Růžový říjen neboli měsíc povědomí o rakovině prsu

Zvědavost

Růžový říjen neboli měsíc povědomí o rakovině prsu

Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.

20 října 2022

Říjen je obdobím, kdy se těšíme z barev, které nám přináší polský podzim. Za oknem zlatavé barvy, které podněcuje stále slabší sluneční svit, a cesty poseté kaštany. Říjen je čas, kdy z půdy vytahujeme deky a teplé ponožky a stále častěji začínáme připravovat čaj s hřebíčkem. S čím dalším si tento měsíc spojujete? Říjen si totiž spojujeme také s výraznou růžovou stužkou. Říká vám něco název "Pink October"? Doufám, že ano, protože je to velmi důležitá doba, kdy si veřejnost uvědomuje, jak je důležité dbát o své zdraví. Růžový říjen, měsíc věnovaný boji proti rakovině prsu. Na chvíli se zastavte, vezměte si zmíněnou deku a čaj a zjistěte, proč je růžový říjen tak významný měsíc.

Rakovina prsu - podívejme se na statistiky

Růžový říjen je obdobím, kdy by si každá žena měla pamatovat, že si má prsa prohlížet více než obvykle. Proč je to tak důležité? Odhaduje se, že rakovina prsu je nejčastějším nádorovým onemocněním u žen a také nejčastější příčinou úmrtí. Každoročně je rakovina prsu diagnostikována přibližně u 1,7 milionu žen.. Ani muži by neměli být k tomuto tématu lhostejní, protože statistiky ukazují, že každý stý případ zhoubného nádoru prsu je rakovina prsu u mužů.

Růžový říjen prevence rakoviny prsu

Prevence - jak můžeme minimalizovat riziko vzniku rakoviny prsu?

Ve skutečnosti můžeme sami udělat mnoho pro to, abychom minimalizovali riziko vzniku rakoviny. Pro udržení zdravé tělesné hmotnosti stačí do svého rozvrhu zařadit pravidelnou fyzickou aktivitu - může to být běh, tenis nebo krátké cvičení v posilovně. Nikoho jistě nepřekvapí, že byste měli omezit konzumaci alkoholu. Je to jeden z běžných faktorů, které zvyšují riziko vzniku rakoviny, ale nezapomeňte, že není jediný. Pravidelné vyšetření umožní včas odhalit i ty nejmenší rakovinné změny. Rychlé odhalení primárního stadia onemocnění umožňuje bezproblémové zavedení vhodné léčby.

Nejnovější limitovaná edice vytvořená ve spolupráci s nadací na podporu Růžového října

Všem známá značka Guess pozitivně překvapila svou nejnovější limitovanou kolekcí Sparkling Pink, která vznikla ve spolupráci s nadací The Get In Touch Foundation. Posláním této jedinečné růžové řady je podpořit osvětu v oblasti zdraví prsu a připomenout všem důležitost prevence. Společnost Guess je hrdým partnerem výše zmíněné nadace již téměř deset let, což se rozhodla oslavit i letos unikátní limitovanou edicí hodinek. Část zisku z prodeje těchto unikátních modelů je věnována na rozvoj vzdělávacích programů o zdraví prsu.

Limitovaná edice Guess Sparkling Pink GW0032L3

Pamatujte na růžový říjen každý den!

Nezapomínejme, jak je naše zdraví cenné. Pečujme o sebe a choďme na pravidelné prohlídky nejen v říjnu, ale i každý druhý měsíc. Včasné odhalení nemoci nám umožňuje podniknout správné kroky k uzdravení dříve. Pokud jste fanoušky zajímavých hodinek a chcete přispět nadaci, prohlédněte si nejnovější kolekci značky Guess, která je již k dispozici na našich webových stránkách.


Aurélia Muškátová

Aurélia je dívka s veselou dispozicí, kterou lze snadno nazvat sportovním bláznem. Profesně je osobní trenérkou a pokud mohla, trávila by veškerý čas v tělocvičně nebo hledáním nových receptů na fit. Její druhý zájem je móda. Každý vám s výběrem sportovních inteligentních hodinek rád poradí.