Venezianico Ultrablack premiéra. Nejčernější štít na světě!

Novinky

Venezianico Ultrablack premiéra. Nejčernější štít na světě!

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

24 února 2023

V poslední kolekci Venezianico Redentore jsme mohli obdivovat množství zářivých barev v klasickém designu a stylu. Všestrannost a proporčnost Redentore se tentokrát představila ve zcela jiném hávu - minimalizovaném a mimořádně moderním. Italská značka představila limitovanou edici hodinek Venezianico Ultrablack s tmavě černým ciferníkem, jakou jsme na hodinářském trhu ještě neviděli! Jak moc vás dokáže černá barva okouzlit? Prohlédněte si novinku, která bude brzy k dostání v našem obchodě!

Ponořte se do hlubin temnoty. Jedinečný ciferník hodinek Venezianico Ultrablack

Sama manufaktura Venezianico přirovnává hodinky Redentore Ultrablack k černé díře. A skutečně, pokud se člověk začne dívat do černé tmy hodinek skrze safírovou čočku (s vnitřním antireflexem), ponoří se do nekonečna, ze kterého neunikne ani světlo. Tohoto efektu bylo dosaženo pomocí Musou Black™, nejčernější akrylové barvy na světě s koeficientem absorpce světla mezi 99,4 % a 99,8 %, z níž byl vyroben ciferník hodinek. Minimalismu bylo dosaženo tím, že se hodinky zbavily jakýchkoli značek a jediné, co je na ciferníku zastoupeno, jsou ručičky a logo značky. Absolutní černá barva hodinek Venezianico Ultrablack doprovází myšlenku vesmíru, objevování neznáma, což podtrhuje i pečlivé vyrytí číselníku v podobě satelitů, hvězd a planet.

Barva byla vyvinuta v Japonsku společností Koyo Orient Japan Co Ltd a je vyráběna pomocí pokročilých technologií, které zajišťují její kvalitu a trvanlivost v průběhu času.
Jak vypadají hodinky Venezianico Ultrablack?

Venezianico Ultrablack - mechanismus a konstrukce hodinek

Volba řady Redentore jako základu pro tento model je bezpochyby velmi dobrým tahem ze strany manufaktury. I přes absenci značení ciferníku bylo dbáno na přesný chod hodinek. Hodinky pohání známý automatický kalibr Seiko NH35A. Konstrukce 40milimetrového pouzdra je vyrobena z ušlechtilé oceli 316L a řemínek, jak se na značku sluší, je Made in Italy výroby - jedná se o kůži Anilveau v černé barvě. Hodinky Venezianico Redentore Ultrablack 1221510C budou skvělým doplňkem sbírky nejen mezi fanoušky benátské značky, ale i mezi těmi, kterým imponuje samotná myšlenka použití absolutně černé barvy v hodinářském průmyslu.

Kryt hodinek Venezianico Ultrablack 1221510C

Jaká je cena hodinek Venezianico Ultrablack? Kde si ji můžete zakoupit.

Hodinky jsou vyráběny ve značně limitované edici. Manufaktura Venezianico uvádí tři termíny dodání kolekce, přičemž počáteční náklad je pouze 200 kusů. Nám se podařilo získat hodinky Venezianico Redentore Ultrablack 1221510C a brzy budou k dostání v našem hodinářství. Ceníková cena je 12 000 CZK.


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.