skládají převážně z vodíku a helia. My ze Země je vnímáme jako krásné zářící body. Lidová víra jim přisuzuje ochranné vlastnosti. Symbolizují také pravdu, naději nebo štěstí. Jsme přesvědčeni, že krásné náušnice z kolekce Sadie značky Fossil přinesou mnoho štěstí. Motiv měsíce je po srdci jedním z nejžádanějších a nejoblíbenějších. Tajemství a lesk Luny ztvárněné v dámských špercích přitahuje oči lidí. Okouzlil nás náhrdelník Cascade Sentimental od značky Emporio Armani. Skládá se ze dvou propojených řetízků a přívěsků. První je ve tvaru hvězdy, druhý ve tvaru měsíce. Celý vzhled je elegantní a dívčí zároveň.

Dámský kaskádový náhrdelník Emporio Armani

Inspirujte se astrologií a astronomií

Inspiraci a podněty lze najít všude. Stačí se dobře rozhlédnout. Astronomie, stejně jako astrologie, byla vždy s lidmi. Věří se v jeho symboliku a vliv na lidský osud. Šperky a hodinky s těmito motivy nejen zdobí, ale také přitahují pozitivní energii. A co vás na astronomii a cestování po Měsíci láká víc? Nebo víra v budoucnost, která je popsána v astrologickém horoskopu?


Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.