Mechanismus Ronda - švýcarská přesnost dobývá svět!

Zvědavost

Mechanismus Ronda - švýcarská přesnost dobývá svět!

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

15 září 2022

Quartzová revoluce se stala pro švýcarské hodinářství přelomovou. Nástup quartzových hodinek v 70. letech 20. století si vynutil některé změny a dokonce i odvážné kroky. Společnost Ronda prošla tváří v tvář změnám skutečnou revolucí. Jedná se o ukázkový příklad toho, jak se výrobce automatických strojků stal lídrem mezi společnostmi specializujícími se na quartzové strojky.

Ronda - dílo vizionáře a vynálezce

Společnost Ronda byla založena v roce 1946 úspěšným a ambiciózním Williamem Mossetem, který se odvážil založit vlastní podnik. Zpočátku se soustředil na výrobu jednotlivých dílů hodinek. Nakonec bylo jeho snem realizovat výrobu vlastních podpisových pohybů. Tvrdá práce, důslednost a odhodlání přinesly ovoce. První mechanismy Ronda byly vyrobeny v roce 1961.

hodinky adriatica classic

Mechanismus Ronda - odvážné kroky v době krize

Výše zmíněná quartzová revoluce, známá také jako quartzová krize, obrátila švýcarský hodinářský trh vzhůru nohama. Rostoucí obliba quartzových strojků způsobila propad trhu s mechanickými hodinkami. Tváří v tvář katastrofě Ronda realizovala záchranný plán. Bylo přijato rozhodnutí o změně zaměření podniku. Společnost Ronda začala vyrábět quartzové strojky. První modely vyvinuté v roce 1974 nenadchly zákazníky ani průmysl. Díky vytrvalosti a vášni se quartzové mechanismy Ronda staly nejmodernějšími a nejžádanějšími na světě.

Ronda - návrat ke kořenům s noniárem R150 Mecano

Jak se na švýcarskou společnost sluší, Ronda začala s výrobou automatických a mechanických strojků. Poté se specializovala na výrobu křemenných mechanismů. Nyní se snaží vrátit ke svým kořenům. A to docela úspěšně! Společnost Ronda představila model R150 Mecano světu v roce 2016. Tento mechanismus má konkurovat vysoce ceněným strojkům, jako je ETA2824 nebo Selita SW 200. Čím se liší od konkurence? Dobrý poměr ceny a kvality. Základní model sice není bohatě zdobený, ale je dokonalým plátnem pro jednotlivé firemní designéry. Pokud jde o specifikace mechanismu Ronda R150, má 25 drahokamů. Má 40hodinovou rezervu chůze. Pracovní frekvence je 28 800 kmitů. Hodinky jsou vybaveny datumovkou, která ukazuje dny v měsíci.Ronda R150 Mecano. Tyto automatické hodinky zaplňují nižší segment trhu a povzbuzují konkurenci!

Ronda - spolehlivý pohyb na dosah ruky

Ronda je švýcarská společnost s celosvětovou působností. Její mechanismy lze nalézt v domácích hodinkách i v hodinkách z jiných oblastí světa. Mezi známé a uznávané značky, které používají mechanismy Ronda, patří švýcarské hodinky Adriatica nebo Glycine a německé světoznámé hodinky Zeppelin. Pokud si ceníte švýcarské kvality, vsaďte na hodinky založené na strojcích Ronda!


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.