Sternglas - moderní styl Bauhaus a hamburský minimalismus

Sternglas

Sternglas - moderní styl Bauhaus a hamburský minimalismus

Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.

05 května 2023

Hrajte si s formou, experimentujte s materiály a neobvyklými stylovými kombinacemi. Nechte se inspirovat čistou, sofistikovanou estetikou Bauhausu - jednoduchostí a funkčností německého modernismu. Objevte krásu moderního minimalismu v jedinečných kolekcích hodinek Sternglas již nyní.

Historie hamburské značky Sternglas

Chcete vědět, jak jsou sny začátkem nového pozoruhodného příběhu? Objevte příběh Dustina Fontaina - zakladatele značky Sternglas!

Dustinova vášeň pro hodinky se zrodila na vysoké škole, když jako šestnáctiletý pracoval v malé hodinářské manufaktuře v německém Münsteru. Právě tam to všechno začalo, přičemž se teenager setkal s každodenními povinnostmi, jako je mimo jiné výměna řemínků na hodinkách, vyplňování papírů a balení zboží.

Design hodinek Sternglas

Tento intenzivní kontakt s hodinářským průmyslem formoval Dustinovu povahu a podnítil jeho vášeň a nadšení pro krásné minimalistické a klasické hodinky. Nápad založit vlastní hodinářskou společnost přišel až o několik let později s klíčovou otázkou: "Proč nejsou značkové hodinky cenově dostupné?". Zbývalo mu jen splnit si svůj sen.

Ve svých 21 letech, kdy pracoval jako webový designér, se Dustin rozhodl změnit svůj život o 180 stupňů. Cíl byl jediný a nesmírně jednoduchý. Vytvořit a uvést na trh vlastní design - dokonalé minimalistické a kvalitní hodinky ve stylu Bauhausu za dostupnou cenu.

Bohužel se nápad nedokázal vyrovnat s časovým tlakem a vysokými nároky, které si kladl sám původce. Po dlouhé době se však tvrdá a pečlivá práce vyplatila. V roce 2016 se sen Dustina Fontaina stal skutečností. Crowdfundingová kampaň na platformě Kickstarter byla úspěšná a v říjnu téhož roku vyšla první várka hodinek Sternglas.

Nasazení náramkových hodinek Sternglas

Dnes je Sternglas zavedenou německou značkou hodinek se sídlem v Hamburku. Tým Sternglasu tvoří téměř 30 hodinářských nadšenců a kreativních mozků, kteří se ve své práci zaměřují na neustálý vývoj a vášeň. Základní myšlenkou značky je vytvářet krásné hodinky v jednoduchém stylu Bauhausu z kvalitních materiálů a za příznivou cenu.

Hodinky Sternglas - nejprodávanější kolekce ve stylu Bauhausu

Hodinky Sternglas jsou výjimečným designem, který spojuje špičkové zpracování a užitečnou funkčnost s moderním minimalistickým designem. Každý design je do detailu propracovaný, aby splňoval vysoké nároky nositele. Značka v současné době nabízí 11 výrazných kolekcí z poslední doby, které svým způsobem fascinují různými formami designu.

Dvoje hodinky Sternglas z hamburské kolekce

Níže vám představím 3 výjimečné řady hodinek Sternglas, které se během krátké doby staly skutečnými bestsellery!

Sternglas Hamburg - tradiční minimalismus a spolehlivost

Hamburg je první nabídkou nejprodávanější kolekce hodinek značky Sternglas. Řada představuje exkluzivní hodinky s tradičním stylem, symetrií a hanzovním šarmem. Tento půvab a duši cestovatele těchto modelů, inspirovaných námořními navigačními přístroji, podtrhují přírodní barvy, klasický a zároveň funkční design a vysoce kvalitní materiály. Díky praktickým komplikacím a přesnosti automatických a quartzových strojků jsou každé hodinky Sternglas Hamburg praktickým každodenním doplňkem.

Pánské hodinky Sternglas Hamburg

Pánové, kteří ocení vintage styl, si zamilují měkké sametové řemínky ušité z italské hovězí kůže. Elegantní design těchto hodinek Hamburg doplňují poutavé ciferníky s jemnou lesklou strukturou, kontrastními odstíny a tenkými indexy.

Kolekce Sternglas Naos a iF Design Award 2020

Podobný design ve stylu moderního německého minimalismu představuje ikona stylu Bauhaus, řada Sternglas Naos. Tato nadčasová klasika je novou interpretací hodinek k večernímu obleku. Každé hodinky vyzařují jednoduchý, elegantní a sofistikovaný vzhled. Podtrhují jej vysoce kvalitní materiály včetně leštěné ušlechtilé oceli 316L, tvrdého safírového skla nebo řemínků z prvotřídní telecí kůže.

Pánské hodinky Sternglas Naos

Modely Naos jsou k dispozici v několika variantách - pro muže i ženy a ve verzích se švýcarským automatickým strojkem Ronda a Miyota. Design hodinek Sternglas Naos Automatik byl navíc za svůj jednoduchý a funkční design oceněn prestižní cenou iF Design Award 2020 v kategorii "Hodinky a šperky".

Potápěčské hodinky Sternglas Marus - třída a odolnost z německé produkce

Poslední kolekcí, která stojí za zmínku v tomto seznamu, od hamburské manufaktury Sternglas, je řada Sternglas Marus. Jedná se o nápadné automatické hodinky, inspirované tradičními potápěčskými hodinkami. Řada byla navržena tak, aby splňovala nejen každodenní nároky svých nositelů, ale aby nezklamala ani při budoucích dobrodružstvích a expedicích. Pohodlné přilnutí hodinek k pokožce zajistí pryžový řemínek s mírně strukturovanou spodní stranou a náramek z ušlechtilé oceli 316L.

Pánské potápěčské hodinky Sternglas Marus

Ve výbavě hodinek Marus nemohlo chybět: zakřivené safírové sklíčko s dvojitou antireflexí, indexy a ručičky potažené vysoce svítivou sloučeninou Super-LumiNova, keramický rámeček, stejně jako vysoká vodotěsnost 20 barů a navíc těsnící šroubovací zadní kryt a šroubovací korunka.

Hodinky Sternglas jsou nyní k dostání na stránkách Hodinkovna!

Robustní, odolné, šik a elegantní - to jsou německé hodinky Sternglas, vytvořené v moderním stylu Bauhaus. Objevte rozmanité kolekce této hamburské manufaktury. Náš internetový obchod nabízí quartzové i automatické modely v různých barvách! Vyberte si dokonalé hodinky Sternglas právě teď!


Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.