#tide Certina. Udržitelnost v nové kolekci DS-2

Novinky

#tide Certina. Udržitelnost v nové kolekci DS-2

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

03 března 2023

Certina je jednou z těch švýcarských značek, které uplatňují zásady zaměřené na udržitelnost výroby. Ve své nové kolekci sáhla po ekologických řešeních a označila ekologické výrobky logem #tide ocean material. Co toto partnerství znamená v praxi? Podívejte se na novinky v naší nabídce - hodinky Certina DS-2 Turning Bezel a DS Action Diver.

  • Certina podporuje životní prostředí tím, že používá až recyklované řemínky.
  • Mezi novinkami jsou hodinky se systémem DS, nultým číslem Powermatic 80 a pružinou Nivachron®.
  • Celočerné hodinky Certina se již brzy objeví v našem obchodě.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu.

Certina #tide ocean material®

Společnost Certina nedávno představila novou kolekci, kterou na některých výrobcích doprovází logo #tide. Co to znamená? Je to sdělení značky, že výrobky s tímto označením obsahují řemínky vytvořené jejími partnery, společností #tide ocean material®. Zmíněná společnost ve spolupráci s vědci z Univerzity aplikovaných věd ve východním Švýcarsku OST vyvinula metodu zpracování plastového odpadu. Mechanická up-cyklace umožňuje přeměnit zpětně získaný plast z oceánů na plně použitelné a robustní textilní popruhy. Certina jako partner #tide použila tyto textilní řemínky a část výtěžku bude věnována organizaci Sea Turtle Conservancy, kterou značka podporuje již řadu let.

3 nové hodinky z kolekce Certina DS-2 Turning Bezel

Standardy robustní konstrukce stanovené v 60. letech 20. století jsou v kolekci Certina DS-2 Turning Bezel doplněny o moderní aplikace. Zatímco styl zůstává stejný, interiér ukrývá inovativní řešení, včetně chronografového strojku ETA Powermatic 80.611 vyvinutého společností Swatch Group s 80hodinovou rezervou ch odu a antimagnetickou vlásenkou Nivachron®. Nová kolekce DS-2 Turning Bezel zahrnuje tři modely - hodinky na ocelovém náramku s přídavnými vyměnitelnými řemínky C024.607.11.081.02 a C024.607.11.041.02 a vlajkovou loď značky Certina hodinky C024.607.48.051.10 DS-2 Turning Bezel Sea Turtle Conservancy s řemínkem #tide. Všechny je brzy najdete v naší nabídce hodinářství.

Hodinky Certina DS-2 C024.607.48.051.10 na zápěstí

Kolekce představuje hodinky se soudkovitým pláštěm s jednosměrným, otočným lunetovým rámečkem. Zatímco standardní modely jsou vyrobeny z klasické ušlechtilé oceli, edice Sea Turtle Conservancy využívá extrémně lehký titan. Všechny hodinky Certina DS-2 mají konstrukci Double Security, která poskytuje velmi dobrou ochranu proti nárazům a je charakteristickým znakem švýcarské značky Certina. Šroubovací korunka a systém DS zajišťují hodinkám vodotěsnost 200 m/20 ATM.

Hodinky Certina DS-2 Turning Bezel silver collection

Celočerné hodinky Certina - již brzy v naší nabídce

Těšíme se na další model s řemínkem #tide. Jedná se o model Certina DS Action Diver C032.607.38.051.00, zcela černý, kde jediným kontrastem je označení ciferníku. Samotná kolekce je velmi oblíbená pro svůj design a velmi dobré provedení a černá varianta je hitem. Zde máme 43milimetrový kryt s černou PVD povrchovou úpravou, Označení v názvu DS nás informuje, že je vyroben v souladu s technologií Double Security. A v tomto modelu najdeme také nepostradatelný Powermatic 80 s vlasovou pružinou Nivachron®. Tento strojek najdete souhrnně v kategorii Hodinky Certina DS Powermatic 80 , vítejte.


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.